2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ilyen fotót csak egyszer lő az ember életében

Egy tavacska fölött sikló fehérfejű rétisasról lőtt lélegzetelállító képet Steve Biro fotós. Biro eddig több száz fotót készített már a madárról, ám a mostani felvétel egyetlen korábbi alkotásához sem fogható.

A sast a Canadian Raptor Conservatory területén fényképezte le. A rezervátum 200 fogságban nevelt madár otthonául szolgál, emellett több tucat sérült állatot gondoznak itt, mielőtt újra szabaddá engednék őket.

A madarak persze általában nem örülnek a fotósok kiemelt figyelmének. A Steve Biro által lefényképezett sast is bosszantotta a fotós ténykedése, akit megpróbált elhessegetni. Olyannyira, hogy a fényképész érezte a sas szárnyai keltette szellőt, amikor elsuhant felette. „A többi embernek elállt a szava, amikor a sas közel repült a fejemhez. Elképesztő élmény volt” – emlékezett vissza Biro.

A fehérfejű rétisasok ma már nem számítanak ritkának Észak-Amerika területén, amelyhez a természetvédők megfeszített munkájára is szükség volt, lévén hogy

néhány évtizede még a túlélésért küzdöttek az élőhelyek elvesztése és a rovarirtó DDT pusztítása miatt.

Fotó: Instagramm/Steve Biro
Neked ajánljuk
Csodás napfelkelte Nógrádban Szakszót alkottak arra, amikor az emberek eltűnnek, és a természet fellélegzik EcoPunk Fesztivál 2020-ban is! Egyre gyakrabban lehetnek szélsőséges szárazságok Közép-Európában Már az idén elkezdhetik gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam