2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ilyen fotót csak egyszer lő az ember életében

Egy tavacska fölött sikló fehérfejű rétisasról lőtt lélegzetelállító képet Steve Biro fotós. Biro eddig több száz fotót készített már a madárról, ám a mostani felvétel egyetlen korábbi alkotásához sem fogható.

A sast a Canadian Raptor Conservatory területén fényképezte le. A rezervátum 200 fogságban nevelt madár otthonául szolgál, emellett több tucat sérült állatot gondoznak itt, mielőtt újra szabaddá engednék őket.

A madarak persze általában nem örülnek a fotósok kiemelt figyelmének. A Steve Biro által lefényképezett sast is bosszantotta a fotós ténykedése, akit megpróbált elhessegetni. Olyannyira, hogy a fényképész érezte a sas szárnyai keltette szellőt, amikor elsuhant felette. „A többi embernek elállt a szava, amikor a sas közel repült a fejemhez. Elképesztő élmény volt” – emlékezett vissza Biro.

A fehérfejű rétisasok ma már nem számítanak ritkának Észak-Amerika területén, amelyhez a természetvédők megfeszített munkájára is szükség volt, lévén hogy

néhány évtizede még a túlélésért küzdöttek az élőhelyek elvesztése és a rovarirtó DDT pusztítása miatt.

Fotó: Instagramm/Steve Biro
Neked ajánljuk
Ami mindig elfolyik az ujjaink között (képgaléria) Jane Goodall Szegedre látogat Steve Cutts: Hol van a víz? – Where is the water? A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam