2019. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Iker remény

Iker remény a címe Diana Rebman 2013-ban készített képének, amelyen egy gorillaanya látható hat hónapos ikreivel. A fotós azután örökítette meg ezt a pillanatot, hogy a gorillacsapat vezetője rátámadt az anyára.

A Wildlife Photo of The Year közösségi oldalán megjelent fotó leírása szerint az anya hangosan ráüvöltött a vezérre, majd továbblépett.

„Ezen a képen még mindig feszült a találkozástól” – írja Diana. Az ikrek anyjuk erős karjainak kényelmében boldog tudatlanságban vannak. Pedig a jövőjük bizonytalan. A hegyi gorilla hivatalosan is kritikusan veszélyeztetett faj. Az élőhelyvesztés, az orvvadászat és a betegségek még mindig fenyegetést jelentenek a számukra, valamint a térségükben harcoló aktív, lázadó csoportok is veszélyeztetik őket.

Neked ajánljuk
Jégbarlang az olvadó gleccser alatt a svájci Alpokban (képgaléria) Itt vannak 2019 legjobb természetfotói Szokatlan jelenség: Virágzó vadgesztenyefa Nagykanizsán Apró lépésekkel segít zöldülni a dm 9000 háztartást lát el tiszta energiával a MOL napelemparkja
Tovább a forrásra: facebook.com
Vissza
Hírfolyam