2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tanya környéke – Fiatal magyar tehetség nyert nemzetközi természetfotó pályázatot (képgaléria)

Abszolút győztese lett az olasz Asferico természetfotó-pályázat ifjúság kategóriájának Füssi-Nagy Regő. Még csak pár éve fényképez, de már több komoly elismerést kapott a képeiért. Képgalériánkban további gyönyörű, a tiszta természetet megörökítő képek láthatóak a tanyán is élő Regőtől.

Idén 13. alkalommal osztottak díjakat az olasz rendezésű Asferico International Nature Photography Competition pályázatán. A győzteseket már egy hónapja kihirdették, de a hír csak most jutott el a Turista Magazinhoz, mely szerint a 15–17 évesek kategóriájában egy magyar fiú kapta az első díjat.

Füssi-Nagy Regő az alábbi füsti fecskés képpel nyerte el a zsűri tetszését, amely ismerős lehet a 2018-as naturArt – Az év Természetfotósa pályázatról, ahol ez a fotó is hozzásegítette Regőt ahhoz, hogy ő legyen az Év Ifjú Természetfotósa Magyarországon.

Füssi-Nagy Regő: Suhanás – A 2019-es Asferico fotópályázat győztes képe a 15–17 évesek kategóriájában

A Turista Magazin megkereste Regőt, és hamar kiderült, nem véletlen a természethez való vonzalma: iskolaidőn kívül egy tanyán él szüleivel és három kisebb testvérével Sárospatak mellett, a Bodrogközben, ahol szülei egy kis biogazdaságot visznek.

Füssi-Nagy Regő: A tanya – „Egy tavaszi estén készült a kép, amikor az iskola után kimentem a tanyánkra”

Mindent gépek nélkül oldanak meg, elkél tehát a segítség a gazdaságban, így Regő is sokat dolgozik a földeken. Amint akad egy kis szabadideje, fogja a fényképezőgépét, és nekiindul fotózni. Már a ház mellett is akad téma bőven. A nyertes fotó például a kovácsműhelyüknél készült, ahol a fecskék laknak.

Füssi-Nagy Regő: Egyedül – „A legelőnkön volt a gébics, és a lovunkat használtam állványként, ami nem épp a legstabilabb”

Természetfotókat 2015 tavasza óta készít. Hazai pályázatokon már évek óta indul, nemzetköziekre 1-2 éve küldi be képeit. Az Asfericora másodszor adott be pályamunkákat, és ezúttal meg is nyerte a kategóriáját.

Regő célja, hogy az egész Bodrogközt felfedezze, és a fotók segítségével bemutathassa annak szépségeit és élővilágát.

Füssi-Nagy Regő: Gondolkodó – „A szomszéd tanyán voltak a baglyok. Többször is voltam fotózni őket”

Természetesen más nemzetközi pályázatokon is ott vannak a képei, és hogy ott vajon milyen sikerrel szerepelt idén, azt még nem árulhatjuk el, de az biztos, hogy érdemes lesz odafigyelni Regő munkáira, mert úgy tűnik, nagyon kedvezően fogadják fotóit a nemzetközi megmérettetéseken is.

Füssi-Nagy Regő: Fényár – „Egy februári naplemente a tanyánktól 600 méterre. A felfelé irányuló fények egy nagy tóról verődnek vissza”

Regő tervei között egy kiállítás is szerepel, amit Sárospatakon szeretne megnyitni, és egy vándorkiállításon is gondolkodik.

Füssi-Nagy Regő: Pókhálók között – „Egy parlagon hagyott területen készült a kép napfelkeltében”
Füssi-Nagy Regő: Kapás – A tavalyi Év Ifjú Természetfotósa címért többek között egy háromnapos fotózási lehetőséget kapott Máté Bence leseiben, Pusztaszeren többet is kipróbált, majd fotózás után Bence a képek kidolgozásában adott sok hasznos tanácsot Regőnek. A fotón egy vörös gém látható. „Nagy élmény volt ezt a ritka és félénk fajt lefotózni”

Füssi-Nagy Regő további képei ide kattintva tekinthetők meg.

Neked ajánljuk
Brazíliai lápégés (képgaléria) Gyönyörűek a nyíregyházi oroszlánkölykök (képgaléria) Íme az év természetfotója 2020-ban! Medvét láttak Miskolcon (videóval) Málnatermesztés a sivatagban? Igen!
Tovább a forrásra: turistamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam