2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Acclimate – Álovits Bálint fotókiállítása a TOBE Gallery-ben

Szélsőséges természeti körülmények között kutatják az emberi alkalmazkodóképesség határait Álovits Bálint fotográfiái, melyekből Acclimate címmel a budapesti TOBE Gallery rendezett kiállítást a Fotóhónap 2019 rendezvénysorozat keretében.

Az Acclimate projekt célja, hogy bemutassa, miként formálódik lakottá a Föld egy olyan területe, ahol alapvetően nem adottak a feltételek az emberi élet kialakítására. Álovits Bálint képei hűen szemléltetik, hogy az ember hogyan alkalmazkodik a szélsőséges természeti körülményekhez, miként formálja át mesterségesen a nyers természetet, miközben kölcsönhatásba kerül vele.

Fotó: Álovits Bálint

A galéria közleménye szerint a külső szemlélő számára az Acclimate projekt helyszínei földöntúli tájakra emlékeztethetnek, ahol a természet nagysága megkérdőjelezhetetlen. Ezen erő és a mindennapi tárgyak közti különbség szintén szürreálisan hat a nézőre.
Mindemellett az Acclimate képei a természet és az ember békés együttélését tárják a látogató elé, elgondolkodtatva ezzel az ember alkalmazkodóképességéről.

Fotó: Álovits Bálint

Álovits Bálint 2014-ben diplomázott a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia alapképzésén. Kezdeti munkáira erős befolyást gyakorolt a modern építészet és a Düsseldorfi Iskola. Ezek után a londoni Central Saint Martins fotográfia és filozófia mesterszakán tanult, ahol 2019-ben szerzett diplomát.

Fotó: Álovits Bálint

MA-tanulmányai óta a fotózás mellett installációkkal kezdett kísérletezni. Munkái rendszeresen szerepelnek nemzetközi csoportos kiállításokon, aukciókon és művészeti vásárokon Budapesten, Londonban, New Yorkban, Milánóban és Chilében; valamint különböző magazinokban és online publikációkban is megjelentek világszerte.

Fotó: Álovits Bálint

Álovits Bálint kiállítása november 23-ig látható a Bródy Sándor utcai TOBE Gallery-ben.

Neked ajánljuk
Gyönyörűek a nyíregyházi oroszlánkölykök (képgaléria) Brazíliai lápégés (képgaléria) A nap képe: Az élet egy szelete – Egy szeder életciklusa Bizonyítékot találtak arra, hogy víz van a Holdon Egy ipari csarnok is lehet fenntartható
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam