2020. július 12., Dalma, Izabella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ egy hajóskapitány szemével

Zay Yar Lin hajóskapitány nemcsak a hajósok mindennapi életét örökíti meg – a tengerrel vívott küzdelmet, a partra szállás izgalmait –, de a halászokat, a matrózokat és a kikötők nyüzsgő világát is. Fotóin a megvilágításra, a kompozícióra helyezi a hangsúlyt, felvételei noha absztraktak, mégis a hétköznapi emberek történetét mesélik el.

Lin képei olyan mindennapi momentumokat ábrázolnak, amelyeket könnyű lenne elfelejteni, ám a fotós eredeti látásmódja műalkotásokká változtatja a leghétköznapibb pillanatokat is. 2014 óta foglalkozik fényképezéssel, de szakmáját tekintve hajóskapitányként tevékenykedik.

Fotó: Zay Yar Lin / My Modern Met

Fotótémái a munkájához köthetők: egyik leglenyűgözőbb képén például madártávlatból látszik, ahogyan egy sárga esőkabátos tengerész a fedélzet piros padlóját mossa fel, miközben a hullámok csapkodják a hajó oldalát. Linnek mára számos kiállítása volt, és több díjat is nyert képeivel.

Fotó: Zay Yar Lin / My Modern Met

„Már gyermekkorom óta rajongok a festményekért, de sose gondoltam volna, hogy egy nap fotográfus lesz belőlem. Amikor először észrevettem, hogy a közösségi média felületein, például a Facebookon mennyi gyönyörű és inspiráló kép jelenik meg, arra gondoltam, hogy én is ilyen fényképeket szeretnék készíteni. Sajnos semmit nem tudtam a fotózásról, de egy barátom azt tanácsolta, hogy kezdjek el online tanulni, ismereteket gyűjteni, így elkezdtem oktatóvideókat nézni, és sokat inspirálódtam az internetről” – mesélte Lin a My Modern Met magazinnak arról, hogyan lett hajóskapitányból díjnyertes amatőr fotográfus.

Fotó: Zay Yar Lin / My Modern Met
 
Neked ajánljuk
Varázslatos képek a Varázslatos Magyarország természetfotó-kiállításról (képgalériával) Díj a járvány idején helytálló nők elismerésére Úgy tűnik, a ragadós dallamok a madárfüleknek sem ismeretlenek Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam