2020. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tánc a víz alatt az óceánok védelmében

Christine Ren nem véletlenül választotta magának a The Underwater Woman (A víz alatti nő) művésznevet: a tánc iránti szenvedélyét az óceánok védelmével kombinálja, a víz alá merülve olyan fotók készülnek a táncmozdulatairól, mint a vonóhálós halászat ellen felszólaló Protect What’s Precious (Védd, ami értékes) sorozat darabjai.

Első pillantásra a fotósorozat szépségére irányul a nézők figyelme: Ren gyönyörű fehér ruhába öltözve egy álomszép kék óceáni háttér előtt elegáns táncmozdulatot mutat be. Azonban, ha közelebbről megnézzük a felvételt, akkor feltárul a nyers valóság: az óceán védelmezőjeként Ren nemcsak táncol, hanem a fenyegető vonóhálóval szemben próbálja megvédeni a tengeri élővilágot.

Forrás: Vimeo / Christine Ren

Ren azt követően készítette el a Protect What’s Precious fotósorozatát, miután megtudta az igazságot a vonóhálós halászatról. „Mikor elolvastam egy cikket a Science Dailyben, amely azt taglalta, hogy a vonóhálós halászat óceánra gyakorolt negatív hatása még az űrből is látható, úgy döntöttem, hogy felszólalok ez ellen a destruktív halászati módszer ellen, és a következő víz alatti művészeti projektem fókuszába állítom” – mondta Ren a My Modern Met magazinnak.

A projekt érdekessége, hogy míg a művész korábbi víz alatti táncos fotóit úszómedencékbe merülve készítette, ezúttal egy alapítvány támogatásával lehetősége volt arra, hogy a Bahamákon, valós óceáni környezetben alkosson.

Fotó: Christine Ren / Brett Stanley

A Protect What’s Precious sorozata után következő projektje is egy fontos óceánokat érintő problémára hívja fel a figyelmet: a klímaváltozás és a globális felmelegedés hatására bekövetkező óceáni hőhullámok és ennek következtében a korallok kifehéredését és pusztulását egy újabb lenyűgöző, mégis sokkoló művészi fotósorozatban mutatta be.

Neked ajánljuk
Színpompás graffitiken az élővilág egyre fakuló tarkasága Elképesztő sziklarajzokra bukkantak az amazóniai esőerdőben A H&M új kollekciója újrahasznosított anyagokból készül A Mikulás is a helyben előállított élelmiszerek híve (videóval) A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam