2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A türkizkék jég nyomában

Julieanne Kost fotográfus Blue Ice címre keresztelt sorozatában az Antarktisz gleccsereinek és jéghegyeinek meglepően gyönyörű türkiz árnyalatait és színátmeneteit örökíti meg. Kost egy motorcsónak fedélzetén vágott neki az antarktiszi expedíciójának, hogy digitális technikával örökítse meg a jeges tájat.

Az Antarktika az egyetlen hely a Földön, ahol valóban kék jég képződik: a hó összepréselődik a gleccserekben, ezáltal kiszorulnak a légbuborékok, a jégkristályok pedig megnőnek, és amint a nap a horizont fölé emelkedik, az áttetsző, kristályos felület lenyűgöző türkiz színekben kezd pompázni.

Fotó: jkost.com

„Kost fényképezés iránti szenvedélye, pszichológiai végzettsége, és a digitális képalkotó technológiák beható ismerete teszi művészi fényképeit ismerőssé, mégis szürreálissá. Olyan világot tár elénk, mely tele van titkokkal, és a dolgok nem egészen olyanok, mint amilyennek látszanak” – méltatják munkásságát honlapján.

Fotó: jkost.com

A fotós azt reméli, hogy alkotásain keresztül sikerül bevonnia a nézőket a képekbe, és lehetővé tenni számukra, hogy elhagyhassák az igaznak hitt valóságot, és felfedezőútra indulhassanak a képek által közvetített álmok és gondolatok titokzatos világába, ha csak egy pillanatra is.

Neked ajánljuk
Gleccserolvadás határok nélkül: egy olaszországi étterem Svájcba úszhat Belsőséges fények egy dán dizájner műhelyéből Ünnepeljük Beethovennel a környezetvédelmi világnapot A debreceni állatkertet segíti a Globus Újabb villany-pick-up a láthatáron!
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam