2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egyetlen lélegzettel felfedezett óceán

Guillaume Néry világbajnok szabadtüdős búvár One Breath Around the World (Egy lélegzettel a világ körül) címmel forgatott kisfilmet, amelyben „egy lélegzettel” mutatja be az óceánok mélyén rejtőző lenyűgöző világot. Néry cápákkal és bálnákkal úszik együtt, mielőtt partot érne víz alatti felfedezőútjáról.

Néry feleségével, Julie Gautier-vel együtt – aki szintén tehetséges szabadtüdős búvár – kalauzolja el a nézőket a világ különböző pontjain található tengerek és óceánok mélyére: Franciaország, Finnország, Mexikó, Mauritius, Japán, Francia Polinézia és a Fülöp-szigetek vizeibe merülve egy lélegzetvételnyi ideig mi is tanúi lehetünk azok fenséges titkainak.

2015-ben hagyta abba a versenyszerű szabadtüdős merülést, miután az egyik verseny szervezői elkövettek egy majdnem végzetes hibát: a búvárt tovább engedték merülni, mint azt eredetileg tervezte, és elájult a vízben. Azóta workshopokat és előadásokat tart, illetve lenyűgöző filmeket készít a víz alatt, hiszen a búvárkodás iránti szenvedélye nem múlt el.

Fotó: Facebook/guillaumeneryofficial

A házaspár filmjeit szürreális és misztikus hangulat jellemzi, ezalól az One Breath Around the World (Egy lélegzettel a világ körül) című filmjük sem kivétel: Néry furcsa sziklaalakzatok körül suhan el, befagyott vizek jégtábláin húzza végig a kezét, és nem mellékesen cápákkal és bálnákkal úszik együtt, mielőtt partot érne víz alatti felfedezőútjáról.

Neked ajánljuk
Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából A természetfotózás a világ egyik legklasszabb munkája (képgaléria) Ragadozók titkos élete – Tengerek mélyén (természetfilm) Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam