2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varázslatos Magyarország: új fotós és természetvédelmi magazin

10 éves fennállását ünnepli a fotópályázataival az ország természetfotósainak tömegeit megmozgató Varázslatos Magyarország. Létrehozták nyomtatott magazinjukat is, hogy pályázataik csodálatos művei, valamint a természetvédelemmel kapcsolatos tudás, hírek és események az ország minden otthonába hazavihetők legyenek.

Természetfotózás és természetvédelem

A fotópályázatokra egész évben, változatos témákban lehet nevezni, a legszebb alkotásokat pedig a VM évente egy gyönyörű fotóalbumban és prémium fotónyomatok formájában egy nagy volumenű kiállításon tárja a közönség elé.

A VM cselekvő módon is kiveszi a részét a természetvédelemből, a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” természetvédelmi akciósorozatában természetbarát és fotós közösségével az ország nemzeti parkjait végigjárva olyan feladatokat lát el, amelyekre a parkoknak nem marad idejük, energiájuk.

Hogy a természetvédelem hírei minél szélesebb körökhöz eljuthassanak, a vm-magazin.hu online hírportálján a természetvédelem és természettudomány legrelevánsabb híreit gyűjti össze, és tárja a közönség elé.

Fotó: vm-magazin.hu

Magazin

2020 januárjában a VM eddigi történetének legfontosabb mérföldkövéhez érkezett: megálmodta és létrehozta nyomtatott magazinját, hogy természetfotós pályázatának csodálatos művei és a természetvédelemmel kapcsolatos tudás, hírek és események az ország minden otthonába hazavihetők legyenek.

A Varázslatos Magyarország magazin negyedévente, 80 oldalon olvasható professzionális megjelenítésben, szakmai írásokkal, gyönyörű fotókkal illusztrálva. Az újság auditáltan karbonsemleges nyomdai gyártással készül.

A magazin országunk természeti értékeit mutatja be természetvédelmi szakértők és természettudósok írásain, valamint kiemelkedő természetfotósok munkáin keresztül, a fontos témákat a természetvédelem, tudomány, fotózás és kitekintő rovataiban veszi górcső alá.

A lap célkitűzése, hogy átfogó módon és szakmai körültekintéssel foglalkozzon azokkal a témákkal, amelyek érdekelhetik és érinthetik mindazokat,

akik számára fontos, hogy minél többet értsenek, tudjanak és tehessenek a minket körülvevő természetért.

Természetvédelmi rovatukban az olvasók értékes tudást nyerhetnek a nemzeti parkjaink állat- és növényvilágában zajló történésekről, az ország tájegységeiről, valamint a természetvédelem égető kérdéseiről, és az ebben való saját szerepünkről.

A természettudományos rovatban aktuális tudományos kutatásokról és kérdésekről értekeznek, beszélgetnek az éghajlatváltozás hatásaitól, illetve etológusok és biológusok ismertetik meg az olvasókkal országunk változatos állatfajait.

A fotózás szerelmeseinek a természetfotós rovatban tehetséges fotósokat, illetve különleges fotók/fotósorozatok elkészítésének történetét mutatják be, valamint terep- és asztalimunka-workshopjaikban jól hasznosítható fotós tippeket és trükköket, továbbá technikai ismereteket osztanak meg az érdeklődőkkel.

Fotók: vm-magazin.hu

A Kitekintő rovatban ablakot nyitnak a természethez kapcsolódó kulturális és pszichológiai témákra, valamit foglalkoznak olyan ökológiailag fontos kérdésekkel, mint például a táplálkozásunk vagy a hulladékgazdálkodás.

Az írások elismert szakértők tollából születnek meg, a magazin képi világának különlegessége pedig, hogy szinte teljesen saját pályázóik és szerzőik képeivel illusztrálják a cikkeket.

Neked ajánljuk
Jégvirágok ezrei nyíltak Oroszországban (képgaléria) Leopárdok születtek Gyöngyösön (képgaléria) Hároméves lett Arun, a budapesti állatkert kiselefántja (képgaléria) A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője?
Tovább a forrásra: vm-magazin.hu
Vissza
Hírfolyam