2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A grönlandi jéghegyek – egyedi perspektívából

Tobias Friedrich német fotós, akit gyermekkorában Jacques Cousteau kalandjai inspirálták az ismeretlen tájak felfedezésére, igazán otthon van a víz alatt. 2007 óta fényképezi kalandjait, amivel nem csupán a víz alatti fotósok körében szerzett nevet magának, de képeinek köszönhetően soha nem látott világokra bukkanhatunk.

Grönlandon készített fotósorozata például a jéghegyekről, azok hihetetlen méreteiről, formáiról és textúrájáról ad közeli és személyes képet – egészen különleges perspektívából, a víz alól. Friedrich azt reméli, a sorozat azon túl, hogy gyönyörködtet, segít abban is, hogy tudatosítsa az emberekben a globális felmelegedés negatív hatásainak drasztikus következményeit, illetve azt, milyen sok vesztenivalónk van. 

Fotó: Tobias Friedrich (via MyModernMet)
Neked ajánljuk
30 600 méterről, a sztratoszférából készítettek káprázatos fotókat a Balatonról Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából A természetfotózás a világ egyik legklasszabb munkája (képgaléria) Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: mymodernmet.com
Vissza
Hírfolyam