2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A grönlandi jéghegyek – egyedi perspektívából

Tobias Friedrich német fotós, akit gyermekkorában Jacques Cousteau kalandjai inspirálták az ismeretlen tájak felfedezésére, igazán otthon van a víz alatt. 2007 óta fényképezi kalandjait, amivel nem csupán a víz alatti fotósok körében szerzett nevet magának, de képeinek köszönhetően soha nem látott világokra bukkanhatunk.

Grönlandon készített fotósorozata például a jéghegyekről, azok hihetetlen méreteiről, formáiról és textúrájáról ad közeli és személyes képet – egészen különleges perspektívából, a víz alól. Friedrich azt reméli, a sorozat azon túl, hogy gyönyörködtet, segít abban is, hogy tudatosítsa az emberekben a globális felmelegedés negatív hatásainak drasztikus következményeit, illetve azt, milyen sok vesztenivalónk van. 

Fotó: Tobias Friedrich (via MyModernMet)
Neked ajánljuk
Hópelyhek csodálatos kavalkádja (képgaléria) Hópelyhek csodálatos kavalkádja (képgaléria) A befagyott tavak is énekelnek Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: mymodernmet.com
Vissza
Hírfolyam