2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lélegzetelállító fotók Madeira ősi erdejéről

Madeira jól ismert robusztus hegyekkel, vulkánokkal és sziklás vízpartokkal tarkított drámai tájairól. A szigetcsoport egyik legegyedibb kincse azonban egy ősi erdő: a Fanal fái közé lépve mintha különleges mesevilágba csöppennénk, legyen ottjártunkkor akár reggeli köd, akár délutáni napsütés. 

Albert Dros fotós hihetetlen képeinek köszönhetően mi is bejárhatjuk a Fanal erdő zugait. A Fanal a szépségéről és ökológiai jelentőségéről ismert Laurisilva erdő része, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított. 15–40 millió évvel ezelőtt Dél-Európa nagy részét ilyen típusú babérerdők borították, napjainkban azonban csak Madeirán, az Azori-szigeteken és a Kanári-szigeteken találhatók meg. 

Dros fotói a Fanal legkülönbözőbb arcait mutatják, pirkadattól alkonyatig, a mohával borított fatörzsek magányos és csoportos kompozícióival. Az erdő leginkább különleges ködéről ismert, amely reggel gyakran megüli a tájat. „A Fanal fái között sétálni varázslatos élmény. A ködbe boruló erdő fái között járva nem tudhatod, nem egy álomban sétálsz-e éppen. Ez az erdő olyasmi, amit még soha nem tapasztaltam életemben” – meséli a fotós.

Fotók: Albert Dros (via MyModernMet)
Neked ajánljuk
Összefogás a digitális oktatásért Belsőséges fények egy dán dizájner műhelyéből Ünnepeljük Beethovennel a környezetvédelmi világnapot A debreceni állatkertet segíti a Globus Újabb villany-pick-up a láthatáron!
Tovább a forrásra: mymodernmet.com
Vissza
Hírfolyam