2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Visszatekintő: Magyar fotós képe a National Geographic címlapján (videóval)

Igaz, hat éve annak, hogy Czakó Balázs Égszakadás című fotója a hónap képe lett a National Geographicnál, majd címlapra került, de most is lenyűgözi az embert. A fotó elkészítésének körülményeiről videó is készült.

2014. április 30-án készítettem az első igazi viharfotómat, ami azóta is a kedvencem. Kezdő fotósként hatalmas élmény volt ott állni a „vihar szemében”, körülöttem mindenhol esett az eső, folyamatosan villámok cikáztak az égbolton. Azt hiszem ott, akkor szerettem bele a viharfotózásba. Sikerült is több mint 800 fotót készítenem a naplementében, az egyiken pedig elkaptam egy villámot is.

Így született meg a „SKYFALL/Égszakadás”, ami először a nap, majd a hónap képe lett a magyar National Geographic-nál, és bekerült a magazin 2014. júliusi számába.

Égszakadás Fotó: Czakó Balázs

A fotót azóta több csoportban is nap/hét/hónap képének választották, és 2015-ben „Az év nemzetközi tájfotósa” (International Landscape Photographer of the Year) versenyen bejutott a Top101-be. (További részletek a czakobalazs.com oldalon olvashatók.)

Neked ajánljuk
Róka a városban (képgaléria) Országos madárfotó-pályázat a tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából National Geographic: A nap képei (képgaléria) Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: czakobalazs.com
Vissza
Hírfolyam