2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így készült a World Press-fődíjas magyar jegesmedvés fénykép

Horváth Eszter magyar fotósnak ítélték oda környezet kategóriában idén a World Press Photo fődíját, jegesmedvékről készült fotójáért. Az InfoRádiónak elárulta, milyen körülmények között készült a kép.

„Épp a Polarstern sarkvidéki expedíciója elején voltam egy hajó fedélzetén, amikor megpillantottam két jegesmedvét, egy mamát és a bocsát. Közeledtek felénk. Végigszimatolták az egész kutatófalut, amit felépítettünk a jégen, és közeledtek a hajóhoz. A kifeszített elektronikus kábelek mellett sétáltak, amelyek pont a hajó orrához vezettek, ezért odasiettem. Amikor készült a kép, 20-30 méterre voltak tőlünk. A bocs két lábra állt, a zászló nagyon tetszett neki ” – mesélte Horváth Eszter.

Fotó: Horváth Eszter

Eszter 2015 óta fotóz az Északi-sark vidékén. Korábban mindegyik expedíció napi 24 órás világosságban történt, ez volt az első olyan alkalom, amelyen végig sötét volt.

Az expedíció során -35 fok volt. Jégtörő hajójuk egy táblához fagyott hozzá, erre építették fel a kutatóállomást, ami így egyben sodródott a Jeges-tengeren. A táblán repedések keletkeztek, amelyeket befedhet a hó, ezért külön veszélyeket is tartogatott az ottani tartózkodás.

Neked ajánljuk
Nézz farkasszemet egy szitakötővel (képgaléria) Gólya a hóban (képgalériával) Egyik oldalán hím, a másikon nőstény madarat fotóztak le Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam