2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varázslatos képek a Varázslatos Magyarország természetfotó-kiállításról (képgalériával)

A Varázslatos Magyarország a 2019-es versenyévad legsikeresebb természetfotósainak 130 lélegzetelállítóan szép fotóján mutatja be nemzeti parkjaink különleges világát. Varázslatos tájképek, állatok mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, művészi ábrázolások egy szabad szemmel láthatatlan világról. 

Ilyen képekkel találkozhat a kiállítás szemlélője a Magyar Mezőgazdasági Múzeum üvegkupolás dísztermében a Vajdahunyadvárban. A VM 10. jubileumi kiállítása rendhagyó formát öltött: az anyagot speciális mobil installációkon mutatják be.

A tárlat a 2019-es pályázat legsikeresebb természetfotósainak 130 fotóján keresztül mutatja be nemzeti parkjaink különleges világát. A kiállításon tájképek, állatok mindennapi életének képei, művészi ábrázolások szerepelnek.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Hencz Judit

A pályázat első díját Potyó Imre természetfotós, a másodikat Daróczi Csaba kapta, a szakmai zsűri a harmadik helyezést Litauszki Tibornak ítélte. A fotókiállítás augusztus 18-ig látható.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Breitenbach Viktor

A hazánk tájait megörökítő természetfotósok munkáik révén nemzeti identitásunk egyik fontos alapját is adják, hiszen elköteleződésükkel, kitartásukkal a számunkra kedves tájakat örökítik meg – fogalmazott Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Daróczi Csaba

A természetvédelem szoros együttműködést igényel, hiszen részt vesz benne többek között a kormányzat, a helyben élők, a helyi gazdálkodók, a múzeumok, a szakértők és az önkéntesek is.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Szabó Irma

Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója kiemelte: céljuk, hogy a múzeum minél több környezetvédelmi témájú kiállítást szervezzen a jövőben. A természet és a kultúrtáj együvé tartoznak, egységben kell kezelni őket, ehhez a stratégiához pedig szakmai vitákra és az érintettekkel való párbeszédre van szükség.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Gregor Viktor
Fotó: Varázslatos Magyarország/Gémné Kovács Anita

Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország kezdeményezés alapítója kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben szoros kapcsolatot alakítottak ki a magyarországi nemzeti parkokkal és a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal is. A pandémiás helyzet miatt a jubileumi, 10. évforduló elmaradt, ezt jövő márciusban tervezik megtartani.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Szabó Csaba

Az idei fotókiállításra egy, a témában készült dal is született, a produkcióban közreműködtek többek között Lábas Viktória, Trokán Nóra, Buzás Bence és Puskás Péter előadóművészek.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Dósa László

További képek a varazslatosmagyarorszag.hu honlapon tekinthetők meg.

Neked ajánljuk
Csodás napfelkeltével indult az év második napja (videó és képgaléria) Hópelyhek csodálatos kavalkádja (képgaléria) 2030-ra a háromszorosára nőhet hazánk napenergia-kapacitása Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam