2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Varázslatos képek a Varázslatos Magyarország természetfotó-kiállításról (képgalériával)

A Varázslatos Magyarország a 2019-es versenyévad legsikeresebb természetfotósainak 130 lélegzetelállítóan szép fotóján mutatja be nemzeti parkjaink különleges világát. Varázslatos tájképek, állatok mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, művészi ábrázolások egy szabad szemmel láthatatlan világról. 

Ilyen képekkel találkozhat a kiállítás szemlélője a Magyar Mezőgazdasági Múzeum üvegkupolás dísztermében a Vajdahunyadvárban. A VM 10. jubileumi kiállítása rendhagyó formát öltött: az anyagot speciális mobil installációkon mutatják be.

A tárlat a 2019-es pályázat legsikeresebb természetfotósainak 130 fotóján keresztül mutatja be nemzeti parkjaink különleges világát. A kiállításon tájképek, állatok mindennapi életének képei, művészi ábrázolások szerepelnek.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Hencz Judit

A pályázat első díját Potyó Imre természetfotós, a másodikat Daróczi Csaba kapta, a szakmai zsűri a harmadik helyezést Litauszki Tibornak ítélte. A fotókiállítás augusztus 18-ig látható.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Breitenbach Viktor

A hazánk tájait megörökítő természetfotósok munkáik révén nemzeti identitásunk egyik fontos alapját is adják, hiszen elköteleződésükkel, kitartásukkal a számunkra kedves tájakat örökítik meg – fogalmazott Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Daróczi Csaba

A természetvédelem szoros együttműködést igényel, hiszen részt vesz benne többek között a kormányzat, a helyben élők, a helyi gazdálkodók, a múzeumok, a szakértők és az önkéntesek is.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Szabó Irma

Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója kiemelte: céljuk, hogy a múzeum minél több környezetvédelmi témájú kiállítást szervezzen a jövőben. A természet és a kultúrtáj együvé tartoznak, egységben kell kezelni őket, ehhez a stratégiához pedig szakmai vitákra és az érintettekkel való párbeszédre van szükség.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Gregor Viktor
Fotó: Varázslatos Magyarország/Gémné Kovács Anita

Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország kezdeményezés alapítója kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben szoros kapcsolatot alakítottak ki a magyarországi nemzeti parkokkal és a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal is. A pandémiás helyzet miatt a jubileumi, 10. évforduló elmaradt, ezt jövő márciusban tervezik megtartani.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Szabó Csaba

Az idei fotókiállításra egy, a témában készült dal is született, a produkcióban közreműködtek többek között Lábas Viktória, Trokán Nóra, Buzás Bence és Puskás Péter előadóművészek.

Fotó: Varázslatos Magyarország/Dósa László

További képek a varazslatosmagyarorszag.hu honlapon tekinthetők meg.

Neked ajánljuk
A nap képe: Madárpihenő Gyönyörű geometriai formát alkotó növények (képgaléria) Sztárok kampányolnak az illegális hulladékégetés ellen Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam