2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csőr című képéért magyar fotóst is díjaztak a természetfotózás Oscarján

A Wildlife Photograhper of the Year versenynek magyar díjazottja is volt. Az állatportré kategóriában Daróczi Csaba A csőr című képe jutott el a döntőbe, ahol a Highly Commend (nagy elismerés) méltatást kapta.

A telex.hu megkérte Daróczi Csabát, hogy röviden írja le a kép születését.

„Ez a kép a Kiskunságon Pirtó közelében készült egy erdei ivóhelyen. Itt van egy kiépített leshelyem, és innen szoktam a madarakat fotózni. Ez a kép egy júniusi napon készült, amikor elég jó volt a madármozgás. 8 óra körül már lement a nap a fák mögé, nem volt fény az erdőben. Már éppen csomagoltam el a felszerelést, amikor megérkezett ez a rigó. Egyből megragadott a látvány, hogy a sötét háttér előtt milyen jól néz ki a fekete madár. Mivel a víz kicsit zavarta a kompozíciót, ezért az objektívemmel lejjebb mentem a kinéző ablak szintje alá, így ki tudtam takarni a vizet, és szép fekete átmenetet kaptam. Kettőt tudtam a madárra exponálni, mert azonnal el is repült, amint ivott egyet. A kép egy szerencsés pillanat volt, nem készültem rá, talán a gyors helyzetfelismerésemnek köszönhetem, hogy ilyen lett. Nagyon megtetszett ez a téma, és utána már, készülve előre a hasonló jelenetekre, sok hasonló képet készítettem más madarakkal is.”

A csőr Fotó: Daróczi Csaba
Neked ajánljuk
Jégvirágok ezrei nyíltak Oroszországban (képgaléria) Leopárdok születtek Gyöngyösön (képgaléria) Hároméves lett Arun, a budapesti állatkert kiselefántja (képgaléria) Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam