2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb érdekességgel bővült a Nyíregyházi Állatpark (képgalériával)

Május 1-jén a Nyíregyházi Állatpark is kinyithatott végre, most pedig átadták az újonnan épített India-házat, amelyben többek között Európa legkorszerűbb, indiai rinocéroszok számára kialakított tartóhelyét alakították ki. Az India-ház a szubkontinens állat- és növényvilágát mutatja be, van benne mangrove mocsár és cápamedence is.

Kovács Ferenc, a nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, hogy elkészült az állatparki fejlesztési csomag újabb beruházása, és egyben elindult a következő, a jégkorszak világát bemutató, 6,3 milliárd forint összértékű beruházás első ütemének kivitelezése is.

A kormánnyal 2015-ben történt fejlesztési megállapodás alapján eddig négy beruházás, a park látogatócentruma és új bejárata, a hópárduckifutó, az országban egyedülálló állatkerti szálloda, a Pangea Hotel, valamint a park ökológiai sétánya készült el. Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy

Magyarországon még nem volt akkora vidéki állatkerti fejlesztés, mint amilyen néhány évvel ezelőtt Nyíregyházán elkezdődött.

A parknak a szórakoztatás mellett fontos küldetése az állatkerti szakmaiság magas szinten tartása, az India-ház éppen ezt a kettősséget szolgálja. A látogatótérben egyrészt megpróbálják feleleveníteni India hangulatát és motívumait, másrészt

az épületben kapott például helyet Európa legkorszerűbb, indiai rinocéroszok számára kialakított tartóhelye. Az indiai orrszarvúk veszélyeztetettsége még a közismert óriáspandákénál is nagyobb. Ebből az állatfajból alig kétezer él a világban, közülük három példány él Nyíregyházán.

Az India-ház a szubkontinens állat- és növényvilágát mutatja be, van benne például mangrove mocsár és cápamedence is. A közönség számára elérhető lesz a medence alsóbb szintje is, ahonnan betekintőkön keresztül lehet majd a víz alatti látványban gyönyörködni.

május 1-jén nyithatott ki újra az Állatpark

Fotók: MTI/Balázs Attila

Az újonnan átadott India-Ház

Fotók: MTI/Balázs Attila

Neked ajánljuk
Nem csak az erdőségekre kell jobban figyelnünk, ha féken akarjuk tartani a klímaváltozást Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet Jeff Bezos az űrig ment, hogy felismerje, mi forog kockán
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam