2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Máté Bence új kiállítása a természet iránti tiszteletre tanít

A természet megtaníthatná az embereket egyszerűen, szépen, értékesen, boldogan és harmonikusan élni. Ez a központi mondanivalója Máté Bence világhírű természetfotósunk új kiállításának. Képeivel mutatja be az élővilág rendkívüli bölcsességét, és figyelmeztet is: ha továbbra sem törekszünk az együttműködésre, annak beláthatatlan következményei lesznek az emberiség számára.

A tárlat az Újpesti-öböl mellett épülő Duna Terasz Grande kordonjain látható június 30-ig, a kiállított fotók ugyanakkor virtuálisan is megtekinthetők a KÉSZ építőipari vállalatcsoport honlapján, ahol a tematikusan összeválogatott képekhez Máté Bence narrációját is meghallgathatjuk.

„Gondoskodunk”
Fotó: Máté Bence

„Rajtunk múlik, hogy hogyan folytatódik, nekünk kell jól döntenünk” – olvasható a felhívás, mint a kiállítás egyik legfőbb üzenete, miszerint a természet és az ember egymás mellett élése csak akkor lesz fenntartható és előremutató, ha tisztelettel és megbecsüléssel fordulunk a környezetünk felé, felismerjük és megőrizzük értékeit, sőt, a pusztítás helyett elkezdünk végre tanulni tőle. 

A kiállítás kapcsán Máté Bencével készült, igen elgondolkodtató interjú ide kattintva olvasható el.

„Egymásra alapozunk”
Fotó: Máté Bence
Neked ajánljuk
A Magas-Tátra Salgótarján felől (képgaléria) Még mindig dolgozik a Cumbre Vieja vulkán (képgaléria) Történetek az Öreg-Túr mentén – Fotókiállítás a Capa Központban Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam