2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új természetfotó-nagydíjra lehet pályázni (videóval)

A hazai természetfotós társadalom legkiemelkedőbb alkotójának járó elismerést az ország legizgalmasabb, ezreket megmozgató természetfotó-pályázata és a magyar nemzeti parkok elkötelezett természetvédelmi támogatója, a Varázslatos Magyarország (VM) alapítja meg.

A magyar természetfotó nagydíja pályázat küldetése, hogy a természetfotók által ablakot nyisson az ország nemzeti parkjainak természeti kincseire, s ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással, az év minden szakában kint vannak és fotóznak a természetben, majd munkáik legjavát mutatják be a szakmai zsűrinek, hogy ők kerülhessenek a fotós ranglista élére.

A VM tizenkét évének történetében eddig három, ma már nemzetközi szinten is elismert fotósnak sikerült a dobogó első fokára állni: Máté Bencének, Daróczi Csabának és Potyó Imrének.

A különleges pillanatok felfedezéséhez és megörökítéséhez nemcsak jó látásmód, de végtelen kitartás és az élővilág iránti tisztelet is szükséges.

A VM ezeket mindennél többre értékeli, ezért úgy döntött, hogy a nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával megalapít egy nívós díjat, amely annak elismerése, hogy az alkotó egyévnyi kemény munkával és tehetsége folytonos bizonyításával kiérdemelte a pályázat legjobbjának járó helyet.

A Varázslatos Magyarország az évad legkiemelkedőbb eredményét elérő fotósának ítéli oda a magyar természetfotózásban elért rendkívüli teljesítményéért A magyar természetfotó nagydíját.

A díjat a VM számára tervezett és készített Arany Daru szobor testesíti meg, amelyet 2022-től minden évben a nagydíjat kiérdemlő első helyezett fotós, valamint a dobogó második és harmadik fokára álló díjazottak kapnak meg. A 2021-es pályázati évad helyezettjei idén már átvehetik a nívós elismerést.

A díjazottak és a pályázati kategóriák dobogósai értékes jutalomban részesülnek, valamint képeik a VM évente megjelenő gyönyörű természetfotó-albumában és az ország több prominens kiállítóhelyén megrendezett nagy volumenű kiállításán is előkelő helyet kapnak.

Neked ajánljuk
Most is csoda szép a kárpáti sáfrány virágzása a Bihar-hegységben (képgaléria) Tulipánok tízezrei virágoznak az erdélyi Kalotaszentkirályon (képgaléria) Üdítő tavaszi színek: virágzik a repce Zalában (képgaléria) Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: elobolygonk.hu
Vissza
Hírfolyam