2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

GoPrót lopott egy papagáj, lefilmezte vele a vidéket

Az új-zélandi papagáj, azaz kea, magával vitte a kamerát a Déli-sziget délnyugati csücskén található Fiordland vidéke fölé, és lélegzetelállító felvételeket készített.

Az Új-Zélandon honos madárfaj közismerten kíváncsi és pajkos természetű: gyakran csen el tárcát, ékszereket, uzsonnacsomagot vagy akár ablaktörlőt és más értékeket a gyanútlan turistáktól – írta meg a The Guardian alapján az MTI.

A madár a Kepler turistaútvonalon hegyet mászó Verheul családtól ragadta el a GoPrót, amikor kihelyezték a kamerát egy padra, hogy filmezze le a hozzájuk csatlakozó keákat. Egyikük azonban lecsapott az eszközre, és elrepült vele.

A kamera rögzítette a repülést és a landolást, majd közelről készített felvételeket arról is, ahogy a kea csőrével műanyagarabokat hasít ki belőle.

Forrás: Alex Verheul/youtube.com

A család tagjai a madarak hangját követve találták meg végül az elhagyott GoPrót, mely még ekkor is működött.

Neked ajánljuk
Elon Musk: Vigyázzunk a mesterséges intelligenciával! (videó) Mikroműanyagokból készült műtárgyakat árvereznek a Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon A tundra gyermekei – A nomádok mindennapjai (dokumentumfilm) A legszegényebb városlakókat sújtja majd a leginkább a szárazság A Planet Z fenntarthatósági versenyen is népszerű téma volt az újrahasznosítás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam