2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Föld napja: Fotókiállítás a visegrádi országok természeti kincseiről

Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország gazdag természeti kincseit mutatja be június 12-ig a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin látható fotókiállítás, amelyet a Föld napja alkalmából rendeznek.

A visegrádi csoport 2021/2022-es magyar elnöksége alkalmából készült el a V4-es régió természeti szépségeiből kincseiből ízelítőt adó A Visegrádi Csoport Természeti Kincsei című fotókiállítás – adta hírül a Várkapitányság Nonprofit Zrt.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére

a V4-országok elismert természetfotósai vállalták, hogy bemutatják a közönségnek a régió természeti értékeit.

Fotó: Várkapitányság

A minisztérium a Magyar Természetfotósok Szövetségét, a naturArtot kérte fel a projekt megvalósítására. A fotók kiválasztásában a visegrádi országok legnagyobb természetfotós egyesületei vettek részt.

„A természetfotózás csodálatos küldetés. A természet legszebb pillanatainak megörökítéséhez a fotósnak ismernie kell az állatok, növények, tájak minden jellemzőjét, viselkedését és a fényviszonyok változásait egyaránt” – idézi a tájékoztató Fáth Pétert, a naturArt elnökét, a kiállítás kurátorát.

Neked ajánljuk
Most is csoda szép a kárpáti sáfrány virágzása a Bihar-hegységben (képgaléria) Tulipánok tízezrei virágoznak az erdélyi Kalotaszentkirályon (képgaléria) Üdítő tavaszi színek: virágzik a repce Zalában (képgaléria) Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam