2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

„Ember és természet” – Kárpát-medencei fotóverseny felső tagozatos és középiskolás diákok részére

A Gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál a nagy sikerrel lezajlott 2015–2020. évi pályázatok után ismét meghirdette az „Ember és Természet” témájú pályázatát a Kárpát-medence felső tagozatos és középiskolás magyar ajkú diákja számára, hogy fotókon keresztül mutassák be a természettel és annak védelmével kapcsolatos gondolataikat, észrevételeiket.

Pályázatok 

Trash art 2021 – Magyarország vadjai

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál idén is meghirdette amatőr és profi művészeket megszólító alkotópályázatát.

Pályázatok 

Klímabarát fotópályázat

A Klímabarát Települések Szövetsége fotópályázatot hirdetett a településükre büszke lakosok és civil szervezetek körében.

Pályázatok 

„Muzsikál az erdő” – fotópályázat

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat idén már 18. alkalommal kerül megrendezésre. A megszokott és megszeretett zenei és kulturális programok keretében a Muzsikál az Erdő Alapítvány idén is fotópályázatot hirdetett, amelyre magyarországi vagy határainkon túl élő magyar amatőr vagy profi fotósok munkáit várják.

Pályázatok 

Újra itt a „Muzsikál az erdő” gyermekrajzpályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány 2021-ben is meghirdette óvodásokat és általános iskolásokat megszólító alkotópályázatát. 

Pályázatok 

Hegyek hátán, völgyek ölén: Országos vers-, próza- és meseíró pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület országos vers-, próza- és meseíró pályázatot hirdetett a természet jegyében általános és középiskolások részére, melyre a határon túli iskolások írásait is várják.

Pályázatok 

Muzsikál az erdő: Irodalmi pályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdetett a „Muzsikál az erdő” 2021. évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Pályázatok 

Megnyílt a pályázati lehetőség a társasházak távfűtés-korszerűsítésére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 3 milliárd forint keretösszeggel vissza nem térítendő támogatást biztosít a távhőszolgáltatásban érintett lakásszövetkezeti és társasházi lakások fűtés-korszerűsítésére – jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Pályázatok 

Ösztöndíjpályázat a fenntartható agráriumért

A K&H-csoport a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvánnyal közösen ösztöndíjpályázatot hirdetett a magyarországi, agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák alap-, mester- és PhD-képzésben részt vevő hallgatói számára.

Pályázatok 

A dunántúli vízfelhasználók tudatosságra intő rajzait várják

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az európai uniós forrásból finanszírozott, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projekthez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett a működési területén élő óvodások, általános iskolások, középiskolások és felnőttek számára.

Pályázatok 

Szereted a rovarokat? Akkor segíts másoknak is megszeretni őket!

A XLIII. Magyar Rovarászati Napok keretében a Magyar Rovartani Társaság fotópályázatot hirdetett a rovarok népszerűsítéséért.

Pályázatok 

Ültess ökokertet az iskola udvarára!

A Zabosfai Ökokert országos pályázatot hirdet, amelyre minden magyarországi általános iskola jelentkezését várják. A nyertes iskolának a Zabosfai Ökokert az iskola udvarán felépít egy igazi ökokertet.

Pályázatok 

„Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!” – kreatív ötletpályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a karácsony közeledtével pályázatott hirdetett azzal a céllal, hogy a résztvevők olyan kreatív megoldásokat mutassanak be, amelyek rávilágítanak arra, hogy a karácsony is telhet a környezettudatosság és a fenntarthatóság figyelembevételével.

Pályázatok 

„Téli berek” – országos rajzpályázat

Az Országos Magyar Vadászkamara rajz- és fotópályázatot hirdetett általános és középiskolás fiatalok számára.

Pályázatok 

Tekerj a Mátrában! – rajzpályázat

„Szoktál kerékpározni? Voltál mostanában a Mátrában biciklivel? Akkor ez a rajzpályázat neked szól! Rajzold le mátrai kerékpáros élményeidet, és versenyezz a díjakért!”

Pályázatok 

Irodalmi pályázat ifjúsági regényekre

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Írószövetség kezdő és rendszeresen publikáló írók műveit is várja a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában.

Pályázatok 

Szemeteljünk JÓL! – grafikai pályázat

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. pályázatot hirdet hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok számára.

Pályázatok 

Álmodd meg te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat!

Az ITM arra hív minden, kreatív ötletekben gazdag, környezettudatos pályázni kívánót, hogy készítse el bármilyen anyagból, bármilyen technikával azt a díjat, amelyet a hazai zsűri majd odaítélhet a magyar hulladékcsökkentési programokat szervezők legjobbjainak.

Pályázatok 

Neked ki az „ételhősöd”? – Rajzverseny az élelmezési világnap alkalmából

Az ENSZ élelmezésügyi és mezőgazdasági szervezete rajzpályázatot hirdetett gyerekeknek és fiataloknak az élelmezési világnap alkalmából.

Pályázatok 

Magyarázd el érthetően, mi történik körülöttünk a klímaváltozás következményeként!

A TEDxDanubia és az E.ON videópályázatot hirdetett.