2019. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Fészkelődő – odúkészítő pályázat

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjának rendezésében indul a pályázat.

Pályázatok 

Eljött a pillanat – A klímamunka legjobbjai kerestetnek!

Az ENSZ Global Climate Action Award című pályázatán olyan innovatív megoldások mérettethetik meg magukat, amelyek jelentősen hozzájárulnak a klímaváltozás megfékezéséhez. A legjobbak lehetőséget kapnak, hogy részt vegyenek a decemberi klímacsúcson Chilében. 

Pályázatok 

Erdőképek 2019 – Fotópályázat

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. „Erdőképek 2019” címmel fotópályázatot hirdetett.

Pályázatok 

A hulladékmegelőzés gyerekdala kerestetik

A Humusz Szövetség és a SzóKiMondóka felhívása a fenntarthatóság iránt elkötelezett alkotókat szólítja meg.

Pályázatok 

„Üde erdeink egzotikus kétéltűje, a foltos szalamandra” – rajzpályázat!

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya a hagyományokhoz hűen 2019-ben is rajzpályázatot hirdet. A pályázat pedig nem szól másról, mint az év kétéltűjéről, a foltos szalamandráról! 

Pályázatok 

A természet ajándékai rajzpályázat

„Gondolkodtál már azon, hogy te magad mit kapsz a természettől nap mint nap? Engedd szabadjára a fantáziádat, és rajzold meg a természet ajándékait! Azt is megrajzolhatod, hogyan vigyázol ezekre a kincsekre!” – biztatja az általános iskolásokat az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya.

Pályázatok 

ZOOmolj rá fotópályázat

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapest FotóFesztivállal együttműködve nyílt
fotópályázatot hirdet „ZOOmolj rá” címmel. 

Pályázatok 

Az én állatparki cimborám – képzőművészeti pályázat

A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark szarvasi bemutatóhelye óvodás, általános iskolás és középiskolás tanulók számára képzőművészeti pályázatot hirdet.

Pályázatok 

Utazz velünk! – Pályázat a közösségi közlekedés népszerűsítésére

A pályázat célja Gróf Széchenyi István szellemi örökségének ápolása, akinek – a Batthyány-kormány közlekedési minisztereként – többek között a vasúti személyszállítás fejlesztését, a hajóközlekedés és hajógyártás (Óbudai Hajógyár), valamint a balatoni gőzhajózás megteremtését köszönhetjük.

Pályázatok 

Célkeresztben a műanyaghulladék

Kezdetét vette a 2019. évi európai szociális innovációs versenypályázat: 150 000 eurós díj vár három olyan innovációs projektre, amelyek célja a műanyaghulladék mennyiségének csökkentése.

Pályázatok 

Március 31-ig lehet jelentkezni az E.ON fenntarthatósági pályázatára

Az Energy Globe díj a fenntarthatóság és az energiatudatosság egyik legjelentősebb nemzetközi versenyének hazai fordulója, amelyet Magyarországon az E.ON támogat.

Pályázatok 

Másképp kell csinálni! Nemzetközi Környezetvédelmi Karikatúrapályázat

A Karakter Kommunikációs Iroda nemzetközi karikatúrapályázatot hirdet hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok számára.

Pályázatok 

Fogadj örökbe egy vizes élőhelyet!

A „Fogadj örökbe egy vizes élőhelyet!” pályázat a 2019. évi Fenntarthatósági Témahét keretében kerül újra meghirdetésre.

Pályázatok 

Ötödik alkalommal hirdeti meg Mesterecset rajzpályázatát a Magyar Államkincstár

Az idei évben a megtakarítások fontossága, a környezetvédelem és az állatvédelem témáihoz kapcsolódó alkotásokkal lehet jelentkezni.

Pályázatok 

Tanuld meg szeretni az erdőt – Pólótervező pályázat

A FAO az erdők nemzetközi napjára készülve pólótervező versenyt hirdetett az 5–19 éves korosztály számára.

Pályázatok 

„Ember és természet” fotópályázat 2019

A Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Gödöllői Református Líceum ismét meghirdeti „Ember és Természet” témájú versenyét a Kárpát-medence felső tagozatos és középiskolás magyar ajkú diákjai számára, hogy fotókon keresztül mutathassák be a természettel és annak védelmével kapcsolatos gondolataikat, észrevételeiket.

Pályázatok 

Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel

„Gondolkozz el rajta, beszélj róla, tegyél érte!” A világ vezetői 2015 szeptemberében New Yorkban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón elkötelezték magukat amellett, hogy 2030-ig véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással, és harcolnak az igazságtalanság ellen. 

Pályázatok 

Álmodj tópartot – Hajdúszoboszlón megvalósulhat

A hajdúszoboszlói csónakázótó délnyugati területének környezetrendezésére bárki jelentkezhet, akinek van egy jó ötlete. A cél a jelenlegi strandfürdő területén belül található tó part menti területének közterületként történő megnyitása és hasznosítása, a természeti környezet értékeinek megőrzésével.

Pályázatok 

"Gyönyörű világunk" fotópályázat

Aki nyitott az új benyomásokra, az mindenütt meglátja a világ szépségét. Ezen gondolat mentén várják „Gyönyörű világunk / Our world is beautiful” mottó alatt a mindennapok elbűvölő részleteit és a nagy egészre vetett pillantásokat a CEWE fotópályázat zsűritagjai. A pályázók ezenfelül még jót is tesznek: a CEWE minden egyes beküldött fotó után világszerte 0,10 eurót adományoz az SOS gyermekfalvak részére.

palyazat.fotokonyv.hu
Pályázatok 

Köztünk élnek – Amatőr filmpályázat a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végző emberekről, csoportokról, civil szervezetekről

A  Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő arra hívja az amatőr filmeseket, mutassák meg, kik azok az emberek, csoportok, civil szervezetek a Kárpát-medencében, akik vagy amelyek a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végeznek.