2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Tervezz a biológiai sokféleségről mesélő kávéspoharat!

Jó kávé mellé magvas gondolatok: az Expresszó ötletpályázatot hirdetett az Utcazene Fesztiválon debütáló repohárszéria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program. Pályázni két kategóriában lehet, a téma a biológiai sokféleség.

Pályázatok 

Fotópályázat a gyepek titkairól

A Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei idén ismét fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, megőrzésük fontosságára.

Pályázatok 

Elő a cerkával, ecsettel, filccel – ismerkedj meg a hermelinnel!

Az év emlőséhez, a hermelinhez kapcsolódó alkotópályázatokat hirdetett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya. Az általános iskola alsós diákjai  „Hermelin télen-nyáron” címmel rajzpályázaton, a felsős és középiskolás fiatalok pedig „Drága kincsünk a hermelin” címmel érme- és ékszerrajzoló pályázaton vehetnek részt.

Pályázatok 

Rajzpályázat a barlangok világnapja alkalmából

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a barlangok világnapja alkalmából, a barlangok népszerűsítésére rajzpályázatot hirdetett általános iskolás korú gyerekek számára.

Pályázatok 

Online kvíz az európai zöld megállapodásról

Mit tesz az EU a klímasemleges és szennyezőanyag-mentes Európáért és a biodiverzitás megőrzéséért? Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének online játékán helyes választ adók e-könyvolvasót és napelemes gyorstöltőt is nyerhetnek.

Pályázatok 

Felelősségteljes és felszabadító képkészítésre hívja a pályázókat az ARC

Az évente megrendezésre kerülő ARC közérzeti pályázat és kiállítás már 2000 óta a kreativitás szabadságáról szól.

Pályázatok 

Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások

A Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 15–18 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Hello Planet Startup Designtáborba, amelyen ingyenesen vehet részt 80 szerencsés középiskolás.

Pályázatok 

„Sínes álmok”! – Kreatív pályázat a vasút világáról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – »Sínes« álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdetett.

Pályázatok 

„Méhes – mézes rajzpályázat” óvodai csoportoknak és általános iskolai osztályoknak

Az Agrármarketing Centrum rajzpályázatot hirdetett. A pályázaton részt venni a méhek életével, méhészkedéssel, a méz fogyasztásával kapcsolatos bármilyen témakörben készült rajzzal lehet.

Pályázatok 

Lakóhelyünk madarai – fotópályázat kicsiknek és nagyoknak

A Magyar Madártani Egyesület fotópályázatot hirdetett, amelynek célja a városok, kertek, parkok madarainak bemutatása, megismertetése a fotózni kedvelő ifjúság alkotásain keresztül.

Pályázatok 

Meghosszabbította országos fotópályázatát a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark fotópályázatán a résztvevők az ébredő erdő szépségét, különleges hangulatát és pillanatait mutathatják meg aszerint, ahogyan ők látják. A két kategóriában és négy témakörben elkészült fotókat május 30-ig lehet beküldeni – közölte az intézmény az MTI-vel.

Pályázatok 

Keresik az „év divatipari felfedezettjét”

A Magyar Divat & Design Ügynökség  az innováció, a kultúra és a fenntarthatóság témaköreiben keresi a divatvilág feltörtekvő, fiatal tehetségeit.

Pályázatok 

A világom környezetszennyezés nélkül – alkotópályázat gyerekeknek és fiataloknak

A szennyezés mindannyiunkat érint, de főleg a fiatalabb generáció fog együtt élni annak a következményeivel, ahogy ma bánunk a környezetünkkel. Az Európai Bizottság ezért szeretné, ha ez a generáció is megmutatná, hogyan látják a világuk környezeti problémáit.

Pályázatok 

Írj verset a fenntarthatóságról!

A Kultúrpart az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrummal (IGYIC) és a Magyar Versmondók Egyesületével együttműködésben pályázatot hirdetett 18 év alatti fiataloknak és gyerekeknek.

Pályázatok 

#GenerationRestoration: innovatív és elkötelezett fiatalokra van szükség a természet helyreállításához!

A biológiai sokféleség eltűnésének fokozódó ütemére és a klímaváltozás erősödő hatásaira reagálva az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet és az ENSZ Környezetvédelmi Programja a 2021-gyel kezdődő évtizedet az ökoszisztémák helyreállításának szentelte, amiben a változás mellett elkötelezett, újító fiatalokra is számítanak.

Pályázatok 

„Ember és természet” – Kárpát-medencei fotóverseny felső tagozatos és középiskolás diákok részére

A Gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál a nagy sikerrel lezajlott 2015–2020. évi pályázatok után ismét meghirdette az „Ember és Természet” témájú pályázatát a Kárpát-medence felső tagozatos és középiskolás magyar ajkú diákja számára, hogy fotókon keresztül mutassák be a természettel és annak védelmével kapcsolatos gondolataikat, észrevételeiket.

Pályázatok 

Trash art 2021 – Magyarország vadjai

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál idén is meghirdette amatőr és profi művészeket megszólító alkotópályázatát.

Pályázatok 

Klímabarát fotópályázat

A Klímabarát Települések Szövetsége fotópályázatot hirdetett a településükre büszke lakosok és civil szervezetek körében.

Pályázatok 

„Muzsikál az erdő” – fotópályázat

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat idén már 18. alkalommal kerül megrendezésre. A megszokott és megszeretett zenei és kulturális programok keretében a Muzsikál az Erdő Alapítvány idén is fotópályázatot hirdetett, amelyre magyarországi vagy határainkon túl élő magyar amatőr vagy profi fotósok munkáit várják.

Pályázatok 

Újra itt a „Muzsikál az erdő” gyermekrajzpályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány 2021-ben is meghirdette óvodásokat és általános iskolásokat megszólító alkotópályázatát.