2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Pályázatok 

Kirakatban Budapest – kreatív pályázat

Az Együtt a Művészetért Egyesület pályázatot hirdet olyan kreatív kirakatok létrehozására Budapest szívében, amelyek megadott témák köré épülve – A Duna mint Budapest folyója, Te mit szeretsz Budapestben?, Budapest Sportfőváros 2019, Újrahasznosítás/környezetvédelem – látványosan mutatják be, hogy egy kis térnek is lehet sok mondanivalója. 

Pályázatok 

Ozone Zöld Díj 2018

Az OzoneTv idén is díjazza azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. A legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig.

Pályázatok 

Megkezdődött a szavazás az Év fájára

Hétfőtől október 8-ig lehet szavazni az év fájára, amelyet ebben az évben 12 döntős közül választhatnak ki online a szavazók.

Pályázatok 

A fenntarthatóság európai díja

Az Európai Bizottság 2018-ban hívta életre a fenntarthatóság európai díját, amellyel az európai emberek, vállalkozások és szervezetek erőfeszítéseit és kreativitását kívánja elismerni.

Pályázatok 

Virágos Magyarország: 324 település nevezett

Lezárult a jelentkezési időszak a jubileumi, 25. Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre. Idén a tavalyinál is többen, 324-en jelentkeztek, a legaktívabbak az 1000 fő alatti falvak voltak. Bárki szavazhat kedvenc településére a közönségdíj kategóriában!

Pályázatok 

Az ember Isten kertjében él – fotópályázat

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és az Ars et Vita Alapítvány Hamvas Béla halálának 50. évfordulója alkalmából fotópályázatot hirdet. A pályázat témája: a kert

Pályázatok 

Üzenjünk a folyóinknak – 2018-ban is jön a Nagy Ugrás

Számos veszély leselkedik bolygónk folyóira és természetes vizeire. Mindannyian tehetünk azonban azért, hogy ez megváltozzon! Akár egy kavicsdobással és vízbe ugrással is kifejezhetjük az élővizek iránti tiszteletünket. Július 8-án lesz a WWF Nagy Ugrás, amire meghosszabbított határidő mellett még egy hétig bárki jelentkezhet!

Pályázatok 

Gyermekrajz-, szépírói és kreatív pályázatot hirdet az FKF Nonprofit Zrt.

Gyermekrajz- és szépírói pályázatot, valamint idén először a középiskolásoknak szóló kreatív pályázatot hirdet a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. 

Pályázatok 

„Madarak és a víz” fotóverseny

2018. június 15-én egy játékos fotóversenyt indít a mYnest, amelynek keretében a madarak és a víz szoros kapcsolatát, kiemelten a madarak itatását szeretnék bemutatni a résztvevők segítségével.

Pályázatok 

„MIX & MOVE!” – Rajz-, fotó és kreatív pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva „MIX & MOVE” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

Pályázatok 

Az állatkertek küldetése – alkotópályázat

Annak érdekében, hogy eloszlassa az állatkertek világa körüli tévhiteket, a Pécsi Állatkert munkatársai pályázatot hirdet, melynek témája: „Az állatkertek küldetése”. A pályázaton diákok és felnőttek is indulhatnak alkotásaikkal.

Pályázatok 

Filmpályázatot hirdetett a Bánkitó Fesztivál

Jövőről szóló filmek a jelenért és a jelenről mesélő mozgóképek a jövőért. A Bánkitó Fesztivál és a Malter Vándor Filmfesztivál közös filmversenyt hirdetett.

Pályázatok 

Légivadászok nyomában – fotópályázat

Légivadászok nyomában címmel szitakötők témakörben hirdet fotópályázatot a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Természettudományi Múzeum a Magyarország szitakötőinek kézikönyve című könyv megjelenése alkalmából. Az amatőr és profi fotósok felvételeit 2018. május 20-ig várják a szervezők.

Pályázatok 

„Erdő és ember” – fotópályázat

A Zalaerdő Zrt. fotópályázatot hirdet „Erdő és ember” címmel. A kiírók célja, hogy az „amatőr fotósok nagyközönség elé tárják alkotásaikat, megmutassák erdő és ember kapcsolatát, annak különleges mozzanatait”.

Pályázatok 

Négy apró lépés a környezettudatosság jegyében az E.On-nal

Az E.ON április 23-tól négy héten át tartó fenntarthatósági vállalássorozatot indít, amelynek keretében bárki személyes fogadalmat tehet a környezet védelme mellett és egy reménybeli elektromos robogó érdekében.

Pályázatok 

Balkon aranya pályázat – „Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!”

A városokban a legtöbb balkon kihasználatlan, csupaszok a homlokzatok és a párkányok. Csakis rajtunk, városlakókon áll, hogy ezeket bezöldítsük, virágosítsuk, és ezzel tevékenyen hozzájáruljunk környezetünk szépítéséhez és a város mikroklímájának javításához is!

Pályázatok 

DaDalia Galeria harmadik természetfotó pályázata

A  DaDalia Galeria Fotóköre MAFOSZ védnökséggel meghirdette a DaDalia Galeria harmadik természetfotó pályázatát. A pályázaton bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok foglalkozástól, életkortól, bel- és külföldi lakóhelytől függetlenül.

Pályázatok 

Földikutya karikatúrások

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a 2018-as év emlőse címet viselő földikutya tiszteletére „Földikutya karikatúrások” címmel pályázatot hirdetett.

Pályázatok 

Pályázat a szemléletformálás támogatására

A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos
lakossági szemléletformálás érdekében a Földművelésügyi Minisztérium 2018-ban is pályázatot hirdet.

Pályázatok 

Virágtündérek és bogyómanók

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság „Virágtündérek és bogyómanók” címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolás tanulóknak.