2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Pályázatok 

Forgó Morgó YouTube-csatorna-pályázat

A CECED Magyarország pályázatot hirdet magyarországi, felső tagozatos osztályoknak. Az egyesület arra hívja a diákokat, készítsenek videókat az energiatakarékosságról szóló www.forgomorgo.hu oldalhoz kapcsolódó YouTube-csatornára.   

Pályázatok 

„Ember és természet” fotópályázat 2018

A Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Gödöllői Református Líceum ismét meghirdeti „Ember és Természet” témájú versenyét az ország valamennyi felső tagozatos és középiskolás diákja számára, hogy fotó formájában mutassák be a természettel és annak védelmével kapcsolatos gondolataikat, észrevételeiket. A versenyre külhoni magyar ajkú fiatalok jelentkezését is várják, a Kárpát-medence bármely területéről.

Pályázatok 

„Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által életre hívott Vadonleső Program és a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottsága a vizes élőhelyek világnapja alkalmából tematikus pályázatot hirdetett diákok számára a lakhelyükön vagy annak közelében található vizes élőhelyek és élőviláguk jobb megismerése, megismertetése céljából.

Pályázatok 

Erdőmentők – Ifjú zsenik a természet szolgálatában

Az Erdőmentők Alapítvány „Ifjú zsenik a természet szolgálatában” című pályázatának célja olyan tudományos projekt megvalósításának támogatása, amely egy természeti problémára innovatív és áttörően hasznos választ ad.

Pályázatok 

Lételemünk a víz – pályázat

A Grundfos, a világ első számú szivattyúgyártója nyilvános tervpályázatot hirdet. A vállalat célja, hogy a tudatos, felelős gondolkodás a vízről széles körben teret nyerjen: ehhez keresnek most innovatív társakat. Olyan látványos, szállítható berendezés előállítása a cél, amelynek segítségével maradandó pozitív élményt szerezhet a víz mozgatásával kapcsolatban például egy fesztivál látogatója.

Pályázatok 

Világíts rá! – A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára

A Világítástechnikai Társaság országos tájékoztató kampányának keretében pályázatot ír ki „VILÁGÍTS RÁ!” címmel. A pályázat célja, hogy ismertté tegye a lámpahulladékok szelektív hulladékgyűjtésének fontosságát, és népszerűsítse a környezettudatos világítási megoldásokat. A pályázat a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg a „Szelektálok” program keretében.

Pályázatok 

Téli hangulatok – fotópályázat

A GEO magazin pályázatot hirdet. Válogasson a fotói közül, vagy készítsen új képet „Téli hangulatok” témában. 

Pályázatok 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) alkotói pályázatot hirdet „A vándorsólyom” címmel.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület „Vándorsólyom” címmel alkotópályázatot hirdet. Papíron, bármilyen technikával készült alkotással részt lehet venni a pályázaton. Pályázati kategóriák: óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás, felnőtt.

Pályázatok 

Köztünk élnek – amatőrfilm- és riporterverseny

Kerestetik a 2018-as év természet- és környezetvédelmi embere! A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő amatőrfilm- és riporterpályázatot hirdet. A kiírók a mai Kárpát-medencében természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végező emberek, csoportok, civil szervezetek bemutatására vállalkozó amatőr rövidfilmeket várnak, és azok riportereit hívják a pályázaton való részvételre.

Pályázatok 

Karjában ringat az erdő

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület Országos vers-, próza- és meseíró pályázatot hirdet általános és középiskolások részére „Karjában ringat az erdő" címmel.

Pályázatok 

A Trash Art Magyarország szoborpályázatot hirdet

A Trash Art Magyarország célja, hogy a szobrokkal és a kiegészítő szemléletformáló információkkal, kiadványokkal és ismeretterjesztő előadásokkal hívja fel a figyelmet az újrahasznosítható hulladékban rejlő értékre, amit meg kell becsülni és minél magasabb szinten vissza kell juttatni a körforgásba. A szobrok a környezet nagykövetei. Hírül viszik, hogy a pazarlás és a fogyasztási eufória helyett a környezettudatosság a Homo sapiens sapiens (értelmes ember) hosszú távú boldogulásának sarokköve.

Pályázatok 

Adventi karácsonyfadísz-készítő pályázat

A Fertő–Hansági Nemzeti Park pályázatban hívja az alkotó kedvű gyerekeket, felnőtteket iskolákat és családokat, hogy természetes anyagokból készítsenek díszeket a nemzeti park karácsonyfájára. A legkreatívabb pályázók ingyenes részvételt nyerhetnek a Fertő–Hanság Nemzeti Park jövő évi turisztikai programjaira.

Pályázatok 

Karikatúrapályázat

A Karakter Kommunikációs Iroda nemzetközi karikatúrapályázatot hirdet hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok számára, melynek témája: „Mindannyiunk élőhelye a Föld, nélkülözhetetlen számunkra. Vajon ezt tudjuk is éreztetni »szeretett« bolygónkkal?” A pályaműveket 2017 november 19-ig várják, a kiválasztott alkotások kiállításon kerülnek bemutatásra.

Pályázatok 

Alkotó energia – pályázat a csináld magad szerelmeseinek

A Paksi Atomerőmű Alkotó energia című pályázatán indulók fantáziájuk és kézügyességük révén megmutathatják, elhasználódott tárgyaink méltóbb sorsra érdemesek, mint hogy a természetet csúfítsuk velük. Mert nem minden hulladék, ami annak látszik. Hajrá!

alkotoenergia.hu
Pályázatok 

Új életet a tárgyaknak: ez a fenntartható, hulladékmentes jövő

Adj új életet tárgyaidnak! Magyarország idén is részt vesz a november 18–26 között megrendezendő Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban. Az Európai Hulladékcsökkentési Díjért folyó versenyre már lehet regisztrálni a termékek újrahasznosítása, élettartamának meghosszabbítása révén hulladékcsökkentést eredményező akciókkal és egyéni vállalásokkal is.