2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Tanuld meg szeretni az erdőt – Pólótervező pályázat

A FAO az erdők nemzetközi napjára készülve pólótervező versenyt hirdetett az 5–19 éves korosztály számára.

Pályázatok 

„Ember és természet” fotópályázat 2019

A Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Gödöllői Református Líceum ismét meghirdeti „Ember és Természet” témájú versenyét a Kárpát-medence felső tagozatos és középiskolás magyar ajkú diákjai számára, hogy fotókon keresztül mutathassák be a természettel és annak védelmével kapcsolatos gondolataikat, észrevételeiket.

Pályázatok 

Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel

„Gondolkozz el rajta, beszélj róla, tegyél érte!” A világ vezetői 2015 szeptemberében New Yorkban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón elkötelezték magukat amellett, hogy 2030-ig véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással, és harcolnak az igazságtalanság ellen. 

Pályázatok 

Álmodj tópartot – Hajdúszoboszlón megvalósulhat

A hajdúszoboszlói csónakázótó délnyugati területének környezetrendezésére bárki jelentkezhet, akinek van egy jó ötlete. A cél a jelenlegi strandfürdő területén belül található tó part menti területének közterületként történő megnyitása és hasznosítása, a természeti környezet értékeinek megőrzésével.

Pályázatok 

"Gyönyörű világunk" fotópályázat

Aki nyitott az új benyomásokra, az mindenütt meglátja a világ szépségét. Ezen gondolat mentén várják „Gyönyörű világunk / Our world is beautiful” mottó alatt a mindennapok elbűvölő részleteit és a nagy egészre vetett pillantásokat a CEWE fotópályázat zsűritagjai. A pályázók ezenfelül még jót is tesznek: a CEWE minden egyes beküldött fotó után világszerte 0,10 eurót adományoz az SOS gyermekfalvak részére.

palyazat.fotokonyv.hu
Pályázatok 

Köztünk élnek – Amatőr filmpályázat a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végző emberekről, csoportokról, civil szervezetekről

A  Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő arra hívja az amatőr filmeseket, mutassák meg, kik azok az emberek, csoportok, civil szervezetek a Kárpát-medencében, akik vagy amelyek a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végeznek.

Pályázatok 

Világörökségünk, a puszta – alkotópályázat

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotói pályázatot hirdet a Hortobágyi Nemzeti Parknak a Puszta Világörökségi Listára kerülése 20. évfordulója alkalmából.

Pályázatok 

Magyar startupok is tehetnek a fenntarthatóbb jövőért

Ismét fiatal vállalkozók jelentkezését várják a Climate-KIC 2010 óta működő Accelerator programjába. A legígéretesebb ötletek gazdái összesen 40 ezer euró vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a másfél éves program alatt, amelyet szabadon használhatnak fel vállalkozásuk fejlesztésére. 

Pályázatok 

A 2019-es év madara a gólyatöcs – rajzpályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) alkotói pályázatot hirdet „Gólyatöcs” címmel.

Pályázatok 

Kik kapják idén a Környezet Védelméért díjakat?

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) 2000-ben alapította a Környezet Védelméért díjat, amelyet azok a vállalkozások és magánszemélyek nyerhetnek el, akik a környezetvédelem területén munkálkodva jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország környezeti állapotának javításához.

Pályázatok 

Kukasuli – meseíró pályázat

A Bodrog Egyesület és a Zöld Kör környezetvédő egyesület az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, a hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálás érdekében meseíró pályázatot hirdetett a téma iránt elkötelezett, kiemelkedő készségekkel rendelkező ötletgazdáknak.

Pályázatok 

Az év ásványa és az év ősmaradványa

Az Év Ásványa és az Év Ősmaradványa program közös rajzpályázatot hirdet általános iskolások és óvodások számára „A fluorit és a Balatonites”,
avagy „Kezedben a múlt 2018” címmel.

Pályázatok 

Nevezés: Stockholmi Ifjúsági Víz Díj 2019

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) 1997-ben alapították. Egyike a legelismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a szakterületen. A versenyben 15–20 év közötti, középiskolás fiatalok vehetnek részt egy maximum kétfős csapatot alkotva.

Pályázatok 

Szelektív hulladék – Esszéíró pályázat

Az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány a Dönts helyesen! – Szelektálj! II. című projekt keretében esszéíró pályázatot hirdet középiskolás tanulók és felsőoktatási hallgatók részére.

Pályázatok 

Trash Art Magyarország a víz jegyében

A Trash Art Magyarország művészeti program keretében az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladékok minden évben művészeti alkotásként élednek újjá, meghökkentve és a figyelmet felkeltve, osztatlan sikert aratva az ország több helyszínén.

Pályázatok 

Az erdő dala – országos vers-, próza- és meseíró pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület Országos vers-, próza- és meseíró pályázatot hirdet általános és középiskolások részére. Határon túli iskolások írásait is várják.

Pályázatok 

Újra indul a „ne öntse a lefolyóba!” kampány

A BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. 2018. november 17–25. között ismét használtsütőolaj-leadó akciót indít az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából!

Pályázatok 

DBU Német környezetvédelmi ösztöndíj

A Deutsche Bundesstiftung Umwelt német szövetségi környezetvédelmi alapítvány 15. alkalommal hirdeti meg németországi szakmai gyakorlati ösztöndíját.

Pályázatok 

„Ha csak egyszer használnád, ne használd egyszer se!”

A Cetelem Zöldsuli Programjába olyan ismeretterjesztő alkotásokat várnak, amelyek felhívják a figyelmet az egyszer használatos műanyagok okozta környezeti problémákra, és bemutatják, hogyan élhetünk a mindennapokban nélkülük! 

Pályázatok 

Egy pályázat, amivel az egész osztály jól jár

Mutasd meg, mit teszel a Földért! Rajzolj, alkoss, építs, készíts/szerkessz képet, videót, az eredményt fotózd vagy videózd le, és küldd el a Cibinek, a sokszor használható, környezetbarát és élelmiszerbiztos szendvicscsomagolók gyártójának.