2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Elindult a nagy tündérrózsa-akció!

A Vadonleső program egy európai szinten is példa nélküli kampányt indít ezen a nyáron a nagyközönség megszólításával a természetes vizeinkben élő védett fehér tündérrózsa elterjedésének feltérképezése érdekében.

Pályázatok 

Országos fotópályázat a madarak és a víz kapcsolatáról

A madarak és a víz kapcsolatát bemutató országos fotópályázatot hirdetett a Tatai Vadlúd Sokadalom szervezőivel közösen az Envirotis Holding Zrt.

Pályázatok 

A hőség gyermekei – Novellapályázat korunk legforróbb témájáról

Hogyan fogunk élni a klímaváltozás korában?

Pályázatok 

Rajzpályázat gyerekeknek a Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából

A 2019. október 15–17. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából meghirdetett „Így neveld a felnőtteket” pályázat célja, hogy a gyerekek rajz- és fotóalkotásaikkal bemutathassák, mi az, amit nekünk, felnőtteknek változtatnunk kell, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.

Pályázatok 

Óvodakerti jó gyakorlatok – pályázat

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázatot hirdet óvodakertet működtető közösségek számára.

Pályázatok 

Mit jelent számodra a táj? – Rajzpályázat

Természeti és kulturális örökségünk alapvető eleme a táj. A Magyar Nemzeti Parkok által meghirdetett pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a sokszínű hazai tájak megbecsülésének és megőrzésének fontosságára, és alkalmat teremtsen arra, hogy az általános iskolások szemszögéből is megismerjük Magyarország táji szépségeit.

Pályázatok 

Fókuszban a felelősségteljes vállalatok

Az „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” alapítóinak célja, hogy bemutassák a hatékony környezeti és társadalmi befektetési programokkal kitűnő vállalatokat és innovatív kezdeményezéseket.

Pályázatok 

Az ARC idei témája a klímaváltozás

Hagyományaihoz híven nagyon aktuális és sokakat megmozgató témához nyúlt Magyarország legismertebb köztéri plakátkiállítása.

Pályázatok 

Klímasztár – Mintaértékű települési zöldfelületek kerestetnek

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség 2019-ben is meghirdeti a KlímaSztár felhívást. Összességében ez már az ötödik alkalom, viszont ez az első olyan, amely az éghajlatvédelem egy konkrét területén, a települési zöldfelület-gazdálkodásban keres mintaértékű, megvalósult példákat.

Pályázatok 

Fiatal klímavállalkozók, figyelem!

Az Unilever Young Enterpreteneurs Awards című pályázata hatodik éve támogatja és ünnepli a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívások leküzdésén világszerte munkálkodó fiatal vállalkozókat.

Pályázatok 

Fókuszban a vízhez és a higiéniához való hozzáférés

Az Arab Gulf Program for Development (AGFUND) ez évben is meghirdeti a „2019 Prince Talal International Prize for Human Development” című nemzetközi fejlesztési pályázatot.

Pályázatok 

Fenntartható megoldásokat díjaz a Telekom

A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország 12. alkalommal hirdeti meg pályázatát a DELFIN Díjra, amivel a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett, tevékenységükhöz viszonyítva kimagasló törekvést felmutató vállalkozások és szervezetek munkáját ismeri el.

Pályázatok 

Gyaloglásra ösztönöz az Európai Mobilitási Hét kreatív pályázata

Az Európai Mobilitási Héthez csatlakozva idén is meghirdeti rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Pályázatok 

Hirdessék az órarendek is a természet szeretetét!

A környezettudatos gyerekeket szóltja meg a Lidl Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. új kampánya.

Pályázatok 

Mintatervek az építészeti hagyományok megőrzéséért

Nemzeti Mintaterv Katalógus készül, amelyben a magyar embereket segítő, olcsó, jó minőségű és hagyományokat tisztelő épületek tervei találhatók majd meg.

Pályázatok 

2019-ben is Ozone Zöld-díj

Az OzoneTv idén 10. alkalommal díjazza azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. A legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig.

Pályázatok 

Innovatív klímabarátok figyelem!

Európa legnagyobb klímainnovációs közössége, az EIT Climate-KIC 2019-ben is elindítja a ClimateLaunchpadet, amely immár több mint 42 országban igyekszik felkarolni a legjobb greentech ötleteket.

Pályázatok 

A légszennyezésről hirdetett rajzpályázatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ

A pályázattal rá akarják irányítani a gyermekek figyelmét a légszennyezésre, és az alkotásokon keresztül megismerni, hogy a gyermekek mit gondolnak, miként lehetne azt csökkenteni.

Pályázatok 

Meghirdették az Év ökoturisztikai élménye pályázatot

Szeptember 1-jéig jelentkezhetnek az intézmények és programszervezők az Év ökoturisztikai élménye című, pénteken meghirdetett pályázatra.

Pályázatok 

Rajtunk múlik a jövő: Védjük meg a bolygónkat!

A this human world évente megrendezett emberi jogi filmfesztivál a bécsi ENSZ Információs Szolgálat és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság  ausztriai irodájának támogatásával, valamint az osztrák, szlovén, magyar és szlovák iskolákkal együttműködésben szervezi meg a 2019-es Emberi Jogi Rövidfilmversenyt.