2018. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Pályázatok 

„Lakóhelyem és a gyógynövények” – plakátpályázat

Az 5–8. osztályos diákoknak kiírt pályázat célja, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltse a gyógynövények iránt.

Pályázatok 

Kreatív Reklámfilm Pályázat!

Az Italos Karton Szolgáltató Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Idén is kreatív filmpályázatot hirdet 7.–14. évfolyamos tanulóknak.

Pályázatok 

Újra itt a Forgó Morgó rajzpályázat

A 2016-ban, Forgó Morgó 10. születésnapján megjelent Forgó Morgó a tengeren című mesekönyv, majd az idén megjelent Körforgó Morgó, az új barát című mesekönyv után itt a folytatás!

Pályázatok 

Iskolások pályázatait várja a Google

A Google Science Fair egy nemzetközi, online tudományos verseny, amely arra ösztönözni a 13–18 év közötti fiatalokat, hogy a természettudományok, a technológia, a műszaki tudományok és a matematika alkalmazásával találjanak megoldást a világ valós problémáira.

Pályázatok 

Állatbarát plakátpályázat

Az Orpheus Állatvédő Egyesület alkotói pályázatot hirdet „Állatbarát Plakátpályázat 2018” címmel, melynek célja az állatszeretet és a felelős állattartás népszerűsítése, a környezettudatosság fokozása, a kreatív alkotószellem ösztönzése.

Pályázatok 

Water Vision +150 – videópályázat

A Wein János Alapítvány – a Fővárosi Vízművek Zrt. 150 éves évfordulója előtt tisztelegve – videópályázatot hirdet Watervision + 150 címmel.

Pályázatok 

A madárvonulás gyerekszemmel – rajzpályázat

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajzpályázatot hirdet a VII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

Pályázatok 

Go Wild! Stay Cultured – Nemzetközi fotópályázat

A természet és a kultúra egyaránt lehetnek termékeny ösztönző források. Mi történik, ha összekapcsolódnak? A Go wild! Stay cultured fotóversenyre készülő alkotásokból biztosan kiderül majd.

Pályázatok 

Újra aluljárófestésre hív a MÁV!

A 2017-es év pályázatának sikerén felbuzdulva a Magyar Államvasutak Zrt. „Színezd újra! Alkotói Napok 2018.” címmel ismét pályázatot hirdet a tulajdonában/kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére.

Pályázatok 

Kirakatban Budapest – kreatív pályázat

Az Együtt a Művészetért Egyesület pályázatot hirdet olyan kreatív kirakatok létrehozására Budapest szívében, amelyek megadott témák köré épülve – A Duna mint Budapest folyója, Te mit szeretsz Budapestben?, Budapest Sportfőváros 2019, Újrahasznosítás/környezetvédelem – látványosan mutatják be, hogy egy kis térnek is lehet sok mondanivalója. 

Pályázatok 

Ozone Zöld Díj 2018

Az OzoneTv idén is díjazza azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. A legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig.

Pályázatok 

Megkezdődött a szavazás az Év fájára

Hétfőtől október 8-ig lehet szavazni az év fájára, amelyet ebben az évben 12 döntős közül választhatnak ki online a szavazók.

Pályázatok 

A fenntarthatóság európai díja

Az Európai Bizottság 2018-ban hívta életre a fenntarthatóság európai díját, amellyel az európai emberek, vállalkozások és szervezetek erőfeszítéseit és kreativitását kívánja elismerni.

Pályázatok 

Virágos Magyarország: 324 település nevezett

Lezárult a jelentkezési időszak a jubileumi, 25. Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre. Idén a tavalyinál is többen, 324-en jelentkeztek, a legaktívabbak az 1000 fő alatti falvak voltak. Bárki szavazhat kedvenc településére a közönségdíj kategóriában!

Pályázatok 

Az ember Isten kertjében él – fotópályázat

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár és az Ars et Vita Alapítvány Hamvas Béla halálának 50. évfordulója alkalmából fotópályázatot hirdet. A pályázat témája: a kert

Pályázatok 

Üzenjünk a folyóinknak – 2018-ban is jön a Nagy Ugrás

Számos veszély leselkedik bolygónk folyóira és természetes vizeire. Mindannyian tehetünk azonban azért, hogy ez megváltozzon! Akár egy kavicsdobással és vízbe ugrással is kifejezhetjük az élővizek iránti tiszteletünket. Július 8-án lesz a WWF Nagy Ugrás, amire meghosszabbított határidő mellett még egy hétig bárki jelentkezhet!

Pályázatok 

Gyermekrajz-, szépírói és kreatív pályázatot hirdet az FKF Nonprofit Zrt.

Gyermekrajz- és szépírói pályázatot, valamint idén először a középiskolásoknak szóló kreatív pályázatot hirdet a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. 

Pályázatok 

„Madarak és a víz” fotóverseny

2018. június 15-én egy játékos fotóversenyt indít a mYnest, amelynek keretében a madarak és a víz szoros kapcsolatát, kiemelten a madarak itatását szeretnék bemutatni a résztvevők segítségével.

Pályázatok 

„MIX & MOVE!” – Rajz-, fotó és kreatív pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva „MIX & MOVE” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

Pályázatok 

Az állatkertek küldetése – alkotópályázat

Annak érdekében, hogy eloszlassa az állatkertek világa körüli tévhiteket, a Pécsi Állatkert munkatársai pályázatot hirdet, melynek témája: „Az állatkertek küldetése”. A pályázaton diákok és felnőttek is indulhatnak alkotásaikkal.