2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Újra megmérkőznek a legelkötelezettebb komposztálók

Idén 11. alkalommal, ezúttal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal is együttműködve hirdeti meg a Galgamenti Népfőiskola és a Humusz Szövetség az október 10-ei Komposztünnephez kapcsolódó pályázatát.

Pályázatok 

Legyetek ti is klímavédők! – pályázat általános- és középiskolásoknak

A 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretében meghirdetett pályázaton egy klímaváltozáshoz kapcsolódó, helyi szinten megvalósítható közösségi tevékenységgel lehet pályázni.

Pályázatok 

Iskolai csoportok pályázatait várják a Jövő Hősei élményprogramra

A pályázaton nyertes iskolák 30 fős diákcsapatot küldhetnek 2 kísérőtanárral a Planet Budapest 2021 Expóra. Esetükben az utazás, szállás (ha szükséges) és a program minden egyéb költségét a szervezők fedezik.

Pályázatok 

Művészeti kutatói ösztöndíjprogramot hirdetett a Kék Bolygó Alapítvány

A program keretein belül az alapítvány azokat a tehetséges művészeket kívánja anyagilag támogatni, akik természetvédelemre, klímaváltozásra és fenntarthatóságra fókuszálnak munkájuk során.

Pályázatok 

Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull

Idén is várják azoknak a lelkes egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik nem félnek bemutatni a nagyvilágnak valami újat és értékeset.

Pályázatok 

Álmodjon fecskét a Telenor környezetbarát telefontokjaira!

Tavasszal debütált a Telenor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Cellect Hungary közös, az év madarát ábrázoló mobiltelefontok-kollekciója, melynek a szervezetek szerint akkora sikere volt, hogy most hasonló módon indítanak figyelemfelhívó kampányt a veszélyeztetett madarak védelme érdekében. A szemléletformálás jegyében pályázat is indul, amelyen nemcsak telefont lehet nyerni, de az első helyezett rajza egy környezetbarát telefontokon is visszaköszön majd.

Pályázatok 

„Ne csak tekerj, láss csodát is!” – Videópályázat

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a levegőminőség javítását célzó videópályázatot hirdetett.

Pályázatok 

Tervezz a biológiai sokféleségről mesélő kávéspoharat!

Jó kávé mellé magvas gondolatok: az Expresszó ötletpályázatot hirdetett az Utcazene Fesztiválon debütáló repohárszéria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program. Pályázni két kategóriában lehet, a téma a biológiai sokféleség.

Pályázatok 

Fotópályázat a gyepek titkairól

A Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei idén ismét fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, megőrzésük fontosságára.

Pályázatok 

Elő a cerkával, ecsettel, filccel – ismerkedj meg a hermelinnel!

Az év emlőséhez, a hermelinhez kapcsolódó alkotópályázatokat hirdetett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya. Az általános iskola alsós diákjai  „Hermelin télen-nyáron” címmel rajzpályázaton, a felsős és középiskolás fiatalok pedig „Drága kincsünk a hermelin” címmel érme- és ékszerrajzoló pályázaton vehetnek részt.

Pályázatok 

Rajzpályázat a barlangok világnapja alkalmából

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a barlangok világnapja alkalmából, a barlangok népszerűsítésére rajzpályázatot hirdetett általános iskolás korú gyerekek számára.

Pályázatok 

Online kvíz az európai zöld megállapodásról

Mit tesz az EU a klímasemleges és szennyezőanyag-mentes Európáért és a biodiverzitás megőrzéséért? Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének online játékán helyes választ adók e-könyvolvasót és napelemes gyorstöltőt is nyerhetnek.

Pályázatok 

Felelősségteljes és felszabadító képkészítésre hívja a pályázókat az ARC

Az évente megrendezésre kerülő ARC közérzeti pályázat és kiállítás már 2000 óta a kreativitás szabadságáról szól.

Pályázatok 

Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások

A Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 15–18 év közötti fiatalok jelentkezését várja a Hello Planet Startup Designtáborba, amelyen ingyenesen vehet részt 80 szerencsés középiskolás.

Pályázatok 

„Sínes álmok”! – Kreatív pályázat a vasút világáról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – »Sínes« álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdetett.

Pályázatok 

„Méhes – mézes rajzpályázat” óvodai csoportoknak és általános iskolai osztályoknak

Az Agrármarketing Centrum rajzpályázatot hirdetett. A pályázaton részt venni a méhek életével, méhészkedéssel, a méz fogyasztásával kapcsolatos bármilyen témakörben készült rajzzal lehet.

Pályázatok 

Lakóhelyünk madarai – fotópályázat kicsiknek és nagyoknak

A Magyar Madártani Egyesület fotópályázatot hirdetett, amelynek célja a városok, kertek, parkok madarainak bemutatása, megismertetése a fotózni kedvelő ifjúság alkotásain keresztül.

Pályázatok 

Meghosszabbította országos fotópályázatát a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark fotópályázatán a résztvevők az ébredő erdő szépségét, különleges hangulatát és pillanatait mutathatják meg aszerint, ahogyan ők látják. A két kategóriában és négy témakörben elkészült fotókat május 30-ig lehet beküldeni – közölte az intézmény az MTI-vel.

Pályázatok 

Keresik az „év divatipari felfedezettjét”

A Magyar Divat & Design Ügynökség  az innováció, a kultúra és a fenntarthatóság témaköreiben keresi a divatvilág feltörtekvő, fiatal tehetségeit.

Pályázatok 

A világom környezetszennyezés nélkül – alkotópályázat gyerekeknek és fiataloknak

A szennyezés mindannyiunkat érint, de főleg a fiatalabb generáció fog együtt élni annak a következményeivel, ahogy ma bánunk a környezetünkkel. Az Európai Bizottság ezért szeretné, ha ez a generáció is megmutatná, hogyan látják a világuk környezeti problémáit.