2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Madarak fényben és árnyékban – Fotópályázat

Madarak fényben és árnyékban címmel madárfotó-pályázat indult a november 28-ára meghirdetett 20. Tatai Vadlúd Sokadalom népszerűsítésére.

Pályázatok 

Balkon fanatik – Fotópályázat

Az ország legszebb kiskertje kerestetik.

Pályázatok 

Mit jelent számodra a táj? – Fotópályázat

Magyarország egyedülálló táji adottságainak, értékeinek népszerűsítése és a táj iránti érzékenység erősítése érdekében hirdet fotópályázatot az Agrárminisztérium, amelyen a 14–18 év közöttiek a tájfotózás terén kapnak megmérettetési lehetőséget.

Pályázatok 

Zöld Designtábort hirdetett a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Hello Wood

A táborban való részvételre 15–18 illetve 19–20 év közötti fiatalok pályázhatnak egy videó elkészítésével, amely arra fókuszál, hogy a hosszú, otthoni bezártság után hogyan térhetünk vissza az élő közösségekbe, hogyan óvjuk meg azokat; méghozzá csapatban, az együttlétre koncentrálva, a környezetünk értékeit szem előtt tartva.

Pályázatok 

Meghosszabbították a Virágos balkonok, virágos kertek verseny nevezési határidejét

Sokan jelezték a szervezőknek, hogy a szeszélyes időjárás miatt az idén bizonyos fajták később indultak virágzásnak, és július közepére érik csak el teljes pompájukat, ezért kitolták a nevezési határidőt.

Pályázatok 

Induló környezetvédelmi vállalkozásokat támogat a Kék Bolygó Alapítvány

Újszerű megoldásokat várnak a fenntartható fejlődés kialakításához. A program ingyenes online workshopot és bemutatkozási lehetőséget biztosít, július 7-ig lehet jelentkezni egy bemutatkozó videóanyaggal.

Pályázatok 

„A gyepek titkai” – fotópályázat

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára.

Pályázatok 

Neptunus és a víz nélküli világ – Írd meg a folytatást!

A „Neptunus és a víz nélküli világ” című képregény főhősét, a már visszavonult Neptunust felkeresi Maya és Arno, mert isteni segítség kell a világszintű vízügyi válság megoldásához. Arra kérik a tengeristent, hogy térjen vissza, tegye félre korábbi csalódottságát, és segítsen az emberiségen. De hogy folytatódik a történet? A kiírók 15–39 év közötti pályázók ötleteit várják.

Pályázatok 

Környezetbarát csomagolási pályázatot hirdet az Easy Fresh

A vállalkozás környezetbarát, minél kevesebb hulladékkal járó, de szalagos válogatás esetén is biztonságos csomagolási megoldásokat keres.

Pályázatok 

Alkotói pályázat az élhető környezetről

A Harmónium Egyesület Aprólépés projektje kreatív alkotói pályázatot hirdet, amelyben arra keresik a választ, hogyan lehet élhetőbb a környezetünk. 

Pályázatok 

15 millió forintos befektetésre pályázhatnak a magyar greentech startupok

Idén először szervezi meg a Klímainnovációs Közösség a Startup Plastic Surgery inkubációs programot olyan magyar startupok számára, amelyek a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra nyújtanak megoldást.

Pályázatok 

Klímabarát díjra pályázhatnak az önkormányzatok

A klímabarát települések szövetsége az élhető és fenntartható települési környezetért folytatott kampányának keretén belül pályázatot hirdet a „Klímabarát díj” elnyerésére.

Pályázatok 

Még lehet jelentkezni a Climate KIC oktatási programjára

A Pioneers into Practice (PIP) a Climate-KIC 20 európai országban zajló kiemelt szakmai oktatási programja, amely egy innovatív tanulási keretrendszerre épül.

Pályázatok 

Készíts időkapszulát az újrahasznosítás jegyében!

Vegyél részt a Cycle ötletes kezdeményezésében – hiszen a lelkednek is jóleshet, ha egy kis időre az érdeklődő és együtt érző utókor szemszögéből tekintesz a járvánnyal járó megpróbáltatásokra.

Pályázatok 

„Legyünk kreatívak hulladékból!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ötletpályázatot hirdetett a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.

Pályázatok 

Nem mind mérges, ami fekete – rajzpályázat

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.

Pályázatok 

Élet a karantén után – Pályázat fiataloknak

Hogyan változtatta meg a járvány az életedet? Mit tartanál meg a „régi” világunkból, és mit csinálnál másként? Ezekre a kérdésekre vár választ az Ökopolisz Alapítvány a 10–24 év közötti fiataloknak szóló, „Élet a járvány után” című pályázatában.

Pályázatok 

Alkotásra hívja a gyerekeket az UNESCO

A szervezet arra biztatja a 6 és 12 év közötti gyermekeket, hogy rajzoljanak le egy számukra fontos UNESCO világörökségi helyszínt.

Pályázatok 

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából

2020-ban 50. alkalommal ünneplik meg világszerte a Föld napját. Ebből az alkalomból az Agrárminisztérium rajzpályázatot hirdet óvodások, általános és középiskolások számára.

Pályázatok 

„Azért szeretem a Balatont, mert…” – Kultkikötő rajzpályázat

A Kultkikötő legénysége rajzpályázatot hirdet óvodás és általános iskolás korosztály részére, hogy a gyerekek segítségével, az ő szemüvegükön keresztül mutathassák meg a Balaton ezer arcát és azt, hogy ahányan vagyunk, annyi okunk van szeretni a magyar tengert.