2018. december 18., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Trash Art Magyarország a víz jegyében

A Trash Art Magyarország művészeti program keretében az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladékok minden évben művészeti alkotásként élednek újjá, meghökkentve és a figyelmet felkeltve, osztatlan sikert aratva az ország több helyszínén.

Pályázatok 

Az erdő dala – országos vers-, próza- és meseíró pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület Országos vers-, próza- és meseíró pályázatot hirdet általános és középiskolások részére. Határon túli iskolások írásait is várják.

Pályázatok 

Újra indul a „ne öntse a lefolyóba!” kampány

A BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. 2018. november 17–25. között ismét használtsütőolaj-leadó akciót indít az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából!

Pályázatok 

DBU Német környezetvédelmi ösztöndíj

A Deutsche Bundesstiftung Umwelt német szövetségi környezetvédelmi alapítvány 15. alkalommal hirdeti meg németországi szakmai gyakorlati ösztöndíját.

Pályázatok 

„Ha csak egyszer használnád, ne használd egyszer se!”

A Cetelem Zöldsuli Programjába olyan ismeretterjesztő alkotásokat várnak, amelyek felhívják a figyelmet az egyszer használatos műanyagok okozta környezeti problémákra, és bemutatják, hogyan élhetünk a mindennapokban nélkülük! 

Pályázatok 

Egy pályázat, amivel az egész osztály jól jár

Mutasd meg, mit teszel a Földért! Rajzolj, alkoss, építs, készíts/szerkessz képet, videót, az eredményt fotózd vagy videózd le, és küldd el a Cibinek, a sokszor használható, környezetbarát és élelmiszerbiztos szendvicscsomagolók gyártójának.

Pályázatok 

Mutasd meg a hobbidat!

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amelynek célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a hulladék mennyiségének csökkentését.

Pályázatok 

Célkeresztben a parlagfű – szlogeníró és rajzpályázat általános iskolásoknak

A jól ismert invazív gyomnövény több millió allergiás életét keseríti meg, ráadásul a globális felmelegedés hatására a jövőben a virágok pollenkoncentrációja tovább nőhet, ráadásul a virágzási időszak is meghosszabbodik. Ezért is fontos, hogy minél többen tegyünk a parlagfű visszaszorításáért.

Pályázatok 

Irány a szabadba! – a gyerekeket hívja most játszani az E.ON

Az „Irány a szabadba!” című játékkal a fenntarthatóságra és az energiatudatosság fontosságára szeretné a vállalat felhívni a gyerekek és szüleik figyelmét. 

Pályázatok 

Pályázat környezetbarát háztartási gépek és autók vásárlására

A károsanyag-kibocsátás mérséklésére és a rezsicsökkentésre ad lehetőséget a kormány a háztartásinagygép-cserére, valamint az elektromos autók vásárlásának támogatására indított pályázatokkal – mondta el Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Pályázatok 

I. Geosütisütő verseny – azoknak, akik éhezik a földtudományt

Idén 10. alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikerű Földtudományos forgatag. Ennek apropójából a szervező Magyarhoni Földtani Társulat meglepetéssel készült: meghirdette az első geosütisütő versenyt.

Pályázatok 

Komposztáló-szépségverseny: ahol nem minden a külső

Október első hetétől lehet nevezni a JÖN Alapítvány „Ne égess, komposztálj!” őszi kampányának keretében meghirdetett igazán egyedi szépségversenyre.

Pályázatok 

Október 24-ig lehet jelentkezni a Climathon klímavédelmi versenyre

Október 24-ig lehet jelentkezni a Climathon elnevezésű nemzetközi klímavédelmi versenyre, amelyre Budapesten október 25-én, Debrecenben pedig 26-án kerül sor az Európai Innovációs és Technológiai Intézet klímainnovációval foglalkozó részlege, az EIT Climate KIC szervezésében.

Pályázatok 

„Lakóhelyem és a gyógynövények” – plakátpályázat

Az 5–8. osztályos diákoknak kiírt pályázat célja, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltse a gyógynövények iránt.

Pályázatok 

Kreatív Reklámfilm Pályázat!

Az Italos Karton Szolgáltató Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Idén is kreatív filmpályázatot hirdet 7.–14. évfolyamos tanulóknak.

Pályázatok 

Újra itt a Forgó Morgó rajzpályázat

A 2016-ban, Forgó Morgó 10. születésnapján megjelent Forgó Morgó a tengeren című mesekönyv, majd az idén megjelent Körforgó Morgó, az új barát című mesekönyv után itt a folytatás!

Pályázatok 

Iskolások pályázatait várja a Google

A Google Science Fair egy nemzetközi, online tudományos verseny, amely arra ösztönözni a 13–18 év közötti fiatalokat, hogy a természettudományok, a technológia, a műszaki tudományok és a matematika alkalmazásával találjanak megoldást a világ valós problémáira.

Pályázatok 

Állatbarát plakátpályázat

Az Orpheus Állatvédő Egyesület alkotói pályázatot hirdet „Állatbarát Plakátpályázat 2018” címmel, melynek célja az állatszeretet és a felelős állattartás népszerűsítése, a környezettudatosság fokozása, a kreatív alkotószellem ösztönzése.

Pályázatok 

Water Vision +150 – videópályázat

A Wein János Alapítvány – a Fővárosi Vízművek Zrt. 150 éves évfordulója előtt tisztelegve – videópályázatot hirdet Watervision + 150 címmel.

Pályázatok 

A madárvonulás gyerekszemmel – rajzpályázat

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajzpályázatot hirdet a VII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.