Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

„Ő a kedvencem az év élőlényei közül” – Rajzpályázat

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2020-ban is meghirdeti alkotópályázatát óvodás csoportok, általános iskolás és középiskolás tanulók számára.

Pályázatok 

Energetikai mintaprojekteket támogató pályázat indul 12 milliárdos kerettel

Energetikai innovációs mintaprojekteket támogató pályázati kiírások jelentek meg szerdán, négy témakörben, 12 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Pályázatok 

„Az én környezettudatos iskolám” – rajzpályázat általános iskolás gyermekek számára

Szerinted hogyan néz ki egy környezettudatos iskola? Küldj egy rajzot, amelynek a témája a környezettudatossághoz kapcsolódik: rajzold le, milyennek képzeled el a saját iskoládat a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében – szól az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye.

Pályázatok 

Vers- és novellaírás a fenntarthatóság jegyében

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a magyar költészet napja előtt is tiszteleg irodalmi felhívásával.

Pályázatok 

Adj lendületet helyi közösségednek! – Indul a szavazás

Megindult a MOL Helyi Érték Programjának közönségszavazása országszerte 54 körzetben, körzetenként két-három, a szakmai fordulón továbbjutott civil szervezet van versenyben. A pályázatok négy kategóriában érkeztek: jövő generációja, kultúra, környezetvédelem-fenntarhatóság és társadalom.

Pályázatok 

„Muzsikál az erdő” fotópályázat – 2020

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat az idei évben immáron 17. alkalommal kerül megrendezésre. A zenei és kulturális programok mellett a Muzsikál az Erdő Alapítvány idén is meghirdeti fotópályázatát.

Pályázatok 

Bohókás bábokkal egy komoly témáról

Az Európalánta Egyesület Dönts felelősen! címmel filmkészítő diákversenyt hirdetett.

Pályázatok 

„Magyarország vizei és az éghajlatváltozás” – fotópályázat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2020-ban is keresi az év legjobb meteorológiai fotóját.

Pályázatok 

Elképesztő ötletpályázatot hirdetett Helsinki

Egymillió dollárt ad a finn főváros annak, aki kitalálja, mivel fűtsenek. Céljuk, hogy a világ minden tájáról beérkezett ötleteknek hála a települések fűtésének megoldására a jelenleginél sokkal kisebb környezetterheléssel járó eljárások szülessenek.

Pályázatok 

Újra reflektorfényben a zöldkezdeményezések

Újra elindult a nemzetközi Energy Globe verseny magyarországi fordulója.

Pályázatok 

Ismét meghirdették az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat

Az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat az MTA elnöke a tudományos élet területén dolgozó fiatal kutatók környezetvédelmi kutatási eredményeinek elismerésére hozta létre.

Pályázatok 

Hulladékmentesítési pályázat egyetemistáknak

Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök című pályázatra magyarországi egyetemek osztatlan, illetve alap- és mesterképzéseiben részt vevő, nappali vagy levelező tagozatos, aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatói jelentkezhetnek.

Pályázatok 

Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel – Gondolkozz el rajta, beszélj róla, tegyél érte!

A GWP Magyarország Alapítvány SDG for kids címmel versenyt hirdet általános és középiskolás diákok számára. Olyan alkotásokat várnak, amelyek hangsúlyozzák az ENSZ fenntartható fejlődési célok fontosságát, és felhívják a figyelmet a velük kapcsolatos teendőkre.

Pályázatok 

Ebben a hónapban még szavazhat az Európai Év Fája magyar jelöltjére

Február 29-ig bárki szavazhat az Európai Év Fája verseny magyarországi jelöltjére, a kaposvári Szabadságfára – olvasható a somogyi megyeszékhely polgármesteri hivatalának az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában. A 90 éves kocsányos tölgy az Ökotárs Alapítvány tavaly ősszel zárult szavazásán az év fája lett Magyarországon. Az európai verseny minden évben 200 ezer embert tesz tudatosabbá a természettel kapcsolatban.

Pályázatok 

Future City – programozóverseny

Elindult a nevezés az okosvárosok költséghatékony kialakításáról szóló programozói versenyre. 

Pályázatok 

Rajz és mesepályázat a klímaváltozás témájában

Az ismerdmegmagyarorszagot.com pályázatot hirdetett magyarországi meseírók és a világon bárhol élő magyar gyerekek számára a klímaváltozás témájában.

Pályázatok 

Az év madara az erdei fülesbagoly – Rajz- és alkotópályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) rajzpályázatot hirdet „Erdei fülesbagoly” címmel óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban.

Pályázatok 

Kapd le a krumplit! – fotópályázat a közösségi mezőgazdálkodásról

A Tudatos Vásárlók Egyesülete fotópályázatot hirdet, hogy a vásárlók és a munkatársak szemén keresztül mutassa be a közösségi gazdálkodás világát.

Pályázatok 

Mesélő kertésznaptár – rajzpályázat gyerekeknek

Az ELTE Füvészkert, a Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda rajzpályázatot hirdet óvodai csoportoknak és 3–10 éves gyerekeknek.

Pályázatok 

Nemzetközi innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért

Van egy jó ötleted arra hogyan lehetne csökkenteni az emberek vízfelhasználását? Készen állsz rá, hogy bemutasd innovatív megoldásodat, és fenntarthatóbbá tedd a szokásainkat? Itt az alkalom, hogy a technológia segítségével oldd meg a jövő vízgazdálkodását!