2019. november 18., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

„Back to the nature” – fotópályázat és Instagram-nyereményjáték

Az LG pályázatot ír ki középiskolás tanulók (9–13. évfolyam) és magyarországi középiskolák számára Back to the nature (Vissza a természetbe) címmel. A pályázat célja felhívni a diákok figyelmét a környezettudatosság és a technológiai eszközök tudatos használatának fontosságára, valamint a magyarországi középiskolák támogatása a téma oktatásában.

Pályázatok 

Indul a kkv-k épületenergetikai fejlesztéseit támogató pályázat

A mikro-, kis- és középvállalkozások hétfőtől adhatják be a támogatási kérelmeiket épületenergetikai fejlesztéseik támogatására.

Pályázatok 

Hogyan zöldítsük városainkat?

Hogyan integrálhatjuk a természetet tudatosan a városi környezetbe? Kiderül a Humusz Szövetség Zöld Kalandozások című következő előadásán!

Pályázatok 

Ásványok és a konyhai kreálmányok barátai, figyelem!

A Magyarhoni Földtani Társulat meghirdeti a II. Geosütisütő versenyt azoknak, akik éhezik a földtudományt, és ott lesznek 2019. november 9-én a Földtudományos forgatagon.

Pályázatok 

ZöldenJobb.mp4 kreatív reklámfilmpályázat

Az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés kreatív reklámfilmpályázatot hirdet 13–19 éves fiatalok számára.

Pályázatok 

Kisközösségi kezdeményezések megvalósulását segíti a Tesco

A Tesco az Effekteam Egyesület közreműködésével hetedik alkalommal hirdeti meg „Ön választ, mi segítünk” című pályázatát, amelynek célja a helyi közösségek vásárlók bevonásával megvalósuló támogatása.

Pályázatok 

A könyv és Te – A Föld és Te

A Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központja az Országos Könyvtári Napok keretében illusztrátori pályázatot hirdet óvodás és általános iskolás korú gyermekek részére.

Pályázatok 

Fiatal művészek, figyelem!

Ha a bolygónkat fenyegető katasztrófahelyzetről alkotsz, az ArtPartner felhívása neked szól.

Pályázatok 

A Mátra természeti értékei

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság rajz- és fotópályázatot hirdet általános iskolás diákoknak.

Pályázatok 

Az erdő álma – pályázat

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület országos vers-, próza- és meseíró pályázatot hirdet a természet jegyében
általános és középiskolások részére „Az erdő álma” címmel, amelyre a határon túli iskolások írásait is várják.

Pályázatok 

Nyerj ötven fát az egyetemednek!

„Szavazz és nyerj az egyetemednek 50 db zöldellő fát!” – ezzel a felhívással hirdetett nyereményjátékot október 17-ig a Diákhitel Központ.

Pályázatok 

Ha érdekel, honnan jön az áram...

Országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, illetve látogatóközpont nyitja meg kapuit október 11-én a nagyközönség előtt.

Pályázatok 

Élet-fa pályázat

Az Élet-fa pályázat célja, hogy a Világ Legnagyobb Tanóráján részt vevő osztályközösségek egy fához mint élőhelyhez kapcsolódóan bemutassák az élővilág sokszínűségét. 

Pályázatok 

Védd a vadont! – Természetvédelmi kampányfilm-készítő pályázat

A „Védd a vadont!” természetvédelmi kampányfilm-készítő pályázatra a biodiverzitás témára kidolgozott Óvd a természetet! óratervben előírt kampányfilm készítésével lehet pályázni.

Pályázatok 

Állj ki az állatokért! – Flashmobpályázat

A 2019. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretében meghirdetett pályázatra az állatok világnapjához kapcsolódó flashmobbal lehet pályázni.

Pályázatok 

Természetfotó-pályázat a VIII. Fehértavi Darvadozás

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetfotó-pályázatot hirdet a VIII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

Pályázatok 

„A fény természete” fotópályázat 2019

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. 2019-ben immár 2. alkalommal hirdeti meg népszerű fotópályázatát, melynek célja megmutatni, milyen rendkívüli hatással van életünkre a fény.

Pályázatok 

Továbbra is fókuszban a társadalmi és gazdasági problémák

A Telekom Fenntarthatósági Sajtódíjára a korábbi határidőt meghosszabbítva, 2019. szeptember 2-ig lehet pályázni már megjelent cikkekkel, műsorokkal és digitális alkotásokkal.

Pályázatok 

Pályázat: Gazdaságosabbá teszik az egyházi épületeket

Egyházi épületek energetikai fejlesztésére lehet pályázni októbertől, a keretösszeg 10 milliárd forint – jelentette be szerdai, tihanyi sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Pályázatok 

Újabb pályázati kiírás megújuló energiatermelésre

Az ősszel megjelenő, a megújuló energiaforrásból előállított villamos energia támogatására szolgáló METÁR-rendszerrel kapcsolatos kiíráson összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni – tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium.