2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Elő a gumicsizmát és a fényképezőgépet!

A BISEL – Gumicsizmás Természetvédelem – programhoz kapcsolódva az Agrárminisztérium 2022-ben is fotópályázatot hirdetett 7–12. évfolyamos diákok számára magyarországi vízfolyások (ér, csermely, patak, folyó, csatorna) élővilágának megörökítésére.

Pályázatok 

500 millió forinttal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket

Olyan alapítványok vagy egyesületek pályázhatnak, amelyek létesítő okirataiban az állatvédelem mint cél és tevékenység nevesítve van, 2022. január 1-je előtt jogerősen Magyarországon bejegyeztek, és tevékenységüket is az országban végzik. A pályázat június 10-től érhető el.

Pályázatok 

500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket

A pályázati forrás működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre áll rendelkezésre – mondta el a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

Pályázatok 

Újra várja a diákokat a Hello Planet dizájntábor

A Kék Bolygó Alapítvány és a Hello Wood Junior 2022 augusztusában is megszervezi a Hello Planet startup dizájntábort 15–18 év közötti fiataloknak.

Pályázatok 

Forrás/source hívószóval hirdetett irodalmi pályázatot a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál

A jeligés irodalmi pályázatra június 1-jéig lehet jelentkezni.

Pályázatok 

Madárbarát településeket keres az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdetett önkormányzatok részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására.

Pályázatok 

Okosabb telefon, nagyobb környezeti ártalom

A nagyobb teljesítményű telefonok ökológiai lábnyoma is nagyobb, ugyanakkor a hosszú élettartam biztosításával jelentősen csökkenthető a készülékekhez kapcsolódó kibocsátás – erre a következtetésre jutott a fenntartható termékeiről ismert Fairphone új modelljének életútját elemezve a Frauenhofer Institut.

Pályázatok 

Budapest Tuning – ötletpályázat

Budapest önkormányzata és a Budapest Brand Nzrt. különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására indított ötletpályázatot.

Pályázatok 

A klímaváltozás témáját feldolgozó társasjátékokat vár a Qubit

A Siemens támogatásával meghirdetett versenyre technikai korlátozások nélkül várják a klímaváltozás folyamatainak jobb megértését, a megoldásban való részvételre buzdítást, a lehetséges megoldási forgatókönyveket és az ehhez használható esetleges technikai innovációkat feldolgozó társasjátékokat.

Pályázatok 

Idén is Forgass a Földért!

A környezettudatos gondolkodás elősegítésére idén is meghirdetik a Shoot4Earth – Forgass a Földért! rövidfilmpályázatot. A filmkészítő maraton résztvevőinek mindössze 24 óra áll rendelkezésükre filmjük elkészítésére, a beérkezett pályaműveket mások mellett Szabó István Oscar-díjas filmrendező zsűrizi.

Pályázatok 

Mesélő vízcsepp – összművészeti pályázat

A 2022. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett pályázat célja, hogy tudatosítsa a diákok körében a víz mindennapokban betöltött fontos szerepét.

Pályázatok 

Budapesti mobilitási csomaggal gazdagodhat, aki nevet talál az új rollerparkolóknak

A Budapesti Közlekedési Központ pályázatot hirdetett a mikromobilitási pontok elnevezésére. A jövőben – a Bubi kivételével – a megosztott kerékpárok, rollerek csak ezeknél a létesítményeknél lesznek felvehetők és lerakhatók.

Pályázatok 

Csodálatos Barlangvilág 2022 – Víz a hegy gyomrában

A Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat segítségével ismét ingyenes rajzpályázatot hirdetett általános iskolás gyerekek részére.

Pályázatok 

Méhbarát kertek – irodalmi és alkotópályázat

A Méhészet folyóirat együttműködésben a Drót alkotói portállal, a Magyar Írószövetséggel és az xForest.hu-val művészeti pályázatot hirdetett Méhbarát kertek címmel.

Pályázatok 

Beporzó rovaraink szerepe az ökoszisztémában – alkotópályázat

A beporzók napja alkalmából a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdetett általános iskolás korú gyerekek számára, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a beporzó rovarokra, az őket veszélyeztető tényezőkre, védelmük fontosságára, lehetőségeire.

Pályázatok 

Várják a jelentkezéseket az idei Európai Fenntartható Energia Díjra

A díj célja, hogy kiemelje azokat a személyeket és kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak Európa tiszta és digitális energiára való átállásához.

Pályázatok 

A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál keresi 2022 ifjú természetfotósát

A pályázatra olyan művészi igénnyel készített fotókat várnak, amelyek – többek között – a tájat, a vadvilágot, a rovarvilágot, a természetes élőhelyeket, a flórát és a faunát, az ember és a természet kapcsolatát mutatják be. 

Pályázatok 

Alföldi puszták tarka gyíkja – várják a rajzokat az év hüllőjéről

A Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év hüllője programhoz kapcsolódva 2022-ben is rajzpályázatot hirdetett.

Pályázatok 

2022 év madara a zöld küllő – rajzpályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban.

Pályázatok 

Újra várják a környezetvédelmi szervezetek pályázatait

Az Agrárminisztérium (AM) idén is meghirdeti környezet- és természetvédelmi feladataihoz illeszkedő, a civil feladatvállalást segítő, 70 millió forint keretösszegű Zöld Forrás pályázatát.