2018. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Pályázatok 

DaDalia Galeria harmadik természetfotó pályázata

A  DaDalia Galeria Fotóköre MAFOSZ védnökséggel meghirdette a DaDalia Galeria harmadik természetfotó pályázatát. A pályázaton bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok foglalkozástól, életkortól, bel- és külföldi lakóhelytől függetlenül.

Pályázatok 

Földikutya karikatúrások

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a 2018-as év emlőse címet viselő földikutya tiszteletére „Földikutya karikatúrások” címmel pályázatot hirdetett.

Pályázatok 

Pályázat a szemléletformálás támogatására

A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos
lakossági szemléletformálás érdekében a Földművelésügyi Minisztérium 2018-ban is pályázatot hirdet.

Pályázatok 

Virágtündérek és bogyómanók

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság „Virágtündérek és bogyómanók” címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolás tanulóknak.

Pályázatok 

„Széndobálók” kerestetnek! – vetélkedő a Heinekennel

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a Heineken Hungária. Az ebből a megfontolásból diákversenyt indító vállalat tíz év alatt 42 százalékot faragott le a gyártás során képződő szén-dioxid mennyiségéből, ezen a mutatón szeretnének még tovább javítani.

Pályázatok 

Tervezz pólót a ludaknak! – Alkotói pályázat

Alkotói pályázatot hirdetett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület grafikusok és illusztrátorok részére a közelgő 18. Tatai Vadlúd Sokadalom apropóján. Ha szeretnéd, hogy a te alkotásod szerepeljen a rendezvény hivatalos pólóján, vagy csak egyszerűen szívesen alkotnál madaras témában, jelentkezz!

Pályázatok 

Miénk itt a Pad! – Pályázat középiskolásoknak egy színesebb Népligetért

A Főkert Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet középiskolások számára a Népligetben található padok egyedi díszítésére. Április 21-én rendezik meg parkszépítő önkéntes akciójukat, amelynek keretein belül nemcsak cserjeültetésben és füvesítésben segíthetnek az önkéntesek, de  egy középiskolai padfestő pályázatra is sor kerül. 

Pályázatok 

„Gondolkodj zöldben!” – Kreatív ötletpályázat iskolai ökocsapatoknak

Ökoiskolák figyelem! A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és a Budapesti Polgárőrség ötletpályázatot hirdet „Ökoiskola” címmel rendelkező általános és középiskolák minimum 2 fős csapatai részére a környezet- és természetvédelmet elősegítő innovatív ötleteik megvalósításához.

Pályázatok 

Hasznosítsd újra a PET-palackot!

A Nature’s Design Magyarország pályázatot hirdet alsó iskolás osztályok számára. A feladat, hogy tanáraik segítségével kreatív használati, dísz- vagy játéktárgyakat készítsenek PET-palackból. A pályázat kiírói a tárgyakról készült fotókat várják, amelyek aztán közönségszavazáson vesznek részt.

Pályázatok 

Energiakövetek kerestetnek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szuperhősöket keres: Energiaköveteket, akik ugyan nem emelnek fel fél kézzel épületeket vagy égetik el egyetlen pillantásukkal azokat, akik energiát pazarolnak, de nem is ez a küldetésük. Viszont képesek érthetően és élvezetesen mesélni az energiagazdálkodás fontosságáról a felnövekvő generációnak, amely aztán saját mikrokörnyezetében is továbbadja az üzenetet, hogy senki számára ne legyen többé idegen fogalom az energiatudatosság és a fenntartható fejlődés.

Pályázatok 

Rajzpályázatot indít a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark az Erdőzúgás Magazinnal közösen rajzpályázatot indít „Erdő – a minket körülölelő természet” címmel. A Budakeszi Vadaspark életében kiemelt szerepet kap a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokkal kapcsolatos tudás játékos átadása, így a rajzpályázat is kifejezetten az erdei állatokra, az erdőben található növényekre és az erdő életére fektet hangsúlyt.

Pályázatok 

A kert – Rajzpályázat alsó tagozatosoknak

A nagy sikerre való tekintettel a Folly Arborétum idén is meghirdeti rajzpályázatát alsó tagozatosok részére. A diákoknak egy képet kell készíteniük hagyományos technikával arról,  mit jelent számukra „A kert”. Ha a képet eljuttatják a Folly Arborétumba március 28-ig, az egész osztályuknak nyerhetnek egy osztálykirándulást!

Pályázatok 

„Nem térkép e táj” – Fotópályázat középiskolások számára

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét keretében kihirdetett, középiskolások részére szóló „Nem térkép e táj” fotópályázat célja, hogy a diákok felfedezzék a környezetükben fellelhető nevezetes középületeket, és arról képi és szöveges dokumentációt készítsenek.

Pályázatok 

„Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét keretében hirdették meg a szervezők a 11–15 éves korosztály számára az „Ahol a fák ékig érnek” című pályázatot. A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék a környezetükben fellelhető különleges fákat, és arról képi és szöveges dokumentációt készítsenek.

Pályázatok 

„Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét keretében az általános iskola alsó tagozatos tanulói számára meghirdetett, „Egy doboznyi természet” pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék a környezetükben fellelhető védett területek (pl. nemzeti park, Natura 2000 terület) természeti értékeit, és erről a területről egy cipős doboznyi értéket gyűjtsenek össze, majd arról képi és szöveges dokumentációt készítsenek.

Pályázatok 

Béke barátai nemzetközi kiállítás és rajzverseny

A Peace Pals International és a Living Peace a föld minden tájáról várja az 5 és 16 év közötti gyermekek által készített rajzokat és festményeket a 21. Nemzetközi Béke Barátai Kiállításra és Versenyre (Peace Pals Art Exhibition and Awards). Az idei téma: Mit jelent számodra megélni a békét? 

Pályázatok 

I live green (Zölden élek) – Videóverseny

Európa-szerte egyre több ember dönt és cselekszik környezettudatosan nap mint nap. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) és partnerei videóversenyt hirdetnek „I live green” – „Zölden élek” címmel a környezettudatos életmód bemutatására és népszerűsítésére.

Pályázatok 

Tervezz vizes közösségi teret - pályázat diákoknak

A víz világnapja alkalmából a Duna Múzeum alkotópályázatot hirdet 12–18 éves diákok számára. A feladat egy, a diákok lakóhelyének környezetére jellemző, ahhoz kapcsolódó, de egyedi köztér megtervezése. Beküldési határidő: 2018. március 6.

Pályázatok 

„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére

Budapest Főváros Önkormányzata „Klímatudatos Budapest” címmel pályázatot hirdet budapesti általános iskolás diákok részére. A pályázat célja az éghajlatváltozás kérdéseivel kapcsolatos ismeretterjesztés: fel szeretné hívni a diákok figyelmét az éghajlatváltozás mérséklésének, az alkalmazkodás lehetőségének fontos kérdéseire.

Pályázatok 

Túzokünnep 2018 – Rajzpályázat

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet természetkedvelő óvodások és általános iskolások részére! A pályázat célja a magyar puszták értékeinek felfedezése és megismertetése, hogy a figyelem ezen csodálatos élőhelyek védelmének fontosságára terelődjön.