2020. június 1., Tünde
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Klímabarát díjra pályázhatnak az önkormányzatok

A klímabarát települések szövetsége az élhető és fenntartható települési környezetért folytatott kampányának keretén belül pályázatot hirdet a „Klímabarát díj” elnyerésére.

Pályázatok 

Még lehet jelentkezni a Climate KIC oktatási programjára

A Pioneers into Practice (PIP) a Climate-KIC 20 európai országban zajló kiemelt szakmai oktatási programja, amely egy innovatív tanulási keretrendszerre épül.

Pályázatok 

Készíts időkapszulát az újrahasznosítás jegyében!

Vegyél részt a Cycle ötletes kezdeményezésében – hiszen a lelkednek is jóleshet, ha egy kis időre az érdeklődő és együtt érző utókor szemszögéből tekintesz a járvánnyal járó megpróbáltatásokra.

Pályázatok 

„Legyünk kreatívak hulladékból!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ötletpályázatot hirdetett a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.

Pályázatok 

Nem mind mérges, ami fekete – rajzpályázat

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.

Pályázatok 

Élet a karantén után – Pályázat fiataloknak

Hogyan változtatta meg a járvány az életedet? Mit tartanál meg a „régi” világunkból, és mit csinálnál másként? Ezekre a kérdésekre vár választ az Ökopolisz Alapítvány a 10–24 év közötti fiataloknak szóló, „Élet a járvány után” című pályázatában.

Pályázatok 

Alkotásra hívja a gyerekeket az UNESCO

A szervezet arra biztatja a 6 és 12 év közötti gyermekeket, hogy rajzoljanak le egy számukra fontos UNESCO világörökségi helyszínt.

Pályázatok 

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából

2020-ban 50. alkalommal ünneplik meg világszerte a Föld napját. Ebből az alkalomból az Agrárminisztérium rajzpályázatot hirdet óvodások, általános és középiskolások számára.

Pályázatok 

„Azért szeretem a Balatont, mert…” – Kultkikötő rajzpályázat

A Kultkikötő legénysége rajzpályázatot hirdet óvodás és általános iskolás korosztály részére, hogy a gyerekek segítségével, az ő szemüvegükön keresztül mutathassák meg a Balaton ezer arcát és azt, hogy ahányan vagyunk, annyi okunk van szeretni a magyar tengert.  

Pályázatok 

„Muzsikál az erdő” – irodalmi pályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” 2020. évi rendezvénysorozata alkalmából.

Pályázatok 

Muzsikál az erdő – gyermekrajzpályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány a „Muzsikál az erdő” 2020. évi rendezvénysorozatának keretein belül gyermekrajzpályázatot hirdet.

Pályázatok 

Vízi egypercesek – Novellapályázat

A MI6 Nkft. a hazai víziközműcégek támogatásával ingyenes pályázatot hirdet alsós, felsős és középiskolás osztályok számára, amelyre víz vonatkozású, fenntarthatósági témájú egyperces novellákat várnak.

Pályázatok 

Már lehet nevezni az Év Fája versenyre

Nemrég hirdettek győztest az Európai Év Fája versenyen, ahol a 2019-es magyarországi versenyt megnyerő kaposvári Szabadságfa az előkelő 7. helyezést érte el. Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett 2020-as hazai versenyre már lehet nevezni a jelölteket.

Pályázatok 

Iskolai Víz Akcióterv (IVA) – Pályázat

Az MI6 Nkft. a hazai víziközműcégek támogatásával ingyenes pályázatot hirdet alsós, felsős és középiskolás osztályok számára, víz vonatkozású, fenntarthatósági témájú akciótervek készítésére.

Pályázatok 

A víz arcai – Fotópályázat osztályoknak

Az MI6 Nkft. a hazai víziközműcégek támogatásával ingyenes pályázatot hirdet. 

Pályázatok 

A víz nekünk – Rajzpályázat 1–12. osztályoknak

A MI6 Nkft. a hazai víziközműcégek támogatásával ingyenes pályázatot hirdet. 

Pályázatok 

„Ő a kedvencem az év élőlényei közül” – Rajzpályázat

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2020-ban is meghirdeti alkotópályázatát óvodás csoportok, általános iskolás és középiskolás tanulók számára.

Pályázatok 

Energetikai mintaprojekteket támogató pályázat indul 12 milliárdos kerettel

Energetikai innovációs mintaprojekteket támogató pályázati kiírások jelentek meg szerdán, négy témakörben, 12 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Pályázatok 

„Az én környezettudatos iskolám” – rajzpályázat általános iskolás gyermekek számára

Szerinted hogyan néz ki egy környezettudatos iskola? Küldj egy rajzot, amelynek a témája a környezettudatossághoz kapcsolódik: rajzold le, milyennek képzeled el a saját iskoládat a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében – szól az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye.

Pályázatok 

Vers- és novellaírás a fenntarthatóság jegyében

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a magyar költészet napja előtt is tiszteleg irodalmi felhívásával.