2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Pályázatok 

Szereted a rovarokat? Akkor segíts másoknak is megszeretni őket!

A XLIII. Magyar Rovarászati Napok keretében a Magyar Rovartani Társaság fotópályázatot hirdetett a rovarok népszerűsítéséért.

Pályázatok 

Ültess ökokertet az iskola udvarára!

A Zabosfai Ökokert országos pályázatot hirdet, amelyre minden magyarországi általános iskola jelentkezését várják. A nyertes iskolának a Zabosfai Ökokert az iskola udvarán felépít egy igazi ökokertet.

Pályázatok 

„Legyünk környezettudatosak karácsonykor is!” – kreatív ötletpályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a karácsony közeledtével pályázatott hirdetett azzal a céllal, hogy a résztvevők olyan kreatív megoldásokat mutassanak be, amelyek rávilágítanak arra, hogy a karácsony is telhet a környezettudatosság és a fenntarthatóság figyelembevételével.

Pályázatok 

„Téli berek” – országos rajzpályázat

Az Országos Magyar Vadászkamara rajz- és fotópályázatot hirdetett általános és középiskolás fiatalok számára.

Pályázatok 

Tekerj a Mátrában! – rajzpályázat

„Szoktál kerékpározni? Voltál mostanában a Mátrában biciklivel? Akkor ez a rajzpályázat neked szól! Rajzold le mátrai kerékpáros élményeidet, és versenyezz a díjakért!”

Pályázatok 

Irodalmi pályázat ifjúsági regényekre

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Írószövetség kezdő és rendszeresen publikáló írók műveit is várja a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában.

Pályázatok 

Szemeteljünk JÓL! – grafikai pályázat

Az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. pályázatot hirdet hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok számára.

Pályázatok 

Álmodd meg te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat!

Az ITM arra hív minden, kreatív ötletekben gazdag, környezettudatos pályázni kívánót, hogy készítse el bármilyen anyagból, bármilyen technikával azt a díjat, amelyet a hazai zsűri majd odaítélhet a magyar hulladékcsökkentési programokat szervezők legjobbjainak.

Pályázatok 

Neked ki az „ételhősöd”? – Rajzverseny az élelmezési világnap alkalmából

Az ENSZ élelmezésügyi és mezőgazdasági szervezete rajzpályázatot hirdetett gyerekeknek és fiataloknak az élelmezési világnap alkalmából.

Pályázatok 

Magyarázd el érthetően, mi történik körülöttünk a klímaváltozás következményeként!

A TEDxDanubia és az E.ON videópályázatot hirdetett.

Pályázatok 

Last Words – pályázat általános iskolás és középiskolás diákoknak

„Segíts felhívni a figyelmet a Földünket veszélyeztető megannyi probléma egyikére: az emberi tevékenység által veszélybe kerülő élőlények pusztulására, a biodiverzitás csökkenésére. Mutasd meg bármilyen kreatív technikával, hogy te meghallod a veszélybe kerülő élőlények utolsó szavait, segélykiáltását, suttogó kérését vagy néma testbeszédét!”

csupazold.hu
Pályázatok 

Országos rajzpályázatot indít a Debreceni Állatkert

A beérkezett alkotások közül a szakmai zsűri közreműködésével kiválasztott első három helyezett, továbbá az intézmény közösségi oldalán megszavazott közönségdíjas alkotás részesül majd a csoportos állatkerti látogatást, valamint vidámparki kalandokat jelentő díjazásban.

Pályázatok 

„Fiatalokkal a fenntarthatóságért” – pályázat középiskolásoknak és egyetemistáknak

A fiatalok világnapja alkalmából, „Fiatalokkal a fenntarthatóságért” címmel kreatív poszterek készítésére ösztönző pályázatot hirdetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Pályázatok 

„Zenélő vidrarajzok” – Dal-illusztrációs rajzpályázat

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. „Zenélő vidrarajzok” címmel dal-illusztrációs rajzpályázatot hirdet, általános iskola alsó tagozatán tanuló gyermekek részére.

Pályázatok 

„Élet a vadonban” – Képregényrajzoló pályázat

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. „Élet a vadonban” címmel képregényrajzoló pályázatot hirdet általános iskola felső tagozatán tanuló és gimnazista gyermekek részére.

Pályázatok 

Komposztálásra fel!

Idén 10. alkalommal hirdeti meg a Galgamenti Népfőiskola és a Humusz Szövetség a Komposztünnephez (október 10.) kapcsolódó pályázatát.

Pályázatok 

2020. évi Európai Mobilitási Hét – Kreatív pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

Pályázatok 

Innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak az ExxonMobil

Energiafelhasználási és klímavédelmi innovációs versenyt hirdet egyetemistáknak az ExxonMobil magyarországi lenyvállalata.

Pályázatok 

Szeretem az állatokat! – HomeCamp rajzpályázat

A Budapesti Művelődési Központ „Szeretem az állatokat!” címmel online rajzpályázatot hirdetett óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Pályázatok 

Ismét meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot

A tavalyi, nagy sikerű kiírás után Magyarország kormánya keddtől újra meghirdette a Magyarország 365 fotópályázatot, amelyre három kategóriában várják akár professzionális, akár amatőr fotográfusok felvételeit.