2018. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Pályázatok 

Gyermekrajz-, szépírói és kreatív pályázatot hirdet az FKF Nonprofit Zrt.

Gyermekrajz- és szépírói pályázatot, valamint idén először a középiskolásoknak szóló kreatív pályázatot hirdet a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. 

Pályázatok 

„Madarak és a víz” fotóverseny

2018. június 15-én egy játékos fotóversenyt indít a mYnest, amelynek keretében a madarak és a víz szoros kapcsolatát, kiemelten a madarak itatását szeretnék bemutatni a résztvevők segítségével.

Pályázatok 

„MIX & MOVE!” – Rajz-, fotó és kreatív pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva „MIX & MOVE” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

Pályázatok 

Az állatkertek küldetése – alkotópályázat

Annak érdekében, hogy eloszlassa az állatkertek világa körüli tévhiteket, a Pécsi Állatkert munkatársai pályázatot hirdet, melynek témája: „Az állatkertek küldetése”. A pályázaton diákok és felnőttek is indulhatnak alkotásaikkal.

Pályázatok 

Filmpályázatot hirdetett a Bánkitó Fesztivál

Jövőről szóló filmek a jelenért és a jelenről mesélő mozgóképek a jövőért. A Bánkitó Fesztivál és a Malter Vándor Filmfesztivál közös filmversenyt hirdetett.

Pályázatok 

Légivadászok nyomában – fotópályázat

Légivadászok nyomában címmel szitakötők témakörben hirdet fotópályázatot a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Természettudományi Múzeum a Magyarország szitakötőinek kézikönyve című könyv megjelenése alkalmából. Az amatőr és profi fotósok felvételeit 2018. május 20-ig várják a szervezők.

Pályázatok 

„Erdő és ember” – fotópályázat

A Zalaerdő Zrt. fotópályázatot hirdet „Erdő és ember” címmel. A kiírók célja, hogy az „amatőr fotósok nagyközönség elé tárják alkotásaikat, megmutassák erdő és ember kapcsolatát, annak különleges mozzanatait”.

Pályázatok 

Négy apró lépés a környezettudatosság jegyében az E.On-nal

Az E.ON április 23-tól négy héten át tartó fenntarthatósági vállalássorozatot indít, amelynek keretében bárki személyes fogadalmat tehet a környezet védelme mellett és egy reménybeli elektromos robogó érdekében.

Pályázatok 

Balkon aranya pályázat – „Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!”

A városokban a legtöbb balkon kihasználatlan, csupaszok a homlokzatok és a párkányok. Csakis rajtunk, városlakókon áll, hogy ezeket bezöldítsük, virágosítsuk, és ezzel tevékenyen hozzájáruljunk környezetünk szépítéséhez és a város mikroklímájának javításához is!

Pályázatok 

DaDalia Galeria harmadik természetfotó pályázata

A  DaDalia Galeria Fotóköre MAFOSZ védnökséggel meghirdette a DaDalia Galeria harmadik természetfotó pályázatát. A pályázaton bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok foglalkozástól, életkortól, bel- és külföldi lakóhelytől függetlenül.

Pályázatok 

Földikutya karikatúrások

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság a 2018-as év emlőse címet viselő földikutya tiszteletére „Földikutya karikatúrások” címmel pályázatot hirdetett.

Pályázatok 

Pályázat a szemléletformálás támogatására

A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos
lakossági szemléletformálás érdekében a Földművelésügyi Minisztérium 2018-ban is pályázatot hirdet.

Pályázatok 

Virágtündérek és bogyómanók

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság „Virágtündérek és bogyómanók” címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolás tanulóknak.

Pályázatok 

„Széndobálók” kerestetnek! – vetélkedő a Heinekennel

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a Heineken Hungária. Az ebből a megfontolásból diákversenyt indító vállalat tíz év alatt 42 százalékot faragott le a gyártás során képződő szén-dioxid mennyiségéből, ezen a mutatón szeretnének még tovább javítani.

Pályázatok 

Tervezz pólót a ludaknak! – Alkotói pályázat

Alkotói pályázatot hirdetett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület grafikusok és illusztrátorok részére a közelgő 18. Tatai Vadlúd Sokadalom apropóján. Ha szeretnéd, hogy a te alkotásod szerepeljen a rendezvény hivatalos pólóján, vagy csak egyszerűen szívesen alkotnál madaras témában, jelentkezz!

Pályázatok 

Miénk itt a Pad! – Pályázat középiskolásoknak egy színesebb Népligetért

A Főkert Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet középiskolások számára a Népligetben található padok egyedi díszítésére. Április 21-én rendezik meg parkszépítő önkéntes akciójukat, amelynek keretein belül nemcsak cserjeültetésben és füvesítésben segíthetnek az önkéntesek, de  egy középiskolai padfestő pályázatra is sor kerül. 

Pályázatok 

„Gondolkodj zöldben!” – Kreatív ötletpályázat iskolai ökocsapatoknak

Ökoiskolák figyelem! A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és a Budapesti Polgárőrség ötletpályázatot hirdet „Ökoiskola” címmel rendelkező általános és középiskolák minimum 2 fős csapatai részére a környezet- és természetvédelmet elősegítő innovatív ötleteik megvalósításához.

Pályázatok 

Hasznosítsd újra a PET-palackot!

A Nature’s Design Magyarország pályázatot hirdet alsó iskolás osztályok számára. A feladat, hogy tanáraik segítségével kreatív használati, dísz- vagy játéktárgyakat készítsenek PET-palackból. A pályázat kiírói a tárgyakról készült fotókat várják, amelyek aztán közönségszavazáson vesznek részt.

Pályázatok 

Energiakövetek kerestetnek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szuperhősöket keres: Energiaköveteket, akik ugyan nem emelnek fel fél kézzel épületeket vagy égetik el egyetlen pillantásukkal azokat, akik energiát pazarolnak, de nem is ez a küldetésük. Viszont képesek érthetően és élvezetesen mesélni az energiagazdálkodás fontosságáról a felnövekvő generációnak, amely aztán saját mikrokörnyezetében is továbbadja az üzenetet, hogy senki számára ne legyen többé idegen fogalom az energiatudatosság és a fenntartható fejlődés.

Pályázatok 

Rajzpályázatot indít a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark az Erdőzúgás Magazinnal közösen rajzpályázatot indít „Erdő – a minket körülölelő természet” címmel. A Budakeszi Vadaspark életében kiemelt szerepet kap a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokkal kapcsolatos tudás játékos átadása, így a rajzpályázat is kifejezetten az erdei állatokra, az erdőben található növényekre és az erdő életére fektet hangsúlyt.