2018. február 24., Mátyás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Új életet a tárgyaknak: ez a fenntartható, hulladékmentes jövő

Adj új életet tárgyaidnak! Magyarország idén is részt vesz a november 18–26 között megrendezendő Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban. Az Európai Hulladékcsökkentési Díjért folyó versenyre már lehet regisztrálni a termékek újrahasznosítása, élettartamának meghosszabbítása révén hulladékcsökkentést eredményező akciókkal és egyéni vállalásokkal is.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction) 2017. november 18-tól 26-ig tart.

Ahogy a rendezvénysorozat jelmondata – Adj új életet tárgyaidnak! – mutatja, a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladék keletkezésének megelőzésére a tárgyak újrahasznosítása, többszöri felhasználása vagy élettartamának meghosszabbítása révén.

A hulladéktermelés napjaink egyre égetőbb kérdéseket felvető problémája. A kampányhoz ezért a hulladék keletkezését megelőző, illetve a keletkezett hulladék mennyiségének csökkentésére irányuló, vagy újrahasználatot, javítást bemutató akciókkal, megoldásokkal, rendezvényekkel 5 kategóriában csatlakozhatnak egyesületek és civil szervezetek, államigazgatási szervek, hatóságok,  gazdálkodó, ipari szervezetek, oktatási intézmények, illetve magánszemélyek.

A cselekvésre és kreatíivitásra ösztönző akcióról minden érdeklődőnek érdemes mielőbb tájékozódnia. Csatlakozni 2017. november 15-én éjfélig a www.hulladekcsokkentesihet.hu webszájton saját, új vagy korábbi években már megvalósított akcióval, illetve a www.vallalom.eu oldalon tett vállalással lehet.

 
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Ember és természet” fotópályázat 2018 „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából 10 éves a Bélaműhely A 2017-es év közönségdíjas természetfotója