2018. augusztus 16., Ábrahám
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Új életet a tárgyaknak: ez a fenntartható, hulladékmentes jövő

Adj új életet tárgyaidnak! Magyarország idén is részt vesz a november 18–26 között megrendezendő Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban. Az Európai Hulladékcsökkentési Díjért folyó versenyre már lehet regisztrálni a termékek újrahasznosítása, élettartamának meghosszabbítása révén hulladékcsökkentést eredményező akciókkal és egyéni vállalásokkal is.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction) 2017. november 18-tól 26-ig tart.

Ahogy a rendezvénysorozat jelmondata – Adj új életet tárgyaidnak! – mutatja, a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladék keletkezésének megelőzésére a tárgyak újrahasznosítása, többszöri felhasználása vagy élettartamának meghosszabbítása révén.

A hulladéktermelés napjaink egyre égetőbb kérdéseket felvető problémája. A kampányhoz ezért a hulladék keletkezését megelőző, illetve a keletkezett hulladék mennyiségének csökkentésére irányuló, vagy újrahasználatot, javítást bemutató akciókkal, megoldásokkal, rendezvényekkel 5 kategóriában csatlakozhatnak egyesületek és civil szervezetek, államigazgatási szervek, hatóságok,  gazdálkodó, ipari szervezetek, oktatási intézmények, illetve magánszemélyek.

A cselekvésre és kreatíivitásra ösztönző akcióról minden érdeklődőnek érdemes mielőbb tájékozódnia. Csatlakozni 2017. november 15-én éjfélig a www.hulladekcsokkentesihet.hu webszájton saját, új vagy korábbi években már megvalósított akcióval, illetve a www.vallalom.eu oldalon tett vállalással lehet.

 
Neked ajánljuk
A European Treasures of Nature 2017-es díjnyertes képei Állatkerti szülinap Pécsen! Klímaváltoztatás? 10/5. – Mindennapi szemetünk Íme az ablak, amely megduplázza az energiahatékonyságot, és még a hőtől is véd Mennyi húst együnk, hogy lassabb legyen a klímaváltozás?
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam