2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Trash Art Magyarország szoborpályázatot hirdet

A Trash Art Magyarország célja, hogy a szobrokkal és a kiegészítő szemléletformáló információkkal, kiadványokkal és ismeretterjesztő előadásokkal hívja fel a figyelmet az újrahasznosítható hulladékban rejlő értékre, amit meg kell becsülni és minél magasabb szinten vissza kell juttatni a körforgásba. A szobrok a környezet nagykövetei. Hírül viszik, hogy a pazarlás és a fogyasztási eufória helyett a környezettudatosság a Homo sapiens sapiens (értelmes ember) hosszú távú boldogulásának sarokköve.

A Trash Art Magyarország 2018. verseny szervezője, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Greenius egyaránt várja művészek, kreatív emberek-csoportok, egyetemek, civil szervezetek, és középiskolák jelentkezését.

A verseny témája 2018-ban a „Biodiverzitás”, a földtörténet (az emberi környezet) biológiai sokfélesége és az ember szerepe ennek változásában.

A projektben részt vevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a 21. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A „Trash art” egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, amely által a szelektív hulladék művészeti alkotásként önthet új formát.

Nevezni 2017. november 15-től 2018. február 28-ig lehet a kitöltött Pályázati adatlap visszaküldésével az info@godollofilmfest.com címre, a „Trash art 2018” tárgy megjelölésével.  

A nevezés mindenki számára nyitott és ingyenes, a pályázókat a kapcsolatfelvétel után mentorok és patrónusok fogják segíteni, művészeti, szakmai tanácsokkal – és amennyiben igénylik –, alapanyagokkal ellátni.

Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Gombajó bőrtáskával állt elő Stella McCartney Ausztrália csodái (természetfilm) Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: godollofilmfest.com
Vissza
Hírfolyam