2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Trash Art Magyarország szoborpályázatot hirdet

A Trash Art Magyarország célja, hogy a szobrokkal és a kiegészítő szemléletformáló információkkal, kiadványokkal és ismeretterjesztő előadásokkal hívja fel a figyelmet az újrahasznosítható hulladékban rejlő értékre, amit meg kell becsülni és minél magasabb szinten vissza kell juttatni a körforgásba. A szobrok a környezet nagykövetei. Hírül viszik, hogy a pazarlás és a fogyasztási eufória helyett a környezettudatosság a Homo sapiens sapiens (értelmes ember) hosszú távú boldogulásának sarokköve.

A Trash Art Magyarország 2018. verseny szervezője, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Greenius egyaránt várja művészek, kreatív emberek-csoportok, egyetemek, civil szervezetek, és középiskolák jelentkezését.

A verseny témája 2018-ban a „Biodiverzitás”, a földtörténet (az emberi környezet) biológiai sokfélesége és az ember szerepe ennek változásában.

A projektben részt vevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a 21. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira. A „Trash art” egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, amely által a szelektív hulladék művészeti alkotásként önthet új formát.

Nevezni 2017. november 15-től 2018. február 28-ig lehet a kitöltött Pályázati adatlap visszaküldésével az info@godollofilmfest.com címre, a „Trash art 2018” tárgy megjelölésével.  

A nevezés mindenki számára nyitott és ingyenes, a pályázókat a kapcsolatfelvétel után mentorok és patrónusok fogják segíteni, művészeti, szakmai tanácsokkal – és amennyiben igénylik –, alapanyagokkal ellátni.

Neked ajánljuk
Álmodd meg te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat! Álmodd meg te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat! Csaknem kétezer környezetbarát jármű megvásárlását támogatja a kormány A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: godollofilmfest.com
Vissza
Hírfolyam