2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Köztünk élnek – amatőrfilm- és riporterverseny

Kerestetik a 2018-as év természet- és környezetvédelmi embere! A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő amatőrfilm- és riporterpályázatot hirdet. A kiírók a mai Kárpát-medencében természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végező emberek, csoportok, civil szervezetek bemutatására vállalkozó amatőr rövidfilmeket várnak, és azok riportereit hívják a pályázaton való részvételre.

A pályázat kiírói kiemelik: nem a film művészeti értéke, hanem a riport témája, az ember vagy a csoport tettének és tevékenységének bemutatása a díjaik fő mérvadója. Szeretnék, ha a filmek (riportok) bemutatnák az embert, a céljaikat, a kezdeményezést, a tettet, amit ők nem azért tesznek, mert megfizetik, hanem hogy a környezetük tiszta legyen, az ott élő emberek-élőlények életkörülményei javuljanak, megóvásra kerüljenek.

Korosztályok:

  • 18. életévét még be nem töltött
  • 18 év felett (korhatár nélkül)

Szekciók:

  • Természetvédelemért 2018.
  • Környezetvédelemért 2018.

Technikai megkötés nincs, egy pályázó maximum 2 rövidfilmmel pályázhat.

Nevezési időszak: 2018. január 01. – 2018. április 10.

Több díj kerül kiosztásra a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál  Természet- és Környezetvédelmi Gáláján, 2018. május 27-én, ahol 2 millió forint összdíjazásra lehet számítani:

  • Természetvédelemért 2018. az év embere és csoportja (szakmai és közönségdíj)
  • Környezetvédelemért 2018. az év embere és csoportja (szakmai és közönségdíj)
  • A legjobb riporter/ korosztályonként
  • A legjobb amatőr film/ korosztályonként

A díjak mellett minden évben elkészül egy-egy dokumentumfilm a két kiemelt kategória győzteseiről és riportereikről, melyeket a fesztivált támogató tv-csatornák műsorra tűznek, valamint a fesztivál szervezői a filmeket nemzetközi fesztiválokra nevezik.

A Nevezési Szabályzat a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő oldalán érhető el.

Neked ajánljuk
Nyártól már korszerű elektromos fűtési rendszerekre is lehet támogatást igényelni Egy amerikai nemzeti park összekapcsolta a természet és a zene élvezetét Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: godollofilmfest.com
Vissza
Hírfolyam