2021. május 16., Botond, Mózes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Februárig lehet pályázni a Stockholmi Ifjúsági Víz Díjra

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) 1997-ben alapították. Egyike a legelismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a szakterületen. Védnöke a svéd koronahercegnő, Viktória, ő adja át a díjat, és találkozik a döntő résztvevőivel is az évente megrendezett stockholmi Víz Világhéten. 

A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi vagy műszaki jelentőségük van. A verseny nyelve angol. Világszerte több ezer, 15–20 év közötti, középiskolai tanulmányokat folytató fiatal vesz részt évente ebben a szakmai vetélkedőben, mely a víz, illetve a környezet védelmének, a tudatosság felkeltésének kiváló eszköze.

A maximum 20 oldalas pályaműnek az élet minőségének javulását kell elősegítenie vízminőség-javítás, vízkészlet-gazdálkodás, vízvédelem, víz- és szennyvíztisztítás, de akár oktatás vagy a víz társadalmi vonatkozásainak bemutatása révén. A pályamű célszerűen alkalmazzon kutatási megközelítést tudományosan elfogadott vizsgálati módszerekkel, kísérletekkel, az eredmények értékelésével és bemutatásával, beleértve a statisztikai elemzést is. A döntősök esetében a pályamű részét képezi annak bemutatása is.

A versenyben 15–20 év közötti, középiskolás fiatalok vehetnek részt egyedül vagy egy maximum kétfős csapatot alkotva. A részvétel pontos feltételei a pályázati kiírásban olvashatók. 

A magyarországi versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. Védnöke Áder János köztársasági elnök. A nevezés a hazai verseny honlapján – www.ifivizdij.hu – keresztül történik, egy legfeljebb egyoldalas angol nyelvű összefoglaló és a nevezési lap beküldésével. 

Határidő: 2018. február 4. 

Neked ajánljuk
Teljes gőzzel zajlik a Fenntarthatósági Témahét Az Adidas is letette a voksát a gombabőr mellett A Telenor környezetbarát mobiltokkal ünnepelte a madarak és fák napját A zajos utcák zavarják a madárfiókák énektanulását és az immunrendszerük fejlődését Egy év alatt tizedével csökkent az EU szén-dioxid-kibocsátása
Tovább a forrásra: ifivizdij.hu
Vissza
Hírfolyam