2018. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Lételemünk a víz – pályázat

A Grundfos, a világ első számú szivattyúgyártója nyilvános tervpályázatot hirdet. A vállalat célja, hogy a tudatos, felelős gondolkodás a vízről széles körben teret nyerjen: ehhez keresnek most innovatív társakat. Olyan látványos, szállítható berendezés előállítása a cél, amelynek segítségével maradandó pozitív élményt szerezhet a víz mozgatásával kapcsolatban például egy fesztivál látogatója.

A vállalat tervpályázatán bárki részt vehet, aki olyan, részletesen dokumentált, megvalósítható ötletet küld be, amely megfelel négy alapvető feltételnek:

 • Vízmozgás
  Mindegy, hogy folyik, pumpál, csöpög, gőzölög, párolog vagy lecsapódik, a lényeg, hogy a víz mozgásban legyen! 
 • Elektromosság
  Mindegy, hogy hajtja, termeli vagy vezérli, a berendezés működésében szerepet kell kapnia az elektromosságnak!
 • Interaktivitás
  A pályaműnek kipróbálhatónak, működtethetőnek, használhatónak kell lennie bárki számára különösebb előképzettség nélkül is!
 • Kompatibilitás
  Az eszköz legyen könnyen szállítható, könnyedén szét- és összeszerelhető!

Fontos, hogy a találmány ne pazarolja vagy szennyezze a vizet; a folyamatos utántöltést nem igénylő, zárt rendszerű elképzeléseket a zsűri előnyben fogja részesíteni.

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. 02. 28.

A pályázattal kapcsolatos további információk az alábbi oldalon érhetők el.

Tovább a forrásra: letelemunk.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Dvořák: A vízimanó „Ember és természet” fotópályázat 2018 „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából