2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdőmentők – Ifjú zsenik a természet szolgálatában

Az Erdőmentők Alapítvány „Ifjú zsenik a természet szolgálatában” című pályázatának célja olyan tudományos projekt megvalósításának támogatása, amely egy természeti problémára innovatív és áttörően hasznos választ ad.

Az Erdőmentők alapítvány elsődleges feladata az Erdők és a Vadvilág védelme, sérüléseinek helyreállítása.

Számos olyan élőhely van, amelyről a tulajdonosa nem tud megfelelően gondoskodni.  Ezek az erdők sokszor lepusztulnak, szeméttel telnek meg, és végül alkalmatlanná válnak a korábbi növény- és állatvilág fenntartására. Ilyenkor lépnek közbe az Erdőmentők. Munkájukat a régi nagy erdészgenerációk iránymutató elvei mentén végzik, ezek: a szolgálat, a tisztelet és a hagyomány.

Ifjú zsenik a természet szolgálatában

Az alapítvány pályázatára középiskolai tanulmányukat folytató diákok (egyénileg vagy csoportosan) jelentkezhetnek, egy természeti problémára innovatív megoldást kínáló projektjük finanszírozása céljából. 

A pályázatban részletesen be kell mutatni a projekt megvalósításának lépéseit, eszközeit, valamint várható eredményét. 

A szakmai zsűri az értékelés során többek között a projektbemutató leírás kidolgozottságát, a megoldandó probléma jelentőségét, a megoldásra tett javaslat innovatív voltát, a projekt megvalósíthatóságát, valamint az előadás felkészültségét pontozza.

Díjazás:

Az első helyezettnek a nyertes projekt megvalósítására költségtérítésként félmillió forint támogatást, eszközöket, laborhozzáférést, szükség esetén önkénteseket, valamint publikációs lehetőséget biztosít a kiíró, egy kijelölt szakmai mentor felügyelete és támogatása mellett.

A második-harmadik helyezett nagy értékű tárgyi jutalomban részesül, amely a további kutatásokat segíti majd (mikroszkóp, laborfelszerelések)

A döntőbe bejutott diákok tárgyi nyereményeket kapnak.

A jelentkezési lap, valamint a pályázattal kapcsolatos további információk az Erdőmentő Alapítvány honlapján érhetők el.

Neked ajánljuk
Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni Lélegzetelállító videó a Nap egy évtizedéről Katasztrófa Japánban: árvizek és földcsuszamlások pusztítanak a felkelő nap országában 13 ezer liter MOL HYGI kézfertőtlenítő táboroknak
Tovább a forrásra: erdomentok.hu
Vissza
Hírfolyam