2018. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

„Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya által életre hívott Vadonleső Program és a Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottsága a vizes élőhelyek világnapja alkalmából tematikus pályázatot hirdetett diákok számára a lakhelyükön vagy annak közelében található vizes élőhelyek és élőviláguk jobb megismerése, megismertetése céljából.

A pályázatra a kiírók 12–18 év közötti diákok jelentkezését várják egyénileg és csoportosan.

A pályázat résztvevőinek a következő feladatokat kell elvégezniük:

  • Válasszanak ki egy, a lakhelyükön vagy annak közelében található vizes élőhelyet (láp, mocsár, tó, időszakos vízborítottságú gyeptársulás, patak vagy folyó mente stb.). 
  • Gyűjtsenek össze minél több információt az élőhely jellegéről, kiterjedéséről, történetéről.
  • Írjanak fajlistát az ott megfigyelt állat- és növényfajokról, majd keressenek olyan fajt, amely szerepel a Vadonleső Program honlapján (www.vadonleso.hu), és jelentsék ott be.
  • Állítsanak össze egy javaslatcsomagot, amely az adott vizes élőhely természetközeli állapotának fenntartását, esetleg javítását célozza.
  • Mindezeket összegezzék egy kis tanulmány formájában, amelyben szerepelhetnek ábrák, fotók, egyéb illusztrációk is.
     

Pályázati jelentkezés:

Az egyéni vagy csoportos pályamunkák beküldhetők 2018. október 31-ig a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályához (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11., e-mail: vadonleso@fm.gov.hu). A borítékon vagy az e-mail tárgyaként fel kell tüntetni a pályázat címét: „Találd meg, írd le és őrizd meg!”

A pályázati feltételekkel, illetve a pályázat benyújtásának módjával kapcsolatban további információk a www.vadonleso.hu, a www.facebook.com/vadonleso és a www.termeszetvedelem.hu honlapon olvashatók.

Tovább a forrásra: vadonleso.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) Dvořák: A vízimanó „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára