2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét keretében az általános iskola alsó tagozatos tanulói számára meghirdetett, „Egy doboznyi természet” pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék a környezetükben fellelhető védett területek (pl. nemzeti park, Natura 2000 terület) természeti értékeit, és erről a területről egy cipős doboznyi értéket gyűjtsenek össze, majd arról képi és szöveges dokumentációt készítsenek.

A pályázat célja, hogy egy tanulócsoport (pl. osztályközösség) ellátogasson egy a
környezetében lévő természetvédelmi területre, és ennek értékeit feltérképezze:
tanulmányozza a kiválasztott területet, és egy cipős doboznyi bemutatóanyagot
készítsen belőle.

Fontos, hogy a kísérő pedagógusok ismerjék az adott területre vonatkozó természetvédelmi szabályokat, és csak azt gyűjtsék be tanítványaikkal, amit a természet „elenged”, és begyűjtése nem tesz kárt a természetben (pl. megrágott fadarab, lehullott falevél vagy termés, csigaház).

Fotó: Photo by Piron Guillaume on Unsplash

A begyűjtött kincsekről és a védett területről a diákok készítsenek feljegyzéseket, fényképeket vagy rajzokat. A pályázat kiírói a védett területet bemutató 3-5 oldalas Word-dokumentumot várnak, a pályázathoz egy kitöltött adatlapot is mellékelni kell.

A pályázat leadási határideje: 2018. május 07., hétfő, éjfél.

A pályázattal kapcsolatos további információk és útmutatók a pályázati kiírásban, illetve a fenntarthatosagi.temahet.hu oldalon érhetők el, illetve a temahet@pontvelem.hu e-mail-címen kérhetők.

Neked ajánljuk
Már lehet pályázni a Zöld Busz Programra Andy Goldsworthy: Jégbe fagyott költői pillanatok A Tóth Viktor Arura Trió új lemeze a természet üzenetét hordozza Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: fenntarthatosagi.temahet.hu
Vissza
Hírfolyam