2020. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Széndobálók” kerestetnek! – vetélkedő a Heinekennel

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a Heineken Hungária. Az ebből a megfontolásból diákversenyt indító vállalat tíz év alatt 42 százalékot faragott le a gyártás során képződő szén-dioxid mennyiségéből, ezen a mutatón szeretnének még tovább javítani.

Tavaly 5 százalékkal kevesebb szén-dioxid keletkezett a Heineken hazai gyártósorain, mint egy évvel korábban – a magyar leánycég ezzel is kiveszi a részét a vállalatcsoport „Csapoljunk jobb világot!” elnevezésű fenntarthatósági tervének megvalósításából, amelynek célja, hogy a Heineken 2020-ra a világ legkörnyezetbarátabb sörgyártója legyen.

A versenyre minimum két-, maximum négyfős hallgatói csapatokat várnak, amelyek tagjai legkorábban a 2017–2018-as tanévben fejezik be felsőfokú tanulmányaikat. Az angoltudás perdöntő, hiszen ezen a nyelven kell elkészíteni az elődöntőben beadandó anyagokat. A szabályzat és a nevezési lap a Heineken Hungária oldalán érhető el, a nevezési határidő 2018. április 15-e.

Fotó: Heineken Hungária

A pályázatokból a szakértő zsűri választja ki a továbbjutókat, amelyeket egy erre a célra szervezett workshopon – a sörgyár szakembereinek segítségével – még behatóbb ismeretekkel vérteznek fel, hogy az angolul zajló, sajtónyilvános döntőben minél meggyőzőbben prezentálják ötletüket a zsűri előtt.

A győztes csapat tagjainak amszterdami látogatást szervez a Heineken, továbbá gyakornoki pozíciót ajánl fel nekik. A dobogós helyezéseket elérők fesztiválbérleteket és -jegyeket kapnak majd.

Neked ajánljuk
Indul a pályázat az egyszer használatos műanyagok helyettesítésére Sara Starbuck: Az oroszlán-mentőakció A régi festmények nemcsak a kurátorok, de a klímatudósok szívét is megdobogtatják Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam