2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Virágtündérek és bogyómanók

A Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztály által működtetett Vadonleső Program és a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság „Virágtündérek és bogyómanók” címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolás tanulóknak.

„Ismered a Vadonleső növényfajait? El tudod képzelni, milyen tündérré vagy manóvá változnának egy bűvös éjjelen? A kornistárnics imádja a társaságot, mélykék ruhájában ott sürög a legszebb lápréteken. A turbánliliom viszont sokkal visszahúzódóbb, szépségét árnyas erdők mélyén rejtegeti. És a hóvirág meg a leánykökörcsin? Csak nem sellő a tündérrózsa? Mit tud a csodabogyó és a sárga ruhás tavaszi hérics? Ők heten a szivárvány csodaszép színeibe öltözött növényeink” – a mesék hangján invitálják a pályázat kiírói a gyerekeket fantáziájuk megmozgatására, arra, hogy ceruzát, ecsetet ragadva mutassák meg, milyenek lehetnek a virágtündérek és a bogyómanók.

Turbánliliom Fotó: böhringer friedrich / Wikimedia Commons

A pályázók többek között a következő növényfajok közül válogathatnak: kikeleti hóvirág, tavaszi hérics, leánykökörcsin, fehér tündérrózsa, szúrós csodabogyó, turbánliliom, kornistárnics.

Pályázati feltételek:

  • Korosztály: általános iskola alsó, illetve felső évfolyam. 
  • Bármilyen színes vagy egyszínű technikával, kollázstechnikával, esetleg számítógéppel készült egyedi mű részt vehet a megmérettetésben.
  • Egy pályázó maximum két pályaművel vehet részt, mely lehet sorozat is.
  • Postai úton, vagy jó minőségben, elektronikusan (min. 600 dpi, A4, vagy A3 1:1 méret, minden esetben színes beállítású, 8 bit színmélységű beolvasás, TIFF-formátum) a lakhely szerinti nemzetipark-igazgatósághoz lehet benyújtani a műveket.

A pályázatok elküldési és postára adási határideje: 2018. szeptember 21. 
Az alkotásokat a kiírók korosztályonként értékelik és jutalmazzák.

A pályaműveket a Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztályra (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11., vadonleso@fm.gov.hu) várják.

A borítékon vagy az e-mail tárgyaként a következőt kell feltűntetni: „Virágtündérek és bogyómanók”.

A legjobb alkotások beküldői meghívást kapnak 2018 novemberében a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezésre kerülő „Földikutya gálára”. A díjazott alkotások megjelennek a www.vadonleso.hu és a ww.termeszetvedelem.hu weboldalon is. A beérkezett alkotásokat a kiírók nem küldik vissza!

A pályázattal kapcsolatos további információk megtalálhatók a nemzetipark-igazgatóságok honlapján, valamint a www.vadonleso.hu és a www.termeszetvedelem.hu honlapján.

Neked ajánljuk
Az őshonos állati génmegőrzés új pályázati felhívása Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: Vadonleső
Vissza
Hírfolyam