2018. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Légivadászok nyomában – fotópályázat

Légivadászok nyomában címmel szitakötők témakörben hirdet fotópályázatot a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Természettudományi Múzeum a Magyarország szitakötőinek kézikönyve című könyv megjelenése alkalmából. Az amatőr és profi fotósok felvételeit 2018. május 20-ig várják a szervezők.

A pályázat célja a hazánkban előforduló szitakötők lárváinak és kifejlett példányainak (imágóinak) bemutatása, népszerűsítése – hogy ezen keresztül hívja fel a figyelmet védelmük, illetve megőrzésük fontosságára. A pályaművekben az állatokat természetes élőhelyükön kell bemutatni, a preparátumokról vagy mesterséges környezetben készült felvételek nem megengedettek.

A 30 legjobb fénykép beküldői ajándékcsomagban részesülnek, ezenfelül az 1–3. helyezettek, illetve a különdíjas és a közönségdíjas fotók készítői az újonnan megjelent, Magyarország szitakötőinek kézikönyve kötettel és további értékes nyereményekkel gazdagodnak.

  • Jelentkezési határidő: 2018. május 20.
  • A pályázati felhívás a Herman Ottó Intézet holnapján érhető el.
  • Jelentkezés és fotók beküldése: www.hermanottointezet.hu/legivadaszok
Kisasszony szitakötő Fotó: Pixabay.com
Tovább a forrásra: hermanottointezet.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Ember és természet” fotópályázat 2018