2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az állatkertek küldetése – alkotópályázat

Annak érdekében, hogy eloszlassa az állatkertek világa körüli tévhiteket, a Pécsi Állatkert munkatársai pályázatot hirdet, melynek témája: „Az állatkertek küldetése”. A pályázaton diákok és felnőttek is indulhatnak alkotásaikkal.

Az állatkertek világáról még napjainkban is sok tévhit kering. Sokan olyan intézményekként gondolnak az állatkertekre, melyek kizárólagos szerepe a szórakoztatás, lakóikat pedig apró, szűk ketrecekbe zárva tartják.

A valóságban azonban napjaink modern állatkertjeinek szerepe jelentősen átértékelődött – az állatkertek olyan intézményekké váltak, amelyek nélkülözhetetlen szerepet játszanak az oktatásban, a kutatásban és a fajmegőrzésben.

Számos állatfajt az állatkertek mentettek meg a teljes kipusztulástól, és még több állat akad, melyek mentése éppen napjainkban zajlik. 

Az „Az állatkertek küldetése” című alkotópályázattal a Pécsi Állatkert az állatkertek világa körüli tévhiteket szeretné eloszlatni. A pályázat két korosztály számára kerül meghirdetésre, 12–18 éves korig és 18 évesnél idősebbek számára.

Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek, ezek lehetnek rajzok, makettek, faragott szobrok stb.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A zsűri a legértékesebb pályamunkát különdíjban részesíti, amely 2 fő részére szóló, 8 helyszínre érvényes Pécsi Kalandor-jegy, vezetett séta a kulisszák mögött a Pécsi Állatkertben és egy éves előfizetés az Állatvilág Magazinra.

A beküldési határidő: 2018. 06. 06.

A pályaművekről készült fényképeket a kiíró az állatkert honlapján és Facebook-oldalán jelenteti meg.

A pályaműveket a kiíró postán vagy személyesen (7635 Pécs, Ángyán János u. 1.) tudja fogadni, nyitvatartási időben. Digitális technikával készült alkotásokkal nem lehet részt venni a pályázaton.

A pályázattal kapcsolatos további információk a pecszoo.hu oldalon olvashatók.

Neked ajánljuk
Horvátországban 2 perc alatt fogyott el a villanyautó-vásárlásra járó támogatás EcoPunk Fesztivál 2020-ban is! Különleges szobrok idézik meg a vadonélő állatok szépségét Egyre gyakrabban lehetnek szélsőséges szárazságok Közép-Európában Már az idén elkezdhetik gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: pecszoo.hu
Vissza
Hírfolyam