2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„MIX & MOVE!” – Rajz-, fotó és kreatív pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva „MIX & MOVE” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet.

A 2018. évi Európai Mobilitási Hét szlogenje, a „MIX & MOVE” a közlekedési multimodalitás fontosságára hívja fel a figyelmet.

A multimodalitás a különböző közlekedési módok egy úton való igénybevétele, összefűzése. Például, amikor kerékpárral jutunk el az állomásra vagy pályaudvarra, és onnan autóbusszal, illetve vonattal haladunk tovább.

A multimodalitás nem a távoli jövő, hanem már a jelen közlekedése. A túlzott és szükségtelen autóhasználatot számos (nagy)városban a közlekedési eszközök helyes megválasztása és összekapcsolása váltja fel.

Így csökkennek a települések útjain a forgalmi torlódások, mérséklődik a légszennyezés, és biztonságosabbá válnak az utcák a legvédtelenebb személyek, a gyermekek, idősek, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők számára is. 

A beküldendő pályázati anyagok mutassák be a valós vagy elképzelt ideális lehetőségeket a különböző közlekedési eszközök megválasztására.

Ábrázolják azt, hogy hogyan segíti elő környezetük és a saját egészségük megőrzését, ha a közlekedők az információs eszközöket helyesen megválasztva tervezik útjaikat, használják az utazáshoz a közösségi szolgáltatások nyújtotta lehetőségeket és járműveket.

A pályázati alkotások mutassák be, hogy rövidebb-hosszabb távolságokat is meg lehet tenni az egyéni autóhasználatot mellőzve, egyéb közlekedési módok igénybevételével, akár sétálva vagy kerékpározva. A művek hívják fel a figyelmet a környezetünkre és egészségünkre gyakorolt kedvező hatásokra, pozitív élettani következményekre.

A pályázatokat az alábbi címekre eljuttatva lehet elküldeni:

 •  Levélküldeményként postai úton (rajz és kreatív alkotások)
  Innovációs és Technológiai Minisztérium
  „Európai Mobilitási Hét” pályázat
  1440 Budapest, Pf. 1
 • Csomagküldeményként postai úton (kreatív alkotások)
  Innovációs és Technológiai Minisztérium
  „Európai Mobilitási Hét” pályázat
  1011 Budapest, Fő utca 44–50.
 • Elektronikus úton (fotók)
  emhfotopalyazat@nfm.gov.hu
 • Pályázati határidő: 2018. július 16. 24:00
Neked ajánljuk
Már lehet pályázni a Zöld Busz Programra Andy Goldsworthy: Jégbe fagyott költői pillanatok A Tóth Viktor Arura Trió új lemeze a természet üzenetét hordozza Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: emh.kormany.hu
Vissza
Hírfolyam