2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyermekrajz-, szépírói és kreatív pályázatot hirdet az FKF Nonprofit Zrt.

Gyermekrajz- és szépírói pályázatot, valamint idén először a középiskolásoknak szóló kreatív pályázatot hirdet a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. 

A kiírók arra szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét, hogy a Földet mára teljesen elborítja a műanyaghulladék, amely az emberiség egyik legnagyobb és legvégzetesebb „alkotása”. A probléma sürgős megoldásra vár, mert a műanyag lebomlási ideje akár ezer év is lehet, és a kár, amelyet az élő szervezetekben, a természetben okoz, felbecsülhetetlen.

Rajzpályázat

A gyermekrajzpályázat a kreatív és alkotni vágyó gyereknek lehetőséget ad arra, hogy lerajzolják és megfessék, hogyan néz ki a számukra ideális világ a hulladékok nélkül, illetve hogy hogyan számolhatók fel a Földünkön felhalmozódó óriási szeméthegyek, szemétszigetek.

  • A pályázatra óvodás gyermekek, alsó és felső tagozatos diákok nevezhetnek rajzzal, festménnyel.
  • A zsűri elnöke Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Budai Rajziskola tanára.
  • A három fődíjas alkotása a kukásautók oldalán jelenik majd meg, illetve más értékes ajándéktárgyakat is kapnak a nyertesek és különdíjasok.

Szépírói pályázat

A szépírói pályázaton alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok vers, mese, novella, elbeszélő költemény vagy dalszöveg kategóriában mutathatják meg, milyen lehetne egy műanyagmentes világ.

  • A zsűri elnöke Csukás István Kossuth-díjas író.
  • A díjazottak értékes ajándékokat, oklevelet kapnak, valamint a szépírói pályázat minden pályaműve belekerül egy gyűjteményes kiadványba, a gyermekrajzpályázat és a kreatív pályázat nyertes alkotásainak illusztrációjával. 

Kreatív pályázat

A kreatív pályázat kifejezetten a középiskolás generáció figyelmét fordítja a műanyaghulladékok, a műanyagmentes világ és a műanyag mint művészeti alkotás felé.

  • A pályázók több kategóriában hozhatják létre alkotásaikat: készíthetnek kétperces videót, fotót, rajzot, festményt, írásművet több szépirodalmi műfajban (például mese, vers, novella).
  • A zsűri elnöke Fábián Noémi képzőművész, a MOME média design tanszékének tanára.
  • A díjazottak értékes ajándékokat kapnak

Mindhárom pályázat beküldési határideje október 31. A díjátadóra decemberben, a MikulásGyárban kerül sor.

Neked ajánljuk
Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam