2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság európai díja

Az Európai Bizottság 2018-ban hívta életre a fenntarthatóság európai díját, amellyel az európai emberek, vállalkozások és szervezetek erőfeszítéseit és kreativitását kívánja elismerni.

A díjjal a bizottság azokat az ösztönző kezdeményezéseket szeretné kitüntetni, amelyek konkrét megoldásokat és lehetőségeket teremtenek a globális fenntartható fejlesztési célok megvalósítására.

Mivel a fenntartható fejlesztési célok több területet is érintenek, a fenntarthatóság európai díja minden évben egy, az ENSZ magas szintű politikai fórumán választott  témakörhöz kapcsolódik. 

A díj idei témája:

A lakosság szerepvállalásának ösztönzése, a befogadás és az esélyegyenlőség előmozdítása.

Fotó: Pixabay.com

A díj négy kategóriában kerül kiosztásra:

  • Fiatalok
  • Közintézmények
  • Magánszervek
  • Civil szervezetek

2019 tavaszán egy magas szintű eseményen az Európai Bizottság első alelnöke, Frans Timmermans és Jyrki Katainen alelnök jelenti be a győztesek nevét. A díj nem jár pénzjutalommal, ám a nyertes projekt a lakosság és a média figyelmének középpontjába kerülve széles körben ismertté válik.

A projektek benyújtásának határideje: 2018. szeptember 14.

A részletes angol nyelvű pályázati útmutató az Európai Bizottság weboldalán érhető el, a díjjal kapcsolatos kérdéseket a főtitkárság e-mail-címére küldhetik az érdeklődök: sg-stakeholderplatform-sdg@ec.europa.eu. Legyen Ön a fenntartható fejlődés következő európai bajnoka!

Neked ajánljuk
20 millió forintot kapnak civil szervezetek, a közönség szavazata is számított Ember és természet fesztiválja Gödöllőn Ez a táncos -16 fokban perdült táncra, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra (videókkal) Floridában mernek nagyot álmodni Senki sem számított arra, mivé változtatja Csernobilt a katasztrófa
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam