2018. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Megkezdődött a szavazás az Év fájára

Hétfőtől október 8-ig lehet szavazni az év fájára, amelyet ebben az évben 12 döntős közül választhatnak ki online a szavazók.

Az Év Fája versenybe idén 35 jelölés érkezett, amelyekből tizenkettőt juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije. 

A közönség így a ceglédberceli falu fája, a kimlei hárs, a Mária utcai mesefa, a Rómain álló fák, a mesebeli galagonya a pogányi Zsályaligetben, a nagykovácsi templomkert odvas hársfája, a pécsi havi-hegyi mandulafa, a szebényi nagy fa, a kamuti tudás fája, a zalai dombokat vigyázó pacsai öreg hárs, a zuglói mezős fák és a békéscsabai égig érő gerlai vackor közül választhatják ki az év fáját online szavazással az evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon – közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.

Az egyik idei jelölt: a falu fája Ceglédbercelről Fotó: evfaja.okotars.hu

Azok a fák, amelyeknek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, a zsűri döntése alapján elnyerhetik a Hős Fa címet,

valamint különdíjat kap az Országos Erdészeti Egyesület által választott jelölt is. A végeredményt november elején teszik közzé.

A kilencedik alkalommal megszervezett versengés célja a fák és a közösségek közötti kapcsolat erősítése. A magyar verseny győztese részt vesz a jövő évi európai vetélkedőben is.

Borítókép: A bátaszéki molyhos tölgyfa, amely 2016-ban az év európai fája lett (MTI/Sóki Tamás)

Neked ajánljuk
Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) „A kínzás nem kultúra” – Több ezren tüntettek Madridban „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Lesz ez még így se” – gondolták, majd megalkották a jövő víztározóját
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam