2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kirakatban Budapest – kreatív pályázat

Az Együtt a Művészetért Egyesület pályázatot hirdet olyan kreatív kirakatok létrehozására Budapest szívében, amelyek megadott témák köré épülve – A Duna mint Budapest folyója, Te mit szeretsz Budapestben?, Budapest Sportfőváros 2019, Újrahasznosítás/környezetvédelem – látványosan mutatják be, hogy egy kis térnek is lehet sok mondanivalója. 

A projektet a világban számos helyen – New Yorktól Londonon át egészen Sydney-ig – látható, külön műalkotásnak számító kirakatok ihlették. Ezek a kirakatok már önmagukban is remekművek: figyelemfelkeltők, odavonzzák az embereket, szórakoztatnak, valamint kulturális értékeket képviselnek.

A pályázók köre

A megbízók dizájn, építész vagy művészeti szakon tanuló, vagy ezeken végzett kreatív szakemberek részvételét várják, korhatár nélkül.

A pályaművek díjazása

A teljes megvalósításra – beleértve a tervezést, kivitelezést, bontást, esetleges karbantartást, anyagköltséget, oda- és visszaszállítást és a honoráriumot – témánként bruttó 400 000 forint áll rendelkezésre.

 A négy megpályázható témakör

  • A Duna mint Budapest folyója: A Duna kulturális, funkcionális és közösségi szerepének középpontba állításával kulturális és urbanisztikai fesztivál valósul meg immár harmadik éve szeptember elején fővárosunkban. A Dunapest fesztivál célja a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára irányítani a figyelmet.  Neked mi jut eszedbe fenséges folyónkról? 
  • Te mit szeretsz Budapestben? (Ünnepi hangulat): Aranyfényben úszik az Andrássy út, mézeskalács-illatú melegséggel nyüzsög a bazilika előtti tér, az emberek csomagokat lóbálva futkosnak a városban. Kíváncsiak vagyunk, te vajon a zsibongó vagy a meghitt Budapestet szereted jobban az adventi időszakban? 
  • Budapest Sportfőváros 2019: A 2019. évi Európa Sportfővárosa címet Budapest nyerte el, hiszen bebizonyította a város a sport támogatása iránti elkötelezettségét. Ebben a városban körülvesz minket a sport. Te mire mozdítod a tagjaidat Budapesten? 
  • Újrahasznosítás/környezetvédelem: Visszautasítod a felesleges nejlonzacskókat a boltban? Nem iszod műanyag szívószállal a nyári hűsítőd? A gardróbodban csak a kellő mennyiségű ruhadarabokat tárolod? Minden kivágott fa helyett ültetsz egy csemetét? Addig firkálod tele a papírt, amíg egy talpalatnyi fehér hely sem marad rajta? Te mivel segíted egy élhetőbb Budapest jövőjét? 

További részletekért kattintson ide.

Neked ajánljuk
Tovább folytatódik az ország megtisztítása Fedezd fel! Csodás tavaszi virágzás a Pilisben Borsos Béla: Termő televény A klímaváltozással együtt a „hiénák” is megnehezítik a biztosítók dolgát Óriási napelempark épül Környén
Tovább a forrásra: csalad.hu
Vissza
Hírfolyam