2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kirakatban Budapest – kreatív pályázat

Az Együtt a Művészetért Egyesület pályázatot hirdet olyan kreatív kirakatok létrehozására Budapest szívében, amelyek megadott témák köré épülve – A Duna mint Budapest folyója, Te mit szeretsz Budapestben?, Budapest Sportfőváros 2019, Újrahasznosítás/környezetvédelem – látványosan mutatják be, hogy egy kis térnek is lehet sok mondanivalója. 

A projektet a világban számos helyen – New Yorktól Londonon át egészen Sydney-ig – látható, külön műalkotásnak számító kirakatok ihlették. Ezek a kirakatok már önmagukban is remekművek: figyelemfelkeltők, odavonzzák az embereket, szórakoztatnak, valamint kulturális értékeket képviselnek.

A pályázók köre

A megbízók dizájn, építész vagy művészeti szakon tanuló, vagy ezeken végzett kreatív szakemberek részvételét várják, korhatár nélkül.

A pályaművek díjazása

A teljes megvalósításra – beleértve a tervezést, kivitelezést, bontást, esetleges karbantartást, anyagköltséget, oda- és visszaszállítást és a honoráriumot – témánként bruttó 400 000 forint áll rendelkezésre.

 A négy megpályázható témakör

  • A Duna mint Budapest folyója: A Duna kulturális, funkcionális és közösségi szerepének középpontba állításával kulturális és urbanisztikai fesztivál valósul meg immár harmadik éve szeptember elején fővárosunkban. A Dunapest fesztivál célja a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára irányítani a figyelmet.  Neked mi jut eszedbe fenséges folyónkról? 
  • Te mit szeretsz Budapestben? (Ünnepi hangulat): Aranyfényben úszik az Andrássy út, mézeskalács-illatú melegséggel nyüzsög a bazilika előtti tér, az emberek csomagokat lóbálva futkosnak a városban. Kíváncsiak vagyunk, te vajon a zsibongó vagy a meghitt Budapestet szereted jobban az adventi időszakban? 
  • Budapest Sportfőváros 2019: A 2019. évi Európa Sportfővárosa címet Budapest nyerte el, hiszen bebizonyította a város a sport támogatása iránti elkötelezettségét. Ebben a városban körülvesz minket a sport. Te mire mozdítod a tagjaidat Budapesten? 
  • Újrahasznosítás/környezetvédelem: Visszautasítod a felesleges nejlonzacskókat a boltban? Nem iszod műanyag szívószállal a nyári hűsítőd? A gardróbodban csak a kellő mennyiségű ruhadarabokat tárolod? Minden kivágott fa helyett ültetsz egy csemetét? Addig firkálod tele a papírt, amíg egy talpalatnyi fehér hely sem marad rajta? Te mivel segíted egy élhetőbb Budapest jövőjét? 

További részletekért kattintson ide.

Neked ajánljuk
Mit jelent számodra a táj? – Fotópályázat Sikeres volt a villanyautók vásárlását támogató pályázat Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat A kakukktojás igazi gazdája Célba ért a folyómentő teherautó
Tovább a forrásra: csalad.hu
Vissza
Hírfolyam