2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra aluljárófestésre hív a MÁV!

A 2017-es év pályázatának sikerén felbuzdulva a Magyar Államvasutak Zrt. „Színezd újra! Alkotói Napok 2018.” címmel ismét pályázatot hirdet a tulajdonában/kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére.

A múlt év sikerére tekintettel ismét meghirdeti aluljárófestő pályázatát a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Idén a korábbinál szélesebb alkotói kört szólít meg a vasúttársaság; az öt vidéki és egy budapesti helyszínt érintő programba 12. életévüket betöltött egyéni és csoportos alkotók jelentkezését várják.

A vasúttársaság honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint hat helyszínen (Budapest Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác-Alsóváros és Vecsés) kijelölt vasúti gyalogos aluljáró mintegy 800 négyzetméteres felületét szépíthetik meg azok a 12 és 100+ év közötti egyéni vagy csoportos jelentkezők, akik 2018. szeptember 26-án éjfélig elkészítik és benyújtják a kijelölt helyszínek valamelyikére elképzelt alkotásuk látványtervét.

A Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola diákjainak a megyeszékhely nevezetességeihez kötődő munkái díszítik a nyíregyházi vasútállomás aluljáróját Fotó: MTI/Balázs Attila

A meghirdetett pályázat célja a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, valamint esztétikai élménynyújtás az utazóközönség számára.

A vasúttársaság azt reméli, hogy az alkotásokkal borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a falfestményeket mindenki tiszteletben tartja.

A pályázatra egyéni alkotók vagy legfeljebb 15 fős csoportok jelentkezhetnek. Pályázni legfeljebb két darab, színsémákból és mintázatból álló látványtervvel lehet. Az A4-es méretű papírra elkészített méretezett látványtervet a vasúttársaság honlapjáról letölthető dokumentumokkal együtt kell digitalizált változatban az aluljarofestes@mav.hu e-mail-címre megküldeni.

A falfestésre kijelölt aluljárók dekorációs festésére benyújtott pályázatokat 2018. szeptember 26-án éjfélig várja a MÁV Zrt. az elektronikus levélcímre. A Jelentkezési lap és nyilatkozatok ITT érhetők el.

Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Kárai Dávid: Ki mint vet A világon elsőként felelős turistákat jutalmaznak speciális programmal egy szigeten Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: mavcsoport.hu
Vissza
Hírfolyam