2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Go Wild! Stay Cultured – Nemzetközi fotópályázat

A természet és a kultúra egyaránt lehetnek termékeny ösztönző források. Mi történik, ha összekapcsolódnak? A Go wild! Stay cultured fotóversenyre készülő alkotásokból biztosan kiderül majd.

A kiírók a kultúra és természetvédelem kapcsolatának témakörében várják a fotókat. Miképp befolyásolhatja a természet a kultúrát? Mely természeti környezet szolgáltat értéket egy kultúrának?

A képeknek Natura 2000 természetvédelmi területekről, Európa legnagyobb védett területi hálózatából kell származniuk.

„Tegyél te is a természetes élőhelyek megőrzésért, különösen a védett állat- és növényfajok esetében azáltal, hogy jelt adsz azok fontosságáról. Menj a szabadba, fedezd fel Európát, és küldd el számunkra a legjobb fotód, hogy te is részt vegyél a Go Wild! Stay Cultured pályázatán!” – olvasható a pályázat kedvcsinálójában.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó Belső-tó és környéke 2004 óta az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 hálózat része
Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 

A Natura 2000 Európa legnagyobb összefüggő ökológiai hálózata, amely a természetes élőhelytípusok, állat- és növényfajok védelme mellett mérföldkőként szolgál a biológiai sokféleség megőrzésében, és jelképe a kulturális és természeti örökségeinknek. 

  • Határidő: 2018. november 18., éjfél, CET (Közép Európai Idő)
  • Eredményhirdetés: 2018. december 5.
  • A díjak összértéke: € 1,500
  • Pályázni csak csak digitális, JPEG-formátumú fotóval lehet
  • Egy szerző legfeljebb 3 fotóval pályázhat, amelyeket az office@ceeweb.org címre WeTransfer fájlmegosztó szolgáltatáson keresztül kell elküldeni
  • A kiírók manipulált fotókat nem fogadnak el
  • A benyújtáshoz kötelező egy rövid bemutató elküldése, amely egyértelműsíti a kép elkészítésének körülményeit és módját (max. 150 szó).

A pályázati feltételekkel és a díjakkal kapcsolatban további információk a www.ceeweb.org oldalon olvashatóak.

Neked ajánljuk
A felhagyott vasútvonalak segítségével érhetjük el a természetvédelmi céljainkat Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Élőben születik művészet a szemétből Gödöllőn Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: www.ceeweb.org
Vissza
Hírfolyam