2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A madárvonulás gyerekszemmel – rajzpályázat

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajzpályázatot hirdet a VII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

Kisgyermekkortól sokakat megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás titokzatos világa. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok nyüzsgése, a párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messzehangzó krúgatása – megannyi élmény a nyitott gyermeki léleknek.

A „Madárvonulás gyermekszemmel” című rajzpályázat célja e látványos természeti jelenség ábrázolása. A pályázatra beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendeznek 2018. november 9–10-én, a VII. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában Szatymazon, a Postakocsi Csárdában.

Vonuló darvak Fotó: Pixabay.com
  • A pályázatra óvodás és általános iskolás gyermekek nevezhetnek, bármilyen technikával készített képekkel, a madárvonuláshoz kapcsolódó témájú képpel.
  • Fontos feltétel, hogy maximum A/3-as méretű, sík felületű (nem kisplasztikai jellegű) képekkel lehet pályázni! Zsűrizésre a képek szkennelt (max. 100 dpi felbontás, jpg formátum) változatát kell beküldeni. Eredetiben a zsűri értékelése alapján kiállításra, ill. díjazásra kiválogatott képeket fogják bekérni a szervezők.
  • A pályázaton minden nevező maximum 3 képpel indulhat.
  • Nevezési határidő: 2018. október 7. (beérkezés dátuma!)
  • A nevezett képek fájlneve ne tartalmazza a pályázó nevét! Azonosító adatokat (szerző neve, kép címe, korcsoport) az e-mail szöveges részében kell megadni.
  • Beküldés erre az e-mail címre: darvadozas.knpi@gmail.com. Az e-mail tárgya: „gyermekrajz”.

A kiállításon történő bemutatásra kiválogatott műveket a KNPI Facebook-oldalán 2018. október 25-től teszik közzé. Korcsoportonként az első három helyezett oklevelet, valamint a szervezők által felajánlott tárgyjutalmakat kap.

A pályázattal kapcsolatos további tudnivalók és a részvételi feltételek a knp.nemzetipark.gov.hu oldalon olvashatók.

Neked ajánljuk
Digitális agrárforradalom Magyarországon Íme, a négy új természeti Világörökség-helyszín (képekkel) Csodák szigete, Madagaszkár (természetfilm) A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: knp.nemzetipark.gov.hu
Vissza
Hírfolyam