2019. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra itt a Forgó Morgó rajzpályázat

A 2016-ban, Forgó Morgó 10. születésnapján megjelent Forgó Morgó a tengeren című mesekönyv, majd az idén megjelent Körforgó Morgó, az új barát című mesekönyv után itt a folytatás!

A Lehetséges? című új mesekönyvben a két főszereplő, Kati és Peti ismét új barátokat szereznek: ezúttal megismerkednek a vízóratestvérekkel, Csobogáttal és Csobogátával. Ebből már sejthető, hogy a mesekönyv fő gondolatai a víz köré épülnek, de nem csak környezetvédelmi szempontból…

Fotó: www.forgomorgo.hu

Szóval, a történetek már megvannak, de valami még nagyon-nagyon hiányzik: a rajzok, képek az egyes mesékhez. A korábbi évek hagyományait követve ebben a mesekönyvben is gyerekrajzok színesítik majd a meséket!

„Gyerekek! Olvassátok el a meséket, és rajzoljátok le a kedvenc jeleneteteket!”

– buzdítanak a pályázat kiírói.

A mesekönyv története önmagában is megállja a helyét, de valójában a két korábbi történet folytatása, néhány visszautalással a cselekmény korábbi eseményeire. Ezek az interneten elolvashatóak.

A mesék jobb megértéséhez és a rajzoláshoz segítséget találhatnak a pályázók a forgomorgo.hu honlap oktatói segédanyagok menüpontjában!

Az új mesekönyv tervezete, a Pályázati útmutató és a nevezési lapok a forgomorgo.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Mit jelent számodra a táj? – Rajzpályázat Mit jelent számodra a táj? – Rajzpályázat A németek is támogatják a villanyautók elterjedését Az öntözésfejlesztés az agrárium egyik fő kihívása Mi lenne, ha Európában mindenki mosogatógépre váltana?
Tovább a forrásra: forgomorgo.hu
Vissza
Hírfolyam