2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Lakóhelyem és a gyógynövények” – plakátpályázat

Az 5–8. osztályos diákoknak kiírt pályázat célja, hogy a fiatalok érdeklődését felkeltse a gyógynövények iránt.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztály már több nagy sikerű pályázatot hirdetett általános és középiskolás diákok számára. A most meghirdetésre kerülő pályázatukon felső tagozatos (5–8. osztályos) diákok vehetnek részt.

Pályázni olyan plakáttal lehet, amelyen a diákok bemutatják a lakóhelyükhöz kapcsolódó gyógynövényeket.

Fotó: Wikimedia Commons

A plakáton bármilyen a gyógynövényekhez kapcsolódó szűkebb téma (pl. gyűjtés, termesztés, felhasználás, történet) feldolgozható. A pályamű tartalmának kapcsolódnia kell a pályázók szűkebb otthonához (megye, település). A pályázat célja, hogy a fiatalok megismerjék a környezetükben előforduló gyógynövényeket, azok gyűjtését, termesztését és alkalmazását. Alkalmat kívánnak teremteni az iskolai közösségeknek arra, hogy témává váljanak a Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében honos gyógynövények és az azokkal való gyógyítás.

  • Az alkotások megtekinthetők lesznek az MGYT Gyógynövény Szakosztály Facebook-oldalán.
  • A pályázaton egyéni indulók és 2-5 fős csapatok vehetnek részt.
  • Magyarországi és határon túli általános iskolások egyaránt jelentkezhetnek.
  • Az alkotások beküldésének a határideje: 2018. december 1.
  • Értékelés, bírálat: 2018. december 20.
  • Díjazottak értesítése: 2019. január 10.
  • Eredményhirdetés: 2019. január 10.
  • Az alkotásokat a kiírók elektronikus úton az evgyogynovenye@gmail.com e-mail-címre várják. (Tárgy: Lakóhelyem és a gyógynövények)
  • Nyeremények: A beérkezett munkák közül szakértő zsűri választja ki az első három díjazottat, akiknek nyereménye ajándékcsomag.

A részletes pályázati követelmények és feltételek a gyogynovenylap.hu és www.facebook.com/MgytGyogynovenySzakosztaly oldalakon ismerhetők meg.

Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Négy helyszínen több mint száz filmmel várja a közönséget a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Élőben születik művészet a szemétből Gödöllőn Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: gyogynovenylap.hu
Vissza
Hírfolyam