2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Október 24-ig lehet jelentkezni a Climathon klímavédelmi versenyre

Október 24-ig lehet jelentkezni a Climathon elnevezésű nemzetközi klímavédelmi versenyre, amelyre Budapesten október 25-én, Debrecenben pedig 26-án kerül sor az Európai Innovációs és Technológiai Intézet klímainnovációval foglalkozó részlege, az EIT Climate KIC szervezésében.

A 24 órás programon egyetemi hallgatók és fiatal vállalkozók kis csapatokban próbálnak meg innovatív megoldásokat találni a városokat érintő, klímaváltozással kapcsolatos problémákra.

A versenyzők Budapesten angol nyelven a Duna-part élhetőbbé tételén dolgoznak majd, míg Debrecenben, ahol a rendezvény magyarul folyik, a magas légszennyezettség csökkentésére keresnek megoldásokat.

A verseny nyertesei előnnyel indulhatnak a Climate Launchpad inkubációs programban Fotó: Climate-KIC Hungary/facebook.com

A budapesti eseményre a www.climathon.climate-kic.org/en/budapest, a debrecenire pedig a ww.climathon.climate-kic.org/en/debrecen#theevent oldalon lehet jelentkezni.

A Climathont az Európai Innovációs és Technológiai Intézet klímainnovációval foglalkozó részlege, az EIT Climate KIC kezdeményezésére rendezik meg világszerte immár negyedik éve.

A részt vevő városok és jelentkezők száma évről évre nő: míg 2015-ben még csak 19 város csatlakozott a kezdeményezéshez, tavaly már több mint 100 városban, 4500 résztvevővel rendezték meg egyszerre az eseményt, és idén is hasonló érdeklődésre számítanak a szervezők.

Neked ajánljuk
2021-ben indul az elektromos Opelek ralibajnoksága Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Vivaldi, változásra hangolva A zöldülés útján a hazai távhőszolgáltatás Új napelemek segítik a Nemzetközi Űrállomás munkáját
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam