2020. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Célkeresztben a parlagfű – szlogeníró és rajzpályázat általános iskolásoknak

A jól ismert invazív gyomnövény több millió allergiás életét keseríti meg, ráadásul a globális felmelegedés hatására a jövőben a virágok pollenkoncentrációja tovább nőhet, ráadásul a virágzási időszak is meghosszabbodik. Ezért is fontos, hogy minél többen tegyünk a parlagfű visszaszorításáért.

Az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottsága a „Polgárőrök a parlagfűmentes településekért” program keretében „Célkeresztben a parlagfű” címmel országos szlogeníró és rajzpályázatot hirdetett általános iskolások részére.

A Szlogen kategóriában az általános iskolák felső tagozatos tanulóitól várnak olyan saját szlogeneket, ötletes jelmondatokat, mottókat, amelyek összefüggnek a parlagfű elleni küzdelemmel kapcsolatos szemléletformálással, aktivitással, prevencióval. Egy pályázó egy szlogennel pályázhat, maximálisan 150 karakter terjedelemben.

A Rajz és plakátkészítés kategóriában az általános iskolák alsó tagozatos tanulóitól olyan saját készítésű rajzokat vagy plakátokat várnak, amelyek összefüggnek a parlagfű elleni küzdelemmel kapcsolatos szemléletformálással, aktivitással, prevencióval. Egy pályázó egy rajzzal vagy egy plakáttal pályázhat.

Fotó: pixabay.com
  • Kategóriánkénti nyeremények:
    I. díj: 1 db tablet és családi belépőjegy egy magyarországi nemzeti parkba
    II. díj: családi belépőjegy a Szilvásváradi Kalandparkba és kisvasútra és 20 000 Ft értékű ebédutalvány a Gasthaus Étterem és Panzióba
    III. díj: ajándékcsomag és családi belépőjegy egy magyarországi nemzeti parkba
  • A pályázat beküldési határideje: 2018. november 15.

A pályázattal kapcsolatos részletes tudnivalók a polgarorok.hu-n olvashatók.

Neked ajánljuk
Köszöntsük fagyos futamokkal a későn jött zimankót Az ausztrál tűzvészből megmentett állatok (Képgaléria) Horváth Balázs: A beteg bolygó Ez a falfesték nem (csak) úgy zöld Malajzia sem lesz a világ szemétdombja
Tovább a forrásra: polgarorok.hu
Vissza
Hírfolyam