Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Célkeresztben a parlagfű – szlogeníró és rajzpályázat általános iskolásoknak

A jól ismert invazív gyomnövény több millió allergiás életét keseríti meg, ráadásul a globális felmelegedés hatására a jövőben a virágok pollenkoncentrációja tovább nőhet, ráadásul a virágzási időszak is meghosszabbodik. Ezért is fontos, hogy minél többen tegyünk a parlagfű visszaszorításáért.

Az Országos Polgárőr Szövetség Környezetvédelmi Bizottsága a „Polgárőrök a parlagfűmentes településekért” program keretében „Célkeresztben a parlagfű” címmel országos szlogeníró és rajzpályázatot hirdetett általános iskolások részére.

A Szlogen kategóriában az általános iskolák felső tagozatos tanulóitól várnak olyan saját szlogeneket, ötletes jelmondatokat, mottókat, amelyek összefüggnek a parlagfű elleni küzdelemmel kapcsolatos szemléletformálással, aktivitással, prevencióval. Egy pályázó egy szlogennel pályázhat, maximálisan 150 karakter terjedelemben.

A Rajz és plakátkészítés kategóriában az általános iskolák alsó tagozatos tanulóitól olyan saját készítésű rajzokat vagy plakátokat várnak, amelyek összefüggnek a parlagfű elleni küzdelemmel kapcsolatos szemléletformálással, aktivitással, prevencióval. Egy pályázó egy rajzzal vagy egy plakáttal pályázhat.

Fotó: pixabay.com
  • Kategóriánkénti nyeremények:
    I. díj: 1 db tablet és családi belépőjegy egy magyarországi nemzeti parkba
    II. díj: családi belépőjegy a Szilvásváradi Kalandparkba és kisvasútra és 20 000 Ft értékű ebédutalvány a Gasthaus Étterem és Panzióba
    III. díj: ajándékcsomag és családi belépőjegy egy magyarországi nemzeti parkba
  • A pályázat beküldési határideje: 2018. november 15.

A pályázattal kapcsolatos részletes tudnivalók a polgarorok.hu-n olvashatók.

Neked ajánljuk
Cél a biológiai sokféleség: idén is meghirdette kertmentő pályázatát az agrártárca Mesterséges természetesség: Környezetkárosítás és természetvédelem Ázsiában A természet nem csak tárgya lehet az alkotásnak Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: polgarorok.hu
Vissza
Hírfolyam