2020. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trash Art Magyarország a víz jegyében

A Trash Art Magyarország művészeti program keretében az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladékok minden évben művészeti alkotásként élednek újjá, meghökkentve és a figyelmet felkeltve, osztatlan sikert aratva az ország több helyszínén.

A Trash Art Magyarország célja felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelem, a megfelelő hulladékkezelés, az újrahasználat és újrahasznosítás fontosságára, amelyek korunk legégetőbb kihívásai.

Trash Art Magyarország 2018 – Smiló László: Memento,  
Veres Balázs: Vaddisznó
Fotó: Trash Art Magyarország/facebook.com

A projektben részt vevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a 21. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira és a globális hulladékkrízisre.

A „Trash Art” egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, ami által a szelektív hulladékok művészeti alkotásként öltenek új formát.

A program témája 2019-ben a „Víz”, létünk és jövőnk alapja.

„A víz éltető elem a Föld összes élőlénye számára, kultúrák jöttek létre és tűntek el a víz megjelenése vagy éppen hiánya miatt. Része a mindennapjaiknak, legyen szó sportról, munkáról vagy akár nyaralásról, arról nem is beszélve, hogy nagyrészt mi magunk is vízből vagyunk. Az ember, létformájának fenntartása közben folyamatosan használja és szennyezi a vizet, amivel a létfontosságú, meghatározó közeget, anyagot teszi tönkre” – fogalmaznak a pályázat kiírói.

  • Nevezni művész vagy amatőr kategóriában, kizárólag elektronikus formában lehet a teljeskörűen kitöltött online jelentkezési adatlap (LINK) beküldésével, melynek része a szoborterv leírása és rajza is.
  • Nevezési időszak: 2018. november 15. – 2019. február 28.
  • A nevezés mindenki számára nyitott és ingyenes, életkori megkötés nélkül.
  • A pályázattal kapcsolatos további információk a www.godollofilmfest.com oldalon olvashatók.
Neked ajánljuk
Meghosszabbították a Virágos balkonok, virágos kertek verseny nevezési határidejét Retteghet a tiszai szemét – idén is támadnak a PET-kalózok Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mondj megálljt a szívószálnak (is)! Jeladókkal követik a PET-palackok útját a Felső-Tiszán
Tovább a forrásra: godollofilmfest.com
Vissza
Hírfolyam