2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nevezés: Stockholmi Ifjúsági Víz Díj 2019

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) 1997-ben alapították. Egyike a legelismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a szakterületen. A versenyben 15–20 év közötti, középiskolás fiatalok vehetnek részt egy maximum kétfős csapatot alkotva.

A döntőben az egyes országok versenyének győztese indulhat. A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi vagy műszaki jelentőségük van. A verseny nyelve angol.

Világszerte több ezer, 15–20 év közötti, középiskolai tanulmányokat folytató fiatal vesz részt évente ebben a szakmai vetélkedőben, mely a víz, illetve a környezet védelmének, a tudatosság felkeltésének kiváló eszköze.

Védnöke a svéd koronahercegnő, Viktória, ő adja át a díjat, és találkozik a döntő résztvevőivel is az évente megrendezett stockholmi Víz Világhéten. A fődíj 15 000 dollár és egy kristályszobor Fotó: Stockholm Junior Water Prize/facebook.com

A magyarországi versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi számos partnerszervezet segítségével és támogatásával.

A nevezés a hazai verseny honlapján (www.ifivizdij.hu) keresztül történik, egy legfeljebb egyoldalas angol nyelvű összefoglaló (12-es nagyságú Times New Roman betű, másfeles sortávolság, mindenütt 2 cm-es margó) és a nevezési lap beküldésével.

  • GW
  • Határidő: 2019. február 17.
  • A kiválasztott összefoglalók szerzői március 4-éig felkérést kapnak a teljes húszoldalas pályamű kidolgozására. Ezek benyújtási határideje 2019. április 18.
  • A döntő résztvevőit (maximum 6 csapat) a verseny bírálóbizottsága 2019. május 6-áig jelöli ki. A résztvevők felkészülnek a döntőre, egy A0-s, álló elrendezésű posztert készítenek pályaművük bemutatására.
  • A hazai döntő időpontja: 2019. június 1. Ezen a résztvevők kb. 5 percben, angol nyelven bemutatják pályázatukat, majd válaszolnak a zsűri kérdéseire. 

A nyertes képviseli Magyarországot a stockholmi Víz Világhéten rendezendő nemzetközi döntőn, amelynek költségeit a versenyszervezők fedezik. A részvétel egyben a nyertes kötelezettsége is. A II. és III. helyezett díjat, a döntő többi résztvevője emléklapot kap.

A részletes pályázati feltételek és tudnivalók az ifivizdij.hu-n érhetők el.

Neked ajánljuk
„Ember és természet” – Kárpát-medencei fotóverseny felső tagozatos és középiskolás diákok részére „Ember és természet” – Kárpát-medencei fotóverseny felső tagozatos és középiskolás diákok részére Ötven köbméternyi hulladékot öntöttek a Hideg-Szamos mellékvizének medrébe Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: ifivizdij.hu
Vissza
Hírfolyam