2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kik kapják idén a Környezet Védelméért díjakat?

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) 2000-ben alapította a Környezet Védelméért díjat, amelyet azok a vállalkozások és magánszemélyek nyerhetnek el, akik a környezetvédelem területén munkálkodva jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország környezeti állapotának javításához.

A díj célja, hogy a kiemelkedő környezetvédelmi-ipari és szolgáltatási tevékenységet folytatóknak erkölcsi támogatást biztosítson.

A díj elismeri a környezetvédelmi szakma tevékenységeinek legkiemelkedőbb eredményeit, amelyeket a társadalom érdekében, a környezet terhelésének csökkentésére, a környezetszennyezések megszüntetésére, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság modelljének érvényesítésére végeztek el.

A díj két kategóriában kerül átadásra:

Vállalkozások

Az alábbi témákban lehet pályázni:

  • Innovatív szolgáltatás vagy termék, eljárás, technológia, startup;
  • Környezeti fenntarthatóság (irányítási rendszer, ENSZ fenntarthatósági célok, szervezeti és működési fejlesztések);
  • Szolgáltatás vagy termék sikeres külföldi üzleti megjelenése, együttműködés harmadik féllel;
  • Környezet- és klímatudatosságot, biodiverzitást, felelős gondolkodást, magatartást elősegítő tevékenység.

A Környezet Védelméért díj vállalkozói kategóriájának nyertesei az „Európai Üzleti Díj a Környezetért” (EBAE) magyar Országzsűrije elé kerülnek. Az Országzsűri több nemzeti környezetvédelmi díj nyertesei közül választja ki minden második évben az „Európai Üzleti Díj a Környezetért” négy+két kategóriájában az európai szintre továbbjutókat.

Magánszemélyek

A magánszemélyeknek szóló díj megalapításának célja, hogy a kimagasló életmunkásságot felmutató személyek elismertségét erősítse és ismertségét növelje.

A vállalkozás és a magánszemély kategória díjára KSZGYSZ-en kívüli vállalkozást és személyt is lehet jelölni. Ajánlást bárki tehet.

A két kategória díjazottjait a beérkező jelölések közül egy bizottság választja ki, a díj átadására a KSZGYSZ által szervezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozón, 2019. február 16-án ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázat beadási határideje: 2019. január 20.
Bővebb információ: https://kszgysz.hu/tevekenysegeink/dijak

Neked ajánljuk
Álmodd meg te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat! Csaknem kétezer környezetbarát jármű megvásárlását támogatja a kormány A zongorista, aki friss lombok zenéjével tölt meg egy német erdőt A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: ingreen.hu
Vissza
Hírfolyam