2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar startupok is tehetnek a fenntarthatóbb jövőért

Ismét fiatal vállalkozók jelentkezését várják a Climate-KIC 2010 óta működő Accelerator programjába. A legígéretesebb ötletek gazdái összesen 40 ezer euró vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a másfél éves program alatt, amelyet szabadon használhatnak fel vállalkozásuk fejlesztésére. 

2018-ban az ökológiai túllövés napja (Earth Overshoot Day) augusztus 1-jére esett. Ezen a napon érte el az emberiség azt a pontot, amikor felélte a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Ahogy ez a nap egyre korábbra csúszik, úgy egyre sürgetőbb a greentech megoldások alkalmazása, a klímaváltozás kihívásaira reagáló ötletek megvalósítása.

Ezen célok elősegítését tűzte ki a Climate-KIC Accelerator programja, mely a klímaváltozásból eredő kihívásokra technológiai és üzleti megoldásokat nyújtó startupok jelentkezését várja idén is.

A lényeg, hogy a hagyományos megoldásokhoz képest az új termék vagy szolgáltatás energiahatékonyabb, víztakarékosabb, kevesebb hulladékot termelő vagy kisebb károsanyag-kibocsátású megoldás legyen. A program bármilyen fázisban lévő startupok számára segítség lehet, hiszen az anyagi támogatás mellett stratégiai tanácsadás várja a résztvevőket annak érdekében, hogy az ötletből versenyképes üzlet jöjjön létre.

  • Magyarországról 2018-ban 20 startup került be a programba, közülük nyolcan kaptak végül támogatást ötletük továbbfejlesztésére, összesen 72 500 euró értékben.
  • A programra február 28-ig lehet jelentkezni.
  • További információk: klimainnovacio.hu és climate-kic.org
Neked ajánljuk
Egy 18 éves gyerek adhat választ a mikroplasztikkal kapcsolatos kihívásokra A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára A természet lélegzetelállítóan szép... és olykor kegyetlen Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának Indonézia ragaszkodik a pálmaolajhoz
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam