2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel

„Gondolkozz el rajta, beszélj róla, tegyél érte!” A világ vezetői 2015 szeptemberében New Yorkban egy történelmi ENSZ-csúcstalálkozón elkötelezték magukat amellett, hogy 2030-ig véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással, és harcolnak az igazságtalanság ellen. 

Az ENSZ fejlődési keretrendszerének gerincét 17 Fenntartható Fejlődési Cél és 169 részcél alkotja. Ezekhez a pontokhoz kapcsolódóan írta ki a GWP Magyarország Alapítvány az SDG for kids című versenyét. Olyan alkotásokat várnak, amelyek hangsúlyozzák ezeknek a céloknak a fontosságát, és felhívják a figyelmet a velük kapcsolatos teendőkre.  

A kiírók szeretnék felébreszteni a diákokban a környezetünk megvédésével és a fejlődési fordulattal kapcsolatos fogékonyságot.

A pályázat célja, hogy a résztvevők megértsék, mit jelent ez a 17 Fenntartható Fejlődési Cél, és mit tehetünk ezek megvalósítása érdekében.

Fotó: MariaGershuni/Wikimedia Commons

Pályázni az alábbi témakörökben lehet:

 • 1. Fotópályázat
 • 2. Plakátverseny
 • 3. Filmpályázat

A felkészüléshez ajánlott forrásanyag a www.gwpmo.hu weboldalról elérhető, és letölthető „A bolygó és a 17 célkitűzés” című képregény, illetve az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival kapcsolatos 2015–2016-os magyarországi helyzetkép.

 • A verseny kategóriái korcsoportok szerint:
  I. kategória (7–14 éves korosztály) / Fotópályázat, Plakátverseny
  II. kategória (14–19 éves korosztály) / Fotópályázat, Plakátverseny, Filmpályázat
 • Határidők:
  Jelentkezés és a pályamű beadási határideje: 2019. április 14.
  Értesítés az országos döntőbe jutásról: 2019. június 3.
  Országos döntő: 2019. október első hetében

A részletes pályázati kiírás a www.gwpmo.hu oldalon olvasható.

Neked ajánljuk
Digitális agrárforradalom Magyarországon Utazók a fenntarthatóbb turizmusért Hazai dizájntermékek segítségével hasznosul a Horvátország partjait szennyező hulladék Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Tovább a forrásra: gwpmo.hu
Vissza
Hírfolyam